reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy Cycusiowe :)

e_mama pisze:
Klaudio są słoiczki Bobovity: groszek z pietruszką i drugi kukurydza, pietruszka, ziemniak- oba u nas się sprawdziły, polecam też dynię z ziemniakiem Hippa. Ja unikam podawania marchewki w zbyt dużych ilościach bo moje dziecię ma potem problemy z kupcią.

I jedno i drugie z Bobovity już sprawdziliśmy. Zjada bez problemów. Tej dyni z ziemniakami z Hippa tylko nie mogę nigdzie znaleźć :(

reklama
Dziewczyny u mnie z jedzeniem tragedia
Olieierowi nic nie smakuje na sam widok łyżki już odkręca głowę ale muszę mu coś dawać bo ma anemię (9,8 hemoglobina) no i walczymy o zjedzenie kazdej łyżki MASAKRA

Wiki_28 pisze:
Dziewczyny u mnie z jedzeniem tragedia
Olieierowi nic nie smakuje na sam widok łyżki już odkręca głowę ale muszę mu coś dawać bo ma anemię (9,8 hemoglobina) no i walczymy o zjedzenie kazdej łyżki MASAKRA
Nasza Weroniczka skończyła juz 7 miesiecy i także mamy ogromny problem aby podac Jej cos innego niz pierś. Już ponad miesiąc próbujemy, a tu nic. Mała krzyczy na sam widok łyżeczki, butelką też nie udaje nam sie nic podać tylko moje mleko. Potrzeby żywieniowe ma ogromne i muszę Ja karmić w nocy.Jakie próby podejmowałaś?? Kaszkę na swoim mleku, owoce???Trochę się pocieszyłam,że nie tylko my mamy taki problem  ;)

Ja mu daję kaszkę na swoim mleku, jabłuszka z brzoskwiniami, i jakieś obiadki z mięsem
chodzę z nim po całym domu i wciskam łyżeczkę po łyżeczce zabawiając go przy tym różnymi rzeczami
Z butelki nie umie pić więc wszystko daję łyżką
to całe karmienie to takie wciskanie na przymus nie chcę tak go karmić aLe nie mam innego wyjścia
próbowałam go podgłodzić ale i tak nie chce jeść

Dodam jeszcze to że z Wiktorią też przez to przeszłam ona zaczeła jeść dopiero wtedy jak poszła do przedszkola
dochodziło nawet do tego że 1,5 roczne dziecko oprócz soku cały dzień nic nie jadła a ja jej już nie karmiłam piersią

Edytko a próbowałaś różnych smoczków i butelek??? Moja też nie chciała pić z butli ale przekonała się w końcu do NUKA i poszło, teraz pięknie wypija soczek z butelki, bo z niekapka nie chce pić, tylko go gryzie.
Wczoraj wypiła 2 x po 160 ml soku i raz około 100 ml !!!!
Ale za dużo tego było bo wieczorem aż jej się ulało :(

Wczoraj dałam jej znowu troszkę indyka i dziś ma takie 2 ogromne krosty na buzi, jakby ją komar ugryzł :(
Myślicie, że może reagować wysypką na każdy rodzaj mięska? bo królik też się nie sprawdził?
W przyszłym tyg. idziemy na kontrolę do pediatry to jeszcze podpytam o szczegóły.

e_mamo u nas nuk rewelacja, soczki nareszcie wchoidzą bez problemu na razie niedużo ale juz lepiej niż było z aventu wypijał najwyżej 50ml przez cały dzien a teraz tyle pije na raz

edytko to dziwne z tym mieskiem ze wysypalo Julcie, mieso ma duzo bialka, moze ona jednak jest na bialko uczulona, sama nie wiem, chociaz u nas byla wysypka po kurczaku, tylko nie jestem pewna na 100% czy po nim.............wiec moze odczekaj chwilke i daj znowu???

a u Nas nowosci w postaci kukurydzy z puszki i fasolki szparagowej z mrozonki..........Kuba zajadal :) chyba mu smakowalo

naczytalam sie wlasnie o wprowadzaniu nowego jedzonka i mam w planie podac mu zoltko ( polowe) i buraczka, zobaczymy czy mu bedzie smakowalo :)

ja buraka czasem dodaję i jest OK, zmieniliśmy troche rozkład i rodzaj posilkow i nie chce zapeszac powiem jutro co i jak

reklama
dawno mnie tu nie było :(
u nas buraczek był już kilka razy i smakował, a kupki później koloru buraczkowego były :D

wiecie co jaki człowiek głupi !! :mad: miałam spróbować nabiału trochję no właśnie trochę !!! a ja trochę chyba za dużo zjadłam i tymi wysypany! delikatnie ale jest policzki i broda w delikatnych krostkach, gdyby nie krosteczki na uszkach to pomyąlała bym a raczej łudziła bym sieże to od hektolitrów śliny jaka jest ostatnio znowu produkowana !

no i znowu stop z nabiałaem

Do góry