reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

reklama
Olcia, ja byłam pierwszy raz u gin 20.04, lekarz stwierdził, że nie wygląda to na ten tydzień który wychodzi z OM, widziałam tylko mała kropeczke, zalecił przyjść za tydzień po tygodniu przyszłam widać już było pęcherzyk wg. OM powinien to być 6t 4d, a wg USG 5t 3d., zleciła przyjść po tyogdniu i to była ta wizyta poniedziałkowa teraz wg OM 7t 4d, wg USG 6t 1d, czyli wynika, że ciąże mam 10 dni młodsza niż z OM, ale to właśnie na tej wizycie zobaczyłam dopiero serduszko. Nie martw się i może umów się na wizytę za tydzień dla własnego spokoju :) Ja już jestem na L4 i tak zostanie do końca ciąż, ze względu na szkodliwe warunki w pracy. U nas dziś iękna pogoda, mąż wyjechał będzie dopiero jutro, a ja nie mam pomysłu co z tym wolnym czasem robić :-(

saaraa i drugie tez będziemy miały prawiem w tym samym wieku:-D
Dziewczyny jak niemiałam dużych obiawow tak na 3tyg przed koncem I trymestru się nasilily:baffled: mdli mnie nie miłosiernie i nie mam na nic sily ale jeszcze 3tyg i przejdzie:-) a czytałam ze to normalne ze miedzy 9 a 12 tc się nasilają obiawy bo jest najwyższy hormon ciąży lece poleżakować:-)

Saaraa jak bedziesz chciala wrocic do pracy to wrocisz ja bralam zwolnienie co ok 3 tyg az w koncu musialam zostać na nim do porodu,

Gosia25 oby przeszlo ;), ja mialam mdłości, wymioty do ok 6 miesiaca, wrazliwosc na zapachy chyba z 1,5 po porodzie jeszcze :0, niektore na porodowce jeszcze wymiotuja, takze regoly nie ma.

hej!!!!!!!!!:
a mi sie nic nie chce dziewczyny- tylko bym lezala sobie- to poczytam i zasypiam, to zjem i spac mi sie chce ehhhhhhhhhhh. zaraz ide po mala do pzredskzola i na plac zabaw chyba pojdziemy bo ladna pogoda jest.
i nie mam zadnych objawow- tylko cycki bola i spac sie chce troche i ejsc wicej a tak to nic.
i dzis 7 dzien bez papierowa :-)

saaraa ja nie wiem jak to jest z pzrerywaniem zwolnienia- wiem zekozystniej finansowo wychodzisz jak jestes na ciaglym bo masz wtedy 100 % placone za zwolnienie ciazowe. ja bylam cala ciaze i etraz tez tak bedzie- szkodliwe waryunki pracy.

Przez cala ciaze jest 100% czy ciągłe czy z przerwami tu z wyliczen inaczej nie wyjdzie, i ciągłość znaczenia nie ma,

Saaraa ze zwolnieniem jest tak że przez pierwsze 30 dni płaci Ci pracodawca a po 30mdniach ZUS... no i tu zależy w jakim sektorze pracujesz bo jak u prywaciarza to nie będzie mu do śmiechu jak będziesz co 2 -3 tyg wracała a on nawet nie może mieć zastępstwa bo i tak płaci tylko cały czas Tobie. W państwowych firmach często to olewają ale nie zawsze.

Jak dla mnie to bardziej fair w stosunku do pracodawcy jest (jeśli są tylko wskazania) jak jesteś na ciągłym zwolnieniu. Wtedy mogą sobie na spokojnie zatrudnić kogoś na zastępstwo.

jestem padnięta, syn wspaniale wystąpił 0 tremy :D

kassia181 a gdzie pracujesz ? ja też zostanę już na L4 już do końca ciąży ze względu na szkodliwe warunki

zozzolka powaznie? a nie ejst tak ze pzrez pierwsze 30 dni masz normalne a potem dopiero 100%? i mi sie wydawalo ze tylko w wprzypadku zwolnienia ciaglego

tanczzemna na bloku operacyjnym :) a ty?

Ostatnia edycja:
reklama
w firmie gdzie produkuje się sterylne aparaty medyczne, kroplówki pediatryczne, onkologiczne. Aby sterylność była zachowana panuje tam nadciśnienie, no i te wszystkie rzeczy są klejone rozpuszczalnikami.
mamy pokrewne zawody :D

Do góry