Hmmm.. no to może jakiś "prostszy typ" maszyny . Nie znam się. Jestem po prostu przyzwyczajona do tego co mnie spotyka, bo do tej samej poradni chodziliśmy w poprzedniej ciąży. Nigdy nie chodziłam w ciąży na nfz czy do innych prywatnych. Ale jak co wizytę lekarz sprawdza na usg to pewnie ma tą orientacyjną wagę pod kontrolą. Myślę, że jako doświadczony lekarz widziałby, że coś jest nie tak. Owszem, pewnie dla Ciebie jest to wkurzające, bo zawsze fajnie coś ciekawego i nowego usłyszeć o dziecku ;-), ale widocznie wszystko jest ok skoro lekarz nie robi żadnego alarmu .
reklama
kulkaPrzytulka
Fanka BB :)
Hej Dziewczynki
Ja też jutro mam usg Zobaczymy, jak przybiera... Trochę się martwię ile waży... Oby tylko mi nie przełożyli, poprzednie dwa razy było przekładane. Ja też przy każdym usg mam podawaną orientacyjną wagę dziecka. Quchasia - myślę jak dzag, tzn. pewnie jest ok i lekarz nic nie mówi. W poprzedniej ciąży chodziłam do lekarza i na usg (na początku) na nfz i wtedy też mało mówili. Na kartce lekarka pisała odręcznie trzy linijki na krzyż i tak się później nie dało odszyfrować co tam jest
Kurcze, Wy tu już lada chwila planujecie cc, torby spakowane, a mi się wydaje, że jeszcze mnóstwo czasu mam, bo przecież 2 m-ce żebym się nie zdziwiła
Ja też jutro mam usg Zobaczymy, jak przybiera... Trochę się martwię ile waży... Oby tylko mi nie przełożyli, poprzednie dwa razy było przekładane. Ja też przy każdym usg mam podawaną orientacyjną wagę dziecka. Quchasia - myślę jak dzag, tzn. pewnie jest ok i lekarz nic nie mówi. W poprzedniej ciąży chodziłam do lekarza i na usg (na początku) na nfz i wtedy też mało mówili. Na kartce lekarka pisała odręcznie trzy linijki na krzyż i tak się później nie dało odszyfrować co tam jest
Kurcze, Wy tu już lada chwila planujecie cc, torby spakowane, a mi się wydaje, że jeszcze mnóstwo czasu mam, bo przecież 2 m-ce żebym się nie zdziwiła
zozzolka
Gosia to strasznie pozno jej zamowili, zalezy także od przyczyn cc podejzewam. Mnie przeraza wizja 38tc ze późno, a co dopiero 40tc. Gosia ja juz po 2cc jestem i obciążenie poloznicze.
Quchasia mi się raz skurcze zaczęły drugi raz nie różnicy na sobie nie widzialam, z tym ze pierwsze dziecko jest aniolkiem drugie ma sie dobrze. Lakarze duzo mówią i tyle takie moje zdanie, a przeszlam sporo, mi nikt kitow juz nie wciska, bo wiedza ze nie łykne.
Quchasia mi się raz skurcze zaczęły drugi raz nie różnicy na sobie nie widzialam, z tym ze pierwsze dziecko jest aniolkiem drugie ma sie dobrze. Lakarze duzo mówią i tyle takie moje zdanie, a przeszlam sporo, mi nikt kitow juz nie wciska, bo wiedza ze nie łykne.
Dzag kolezanka ma cc bo miala kilka operacji na biodro i sama nie moze rodzic pierwsze cc tez miala ale w 37dostala skurczy i wtedy jak pojechala na ip to jej zrobili tez sie zdziwilam ze tak pozno bo lekarz mi powiedzial ze robia w 38tyg bo moga sie skurcze zaczac i moze byc za pozno na cc a jak jest planowane to lepiej wczesniej wiec ja zobacze juz jutro Super dzag ze maluszek rosnie i wszystko ok moja mala tez zbytnio sie pokazywac nie lubi hehehe:-) taki urok naszych malenstw:-)
Quchasia ja mialam wage mierzona w 26tyg i to na prywatnym usg bo tu ostatnie mialam w 20tyg wiec dawwwnoooo a teraz juz do konca nie bede miala wiec zazdroszcze wam ze jeszcze macie mozliwosc zobaczenia maluszka na monitorku
Ja pranie rozwiesilam zupka gotowa drugie danie juz prawie gotowe wiec teraz relax
Quchasia ja mialam wage mierzona w 26tyg i to na prywatnym usg bo tu ostatnie mialam w 20tyg wiec dawwwnoooo a teraz juz do konca nie bede miala wiec zazdroszcze wam ze jeszcze macie mozliwosc zobaczenia maluszka na monitorku
Ja pranie rozwiesilam zupka gotowa drugie danie juz prawie gotowe wiec teraz relax
.szkrabek
quchasia - ja podobnie jak dziewczyny mam w każdym opisie podane wymiary kości udowej, obwód brzuszka i kl. piersiowej. Obok tych wymiarów wiek ciąży jakim odpowiada dany wymiar i szacunkowa waga.
