reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

hej.
u mnie mala tez wiedziala od razu jak potwierdzilam bhcg. i tez mnie pilnuje heheheheehehehehe.
jutro moje usg huraaaaaaaaaaa
tylko mam problem bo bostonska jednak zaczyna sie panoszyc w przedskzolu i mala zostawilam w domu dzis, a jutro nie wiem bo do gina moze maz wroci na 3 godz i z nia posiedzi bo tak bede musiala ja dac do pzredskzola a boje sie po tym jak wyczytalam ze jest niebezpieczna dla kobiet w ciazy.

reklama
Auliya, ja jeszcze w szpitalu. Przed chwila miałam badania i jest szansa, że jutro do domu. Tylko niestety L4... :(
Niestety samo badanie mało komfortowe, nie mówię tu o lekarzy, lecz o grupce studentów zagladajacych mi między nogi i nic nie wnoszących. Bo ani nie próbowali zbadać, jak lekarz poszedł, to mówił do mnie i innych lekarzy, wiec studenci nic nie słyszeli. No ale godziny praktyk lecą ;-)

Katty83, zdrówka! Grzecznie słuchaj lekarzy. A jaki powód tych plamień? Bo normalne to nie jest raczej...

Ktoś tu wspominał o niezapinaniu pasów w samochodzie...Nieładnie :-p. A taki adapter widziałyście? https://babynet.pl/besafe-adapter-do-pasow-bezpieczenstwa-dla-kobiet-w-ciazy-p-3859.html

Szkrabek, z brzuchem to różnie. Jaka uroda taki brzuch :-p. Jedne w 9. miesiącu będą miały 4-miesięcny brzuszek, a inne odwrotnie. U mnie -mimo bardzo wczesnej ciąży - już niestety widać zaokrąglenie. Cóż, macica się już powiększyła i wypycha do góry tłuszcz który się w podbrzuszu zebrał :rofl2:.

Basiaw24, ja dzisiaj na żądanie wzięłam, bo mnie wkońcu samopoczucie pokonało :dry:. Ale ogólnie pracuję, mam zamiar długo pracować. Ale nie zakładam nic, bo w poprzedniej ciąży przy terminie na 4 sierpnia planowałam iść na zwolnienie z końcem czerwca, a na początku maja wylądowałam na patologii ze spieszącym się na świat Bąblem. Już nic nie zakładam. Będzie co będzie.Dopóki będzie wszystko w porządku - pracuję, a że pracuję w biurze, bezpiecznie, to nie mam problemu. Ciąża to nie choroba. Muszę tylko w końcu oficjalnie przełożonych poinformować o ciąży :baffled:.

Melisska32, mój Tymek w temacie rodzeństwa dostał obuchem przez łeb na wizycie u gin w sobotę :-D. Jak USG pokazało serducho to moja dr zaprosiła chłopaków do środka. Tymek już wie, że w brzuchu będzie rósł Dzidziuś i będzie to jego brat lub siostra. Na początku stwierdził, że on ma Kacperka (kuzyna), ale wytłumaczyliśmy, że Kacperek to jego kuzyn, a rodzeństwo to coś więcej. Buntu nie było jeszcze :-p. Chyba za mały na takie przemyślenia. Chociaż zapytał od razu którędy wyjdzie :-D. Powiedziałam, że jakoś znajdzie sobie drogę do nas i ma się nie martwić, więc stwierdził, że pójdzie do góry i buzią wyjdzie :-D. A wczoraj mojej mamie pokazywał, gdzie jest Dzidziuś :-p.

hey dziewczyny jak tam samopoczucie dziś? u mnie wporzadku pogoda ladna wiec robie pranie sprzątam i zupke gotuje dla Mai. Moja corcia już od początku wie ze będzie miała rodzeństwo :-D na początku tylko siostra wchodzila w gre ale teraz to już braciszek bo będzie jej bronil jak dorosnie heheheheeh:-D na razie mala martwi się jak gorzej się czuej i pyta się czy to normalne :-)a wie ze pan doktor rozetnie mamusie i wyjmie dzidziusia jak to było z nia:-) wiec już wszystko ma wyjaśnione:-) u mnie jeszcze 16 dni do usg a ciagnal mi się te dni :baffled: a chciałabym już ale musze jeszcze poczekać :-) miłego dzionka zycze mamuśki:-)

Witam,
Ja jeszcze corci nie mowilam poczekam jak brzuch bedzie wiekszy, barazie pytam czy chcialaby takiego dzidziusia jak np. W telewizji czy na soacerze widzimy,? jest cisza ;),

Zakupy w lidlu zrobione, mam spodnie, stanik sportowy, getry :D, nie kombinuje z gumkami itp, bo w ciaxy strasznie wrazliwa sie robie drazni mnie wszystko co cisnie, uwiera, nawet metki wrrrrr, w worku najlepiej bym chodzila, juz majtki mnie dobijaja bo sie zwijaja w dol a brzuch jeszcze mały, polecam wam brubek majtki takie normalne bezszwowe w poorzednich ciazach się sprawdzily,

Dzag82 no z pasami to większość pisała że ma adaptery i potwierdzałyśmy że odradzana jest jazda bez pasów (więcej szkód niż pożytku)

Katty tylko z tymi badaniami jest tak że jak by coś się stało a byłabyś zbadana przez 10 lekarzy po kolei to szukałabyś winnych. I tu faktycznie należy się do niezbędnego minimum ograniczyć to studenci mogą jedynie popatrzeć.
A swoją drogą to pamiętam ten wianuszek jak leżałam z Olkiem...

hej dziewczynki. kilka dni mnie tu nie bylo a wy tyle juz naskrobałyście :) witam wszystkie nowe mamusie:) Katty ja też będąc w szpitalu miałam takie "odwiedziny" ale tak mnie wkurzały że nie wyraziłam już wiecej na nie zgody.
Powiedzcie mi dziewczyny czy smarujecie czyms brzuszki zeby nie miec rozstepow? Ja w poprzedniej ciąży smarowałam oliwka dla dzieci ale niestety 2 czy 3 mi sie zrobily

reklama
Witam wszystkich bardzo serdecznie. Szczególnie grudniowe mamy. Ja też mam termin na grudzień. Nasze długo wyczekiwane maleństwo przyjdzie na świat w magiczny czas Świąt. Obecnie 8 tc. Choć to mój początek na tym forum, chcę się podzielić doświadczeniami z mamami, które lekarz może nastraszył, podobnie jak mnie, że optymizm powinnam mieć umiarkowany, odkleja się pani kosmówka, pęcherzyk żółtkowy nieregularny, ogólnie skierowanie do szpitala..... Dziewczyny nie załamujcie się! Dziś jesteśmy w domu, wszystko jest w porządku, serduszko bije a maluch rozwija się prawidłowo. Za wszystkie mamy trzymam kciuki. Na takim forum dodawanie sobie otuchy jest bardzo ważne - tym bardziej że terminy pewnie będą się pokrywać :-)

Do góry