Wy tylko karmicie piersia czy dokarmiacie mm? Czy wasze dzieci sie najadaja cycem? Bo moj nie po cycu jest taki wiercipieta ze musze po ok 1h karmienia podac mm, a po samym mm spi z 3 h az go wybudzam.
ja karmię tylko cycem, co 3 godz, chyba że mała woła szybciej. W nocy wybudzam ją co 3 godz. I działa, mała od czwartku przybrała 400g.
Quchasia a ta polozna powiedziała ci jakie zasady bezpieczeństwa wprowadzić przy spaniu z maluchem?
w sumie to nic nie mówiła, żeby daleko od niej leżeć, wygonić męża albo jak śpi z nami to na skraju. I tak mamy, ze mąż na skraju, ja na skraju a mała pośrodku. my się jakoś kołdrami nie okrywamy więc też lepiej mamy, bo jej niczym nie narzucimy. A ja się stresowałam tym, ze usypiam przy karmieniu - karmię na leżąco- ale położna powiedziała, ze nic jej nie zrobię jak usnę bo najwyzej cyc wypadnie i mała wyć będzie. Nie chcę się tez tak negatywnie nakręcać, ze coś tam się stanie.. pomyśl, ze jak dziecko śpi w łożeczku też mozesz nie dosłyszeć jak się zachłystuje..
my dziś po pierwszej wizycie u pediatry wszytsko ok, kontrola bilirubiny za tydzień i nast wizyta też.