ostatnie usg miałam w 30tc teraz będę miała w 37tc skończonym - czyli ja liczę w 38tc (za dwa tygodnie).
dzag - ale Ci fajnie, że widziałaś malucha! Ja jeszcze muszę czekać do 16.11
Dziś rano byłam na badaniach krwi - ciekawe jak mi tym razem wyjdą. Kolejne badania do kolekcji "teczka badań do porodu" :-)
W piątek ginka.
Dziś dawkę luteiny ograniczam - czyli ze 100 na 50, a za tydzień wszystkie leki won cieszę się jak małe dziecko
Ciekawe jak tam moje żelazo... proszki mi sie skończyły dwa dni temu i mamy sprawdzić jak wyjdą badania - na tej podstawie ginka zadecyduje czy nadal mam się suplementować czy nie... mam nadzieję, że nie. Już mam dość wszelkiej maści tabletek i zastrzyków...
I na prawdę mam jakiś syndrom wicia gniazda - dziś znów segregacja ciuchów i porządki w garderobie robię... szukam sposobów organizacji szafy etc... nawet nauczyłam się składać prześcieradło z gumką ;-)
ostatnie usg miałam w 30tc teraz będę miała w 37tc skończonym - czyli ja liczę w 38tc (za dwa tygodnie).
dzag - ale Ci fajnie, że widziałaś malucha! Ja jeszcze muszę czekać do 16.11
Dziś rano byłam na badaniach krwi - ciekawe jak mi tym razem wyjdą. Kolejne badania do kolekcji "teczka badań do porodu" :-)
W piątek ginka.
Dziś dawkę luteiny ograniczam - czyli ze 100 na 50, a za tydzień wszystkie leki won cieszę się jak małe dziecko
Ciekawe jak tam moje żelazo... proszki mi sie skończyły dwa dni temu i mamy sprawdzić jak wyjdą badania - na tej podstawie ginka zadecyduje czy nadal mam się suplementować czy nie... mam nadzieję, że nie. Już mam dość wszelkiej maści tabletek i zastrzyków...
I na prawdę mam jakiś syndrom wicia gniazda - dziś znów segregacja ciuchów i porządki w garderobie robię... szukam sposobów organizacji szafy etc... nawet nauczyłam się składać prześcieradło z gumką ;-)
Aaaaa Jesteś wielka . Ja się już dawno poddałam, nigdy nie posiądę tej umiejętności. Po prostu składam na pół, na pół i jeszcze raz na pół i do szafy wrzucam. Na łóżku pod moim wielkim tyłkiem i tak się rozprasuje .Szkrabek pisze:. nawet nauczyłam się składać prześcieradło z gumką
Gosia, wiadomo, że jak cesarka jest z góry założona, z powodów zdrowotnych, to jak się zacznie akcja to i tak szybko biorą na salę operacyjną. Tylko mnie dziwi, że dziewczynie taki późny termin dali tej cesarki. Ja miałam 8 dni przed terminem ustaloną cesarkę. Ciekawe od czego to zależy....
askw12
Cześć dziewczyny:-) Byłam dziś na usg- nasza malutka ma już 2424g w 33 tygodniu i przewidują conajmniej 4- kilogramową dziewuche:-). I czeka już głowka w doł, mam nadzieje że sie już nie przekreci;-). W środe usg dopplera i zdecydują co mi podawac na tą gestą krew ale może zastrzyki mnie ominą bo lekarz boi sie ich żeby łożysko nie zaczeło sie odklejac
reklama
Askw super ze mala zdrowa i duuza
A ja za pol h po Maje do szkoly lece i nic dzis nie robie wiecej A musze sie ogolic bo jutro lekarza ale to bedzie wyzwanie z35min mi pewnie zejdzie no ale coz trzeba z lusterkiem sobie radzic hehehe
A ja za pol h po Maje do szkoly lece i nic dzis nie robie wiecej A musze sie ogolic bo jutro lekarza ale to bedzie wyzwanie z35min mi pewnie zejdzie no ale coz trzeba z lusterkiem sobie radzic hehehe