reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

zozzolka - wczoraj zaczęłam 11 tc i tak od paru dni już symptomy odpuszczają. Ostatnio w ogóle zastanawiam się czy nadal jestem w ciąży.
Poszerzyłam się w pasie co czuję i widze po spodniach, ale jak leżę na płasko nie czuję żadnego wzgórka czyli powiększonej macicy... :sorry: i sama już nie wiem co myśleć. USG 28 maja... jeszcze 18 dni i czekam z niecierpliwością.

Piotrusiowa - mmmm... kawa.... zapytam mojej ginki na następnej wizycie czy mogę :-) podsunęłaś mi niezły pomysł :-)

reklama
Szkrabek wszystko napewno jest ok,
Mnie od kawy odrzucilo momentalnie nie wiedziałam co jest grane, myslalm ze kawe stara kupilm bo smak wstretny nawet z dodatkami, mdlilo mnie po niej, jak sie dowiedzialam o ciąży yo juz nie esperymentowalam,

hey dziewczyny 3mam kciuki za te co rzucają palenie:-) ja tez się staram mam nadzieje ze się wkoncu uda:-)
Dzis pogoda ladna wiec wybieram się z corcia do parku :-) tesciowa dziś wrocilam do pl wiec musze wszystko sama robic ale przyznam ze troszkę się rozleniwiłam:-D
Szkrabek ja mam usg na 27maja i tez czekam niecerpliwie:-) mam nadzieje ze wszystko ok:-)
a co do kawy to taka slaba rozpuszczalna jedna można pic tak mój gin w pl powiedział wiec czasem sobie chlupne:-) miłego dnia dziewczyny a i udanej komunii zycze tym co dziś maja:-)

Hej dziewczyny.

Trzymam kciuki za te, które walczą z nałogiem.
U mnie dziś strasznie senny dzień. Pogoda nie pomaga, do tego musiałam wstać o 5. Odkąd gin mi powiedziała, że umiarkowane picie kawy w ciąży to nie zbrodnia, piję słabą 1 kawę dziennie, ale dziś będę ratować się jeszcze jedną, bo cały dzień muszę być na chodzie.

Zmykam już dziś i miłej niedzieli życzę !
Moj pozwolil juz w 1szej uzywki tupu kawa herbata ba nawet szklaneczke coli... powiedzial ze dopoki z umiarem i rozsadkiem to mniej szkody zrobie jak wypije niz jak sfrustrowana bede chodzila z ochota na szklanke gazowanego czy kawy wlasnie. Zabronil kategorycznie jedynie papierosow (na szczescienie dotyczylo) i %... i tu nawet piwa tzw. Bezalkoholowego czy czekoladek% nie tykam.

Z zakazow mialam jeszcze rozpiete pasy w aucie ale to juz bylo poruszane :)

Z kawa chyba przy cisnieniu trzeba uwazac a ja standard 80/120 wiec ba nawet 70/110 sie zdarzało i to w trakcie ciąży:baffled:

Jeszcze tak na szybko apropos ciasnych spodni. Cuda zdziała zwykla gumka przewleczona przez dzirke od guzika, odrobine poszerza i chwile dluzej można smigac w swoich zwyklych spodniach

Hey
Ja w nocy wyladoowalam w szpitalu. Miałam mega bóle podbrzusza i plamienie. Na szczęście z maluszkiem wszystko ok, ale mnie zostali

katty83 - o kurcze! dobrze, że z maluchem wszystko dobrze! Trzymaj się, a długo będziesz leżeć w szpitalu?

auliya - ale super pomysł z tą gumką! :-) dzięki! Bo na ciążowe ciuchy to chyba jeszcze za wcześnie... głupio bym się chyba czuła ;-)

Co do kawy, to ostatnio widziałam taką 70% zbożową a 30% kawy rozpuszczalnej... chyba się skuszę, po rozmowie z ginką! :tak:

dziewczyny, jakiej brzuch powinien być już wielości w 10-11tygodniu? Jak jest u Was? Mam paranoję chyba... dziś sobie uzmysłowiłam, że kurde chyba coś już powinno być czuć czy widać! :-(

Jak na razie, to jeszcze nic nie wiem. Lekarza prawie s cały dzień nie ma na oddziale, ciężko się czegoś dowiedzieć :/ P musiał dzisiaj wyjechać w delegacje, rano mi przywiózł rzeczy i dzwoni co pół godziny. Na razie prawie cały czas śpię, juz trochę mniej boli, wiec mam nadzieje, ze za długo nie będą mnie trzymać ;-)

reklama
Szkabek, ja mam delikatnie zaokrąglony brzuszek pod pepkiem, ale wydaje mi się, że każda ma inaczej. Moja mama jak szkła rodzic, to ja na zachowawcza chcieli wziąć, bo prawie nie miała brzuszka ;-)

Do góry