reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Malena 100 :( przytulam,

Ja tez dzis noc bezsenna mialam cora wparowala nam do łóżka o 3 dostalam z glowki w oko, i juz po spaniu bylo, oczywiscie zygawka sobie o mnie przypomniala i tak do 6 w wc, teraz glowa boli mnie niemiłosiernie, jeszcze dziś dentysta :0, mam nadzieje że przetrwam,

reklama
Zozolka łączę się w bólu, tak mną szarpie, że szkoda gadać. Jedzenie muszę wpychać w siebie na siłę. Byle do końca pierwszego trymestru, potem powinno minąć. Cały czas sobie powtarzam- to co czuję oznacza, że ciąża przebiega prawidłowo.
Masz w ogóle jakąś ulgę w ciągu dnia? Bo ja budzę się w nocy, wstaję z nudnościami i kładę się spać z nudnościami.

Jeszcze biorę obrzydliwą w smaku Luteinę podjęzykową, po której mam konkretne rewolucje.
Idę dziś do gina wieczorem, będę mieć usg, mam nadzieję, że wszystko u dzidzi w porządku. Zapytam go może mi zmieni na Duphaston, albo na luteinę dopochwową bo tej podjęzykowej nie mogę znieść. Ble....

Hej Dziewczyny,
ja dzis też zaliczyłam bezsenną noc, musiałam się zwalniać z pracy, bo nie wyrabiałam..
idę zaraz na pierwszą wizytę, usg pewnie mi nie zrobi bo to na NFZ..:baffled:
dam znać co i jak po powrocie
pozdrawiam

dziewczyny czyli cos w nocy bylo nie tak skoro kilka znas mialo niepzrespana noc.

basia
czekamy na wiesci. mzoe zrobi usg- powinien
meliska ja biore duphaston i jest ok. mzoe ci zmnieni
zozzolka juz zacyznasz przygode z denntysta? ja w drugim trymestrze bo wtedy znieczulenie mozna a ja bez to niebardzo

No to jestem po wizycie:
Usg zrobi dopiero 19 maja, musialam sie extra rejestrowac,
Dowiedzialam sie jedynie, ze mam rozpulchniona macice, ale dopiero usg potwierdzi ciążę, poza tym dostałam skierowanie na gr krwii, WR, toxoplazmoze, glukoze i coś tam jeszcze,
Dobrze, że zapisalam sie na usg prywatnie;)

Hej dziewczyny.
Byłam dziś w poradni na NFZ i niestety USG na pierwszej wizycie to mogłam tyko pomarzyć. Wzięli wyniki krwi co zrobiłam wcześniej prywatnie i dali skierowanie na kilka innych jak różyczka, żelazo i takie tam. Poza tym było badanie ogólne i macanie piersi :-) No i wszystko jest ok. Oczywiście najważniejsze to co tam z dzieciątkiem, ale tego się dowiem dopiero 21 maja. Wtedy zrobią mi usg już na oddziale szpitalnym na jakimś super sprzęcie. Podpytałam i to będzie to badanie przezierności karkowej od razu. Potem normalna wizyta u gina na 27 maja. Tak się składa, że akurat na 21 maja mam też umówioną już od dawna wizytę u ginki prywatnie. Myślicie, że 2 usg jednego dnia nie zaszkodzą maluszkowi? Niby piszą, że im więcej badań tym większa pewność, że dziecko jest zdrowe, ale trochę się tym martwię.

reklama
Do góry