reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Szkrabku z Olkiem od stycznia lezalam i nie moglismy chodzic pomimo ze chcielismy. wybieramy sie tym razem też. Chodzilam do wizyty z decyzja o lezeniu na cwiczenia dla ciezarowek z polozna i mielismy indywidualne konsultacje. Sprawdzil nam sie plan porodu wczesniej omowiony z polozna.Centrum Rodziny
Tu jest mala skarbnica wiedzy na pocAtek na stronie

reklama
Witam dziewczyny:-) Ostatnio sie slabo udzielam ale poprostu sie tak fatalnie czuje ze juz delikatnie mowiac nie wyrabiam :no:, nie chce nikogo zarazac wirtualnie moim podlym nastrojem bo nie dosc ze mnie muli 24 h na dobe to sama ze oba wytrzymac nie moge takie mam humorki. Czarne mysli przeplatane euforia (ja sie leczyc chyba musze ale na glowe :eek:_) Widze dziewczynki ze sie zastanawiacie nad szkola rodzenia, WARTO!!! Zwlaszcza mamy spodziewajace sie 1 dziecka, ja gdy 16 lat temu rodzilam najstarszego bylam tak ciemna w temacie ze nawet oddychac nie potrafilam jak nalezy :sorry:

ehhh no to sie napisalam, znowu mi niedobrze komputer dziala na mnie tragicznie :hmm:

Hey dziewczyny:-)Ja dziś wstałam z bolem glowy od wczoraj mi nie przeszlo mimo ze wzielam paracetamol ale na mnie widocznie nie działa:baffled: zaprowadziłam Maje do szkoły wrocilam zjadłam śniadanko z zacisnietym gardlem bo mnie mdliło i do łazienki pierwszy raz w tej ciąży zwymiotowałam:baffled: ale teraz już troszkę lepiej. Mialam na zakupy dziś jechać ale nie mam sily a zresztą to wieje u nas okropnie i deszcz pada:baffled: pogode mam pod psem. Widze ze o szkole rodzenia piszecie ja nie będę chodzila bo i tak cc mnie czeka wiec nie ma sensu a tu się ma spotkania z polozna często wiec ona cie uczy co i jak. A co do pasow to zawsze siadam z tylu z Maja wiec nie zapinam pasow zresztą za dużo nie jezdze miałam sobie prawko robic jak wroce z pl po wielkanocy a tu niespodzianka i mój maz mowi żeby na razie nie robila bo to zbyt stresujące wiec sobie odpuszczam. Zycze miłego dzionka kobitki:-D

Gosia a ja właśnie w 1szej ciąży robiłam i na luzaka podeszłam do tematu. Nie wiem jak to w UK wygląda ale cieszę się bo i ciąża i karmienie byłam wyłączona z % a tak mogłam męża wozić.
Teraz mi tylko 2go auta brakuje :baffled:
Koleżanka mnie odwiedziła z 4miesięczną księżniczką i zołza się przez prawie 3h nie obudziła i mogłam tylko sobie popatrzeć. Mój też śpi już ponad 2h a ja chciałam na dwór wyjść:eek:

Mamcia3 plamienia moga byc z roznych powidow np. Podczas dni kiedy powinien byc okres, ja sie teraz obawialam tego, ale obylo sie bez niespodzianek na szczescie, brozowe plamienia mialam w poprzedniej ciazy jak peknol mi krwiak, o ktorym nie wiedzialam trzy dni go szukali w szpitalu, nie wiadomo było zkad plamienie, jednak jestem za tym ze powinien wiedziec o tym lekadrz, tym bardziej ze masz taki tryb pracy,

Piotrusiowa dla trzylatka książeczka albo malowanka,

Auliya ja w dwuch ciazach bralam luteine dowcipnie i nie lezalam, nikt mi nie kazal nawet, pierwsze słyszę, nic mi nie wylatywalo tylko sluz jest taki wodnisty potem,

Szkola rodzenia odpada, nie chodzilam w poprzednich ciazach, to przy trzeciej tym bardziej nie, cwiczyc nie chce bo sie boje i zle czuję, kolezanka sobie porod przyspieszyla po takiej lekcji cwiczen :/, urodzila wczesniaka, choc fajnie jest posluchac o czyms nowym, daja fajne gadżety, książeczki, ucza pierwszej pomocy u niemowlat, to jest fajne w tych zajeciach, wiec z tej strony warto,

Pasy warto i trzeba zapinac jakis czas temu zginela bb forumowiczka w 8 mc chyba byla, osierocila dzieci :(,
Ja pas zapinalam zawsze adapteru nie mialam choc moze teraz zakupie bo duzo jeżdżę, a zsuwa mi sie na brzuch,

auilya u nas prawko możesz robic własnym autem bo najpierw musisz mieć provisional licence i możesz wsiadać ale obok musi być kierowca który ma prawko powyżej 3lat:-) ja bym mogla zrobić ale tutaj sa wąskie uliczki i w dodadku stoja po bokach zaparkowane auta wiec trzeba się na wkurzac bo te ciapki i araby jezdza jak by nic ich nie obchodzilo wiec wolne nie :-) mój maz nie pije wiec niemusze go wozic ja raczej tez nie przepadam za alkoholem wiec jest ok:-D

hej dziewczyny :) ja właśnie wróciłam z wizyty i niestety nie zobaczyłam jeszcze serduszka :( a co najgorsze lekarz nie widzi jeszcze zarodka.. powiedział ze jest juz widoczny pęcherzyk ciazowy z cialkiem zółtym czy jakos tak ale nie widac jeszcze zarodka. z usg wyszlo mu ze to bylby dopiero 4 tydz 5 dzien. pecherzyk ma 9,47 mm. Mam sie znow zglosic za 2 tygodnie jezeli do tego czasu nie bedzie zadnego plamienia ani nic ale boje sie ze moze to byc pusty pecherzyk. Miała któraś z was tak może? W ktorym tyg bylo u was widać zarodek?

Olciastrzelce, a który to jest teraz tydzień wg OM?
ja idę na USG w piątek i mam już stres na maxa, naczytałam się o pustych pęchęrzykach i mam czarne wizje :no:

olciastrzelce znalazłam coś takiego w necie (poniżej wklejam) - ja zarodek z serduszkiem zobaczyłam dokładnie 31 dni po owulacji (punkcji) czyli to było ok 7 tc (6 tydz. 3dni). A Tobie z OM jak wychodzi?

Jeżeli jesteś w ok 6tc, to powinien być widoczny pęcherzyk ciążowy + żółtkowy - czyli tak jak u Ciebie. Może gin, u którego byłaś nie miał za dobrego sprzetu i nie był w stanie jeszcze zobaczyć na nim malutkiego zarodka. Ja pamiętam, że u mnie to był taki malusieńki, rozmyty supełek (było bardzo wcześnie na USG).
Na razie odpędź myśli złe i czarne chmury i pójdź za tydzień na badanie, pewnie wtedy będzie wszystko ładnie widoczne :tak:

Cytat:

W 4.-5. tygodniu widać tylko pęcherzyk ciążowy. W 5.-6. tygodniu w jego wnętrzu pojawia się pęcherzyk żółtkowy, który odżywia zarodek, zanim wykształci się łożysko. W Pani przypadku, tj. w 6. tygodniu ciąży zarodek może jeszcze nie być widoczny w trakcie badania USG ze względu na zbyt małe rozmiary. W związku z powyższym trudno jest przewidzieć, jakie będą dalsze losy ciąży. Echo zarodka można najczęściej uwidocznić po 6. tygodniu trwania ciąży, a około 7. tygodnia - czynność serca płodu.

Jeśli w 7. tygodniu ciąży w trakcie badania ultrasonograficznego nie uda się uwidocznić zarodka oraz czynności jego serca, taka ciąża wymaga wnikliwej obserwacji i ostrożności. Najczęściej zaleca się kontrolną wizytę po 1-2 tygodniach.

reklama
Do góry