reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy Cycusiowe :)

dzisiaj Kuba wchlonal w siebie ( bo inaczej nie napisze) zupke ziemiak+marchew+dynia( sloik)+indyk ( sloik)..........oj smakowalo, smakowalo!!!!!

a mnie po glowie caly czas chodzi mysl, co tu zrobic, zeby on przesypial cala noc????????????ehhh......

reklama
Edytko to nie musi byc alergia a tylko reakcja skorna na nowy produkt, tak mi mowila ta nasza alergolog ze jak maluszek jest wrazliwy i czesto ma rozne wysypki to tez moze w ten sposob na nowosci jedzeniowe reagowac i wtedy nie orzerywac podawania ale tez nie zwiekszac ilosci i jesli zmiany skorne sie nie powieksza to znak ze bedzie ok i nie trzeba odstawiac. Ona twierdzi ze alergia na dany produkt ,jesli sie go w pore nie odstawi u 80% dzieci wywoluje po kilku dniach stycznosci z alergentem dodatkowe objawa typu biegubnka a nawet goraczka.

Dzięki kochane za odpowiedzi !!!
Staram się nie panikować z tym mięskiem i podaję jej dalej indyka. Zmiany na skórze się nie powiększają, jedne krosty giną a w ich miejsce wyskakują inne, ale ciągle wysypuje tylko buzię.
Dziś dałam do deserku troszkę gruszek wiliamsa no i popiła wszystko nektarem ze śliwek rozcieńczonym wodą.

Mieliśmy dziś iść na kontrolę do pediatry ale nie udało nam się zarejestrować młodej i pójdziemy za tydzień, a przy okazji będziemy już po pierwszych zajęciach z fizjoterapeutką.

e- mama ja używałam do tej pory smoczków aventa to chyba przejdę na te drugie to może załapie że to trzeba ssać
dodam jeszcze że oliwier nie użyas smoczka do ssania i może też przez to nie chce ssać butelki

No właśnie u nas Avent się nie sprawdził, ale NUK owszem. Julka też nie ssie smoczka uspokajacza. Chcę jej kupić też niekapek NUKa jakiś, bo z niekapka aventu nie chce pić. Wolałabym, żeby soczki piła z kubeczka a nie z butli.
Ale póki co cieszę się, że nie muszę podawać jej soczku łyżeczką. :)

A my już wchodzimy z obiadkami,co mają małe kawałeczki
i Otylcia tak je śmiesznie żuje ;)

mam pytanko odnosnie żółtka,
a więc jeśli ja nie gotuję jej posiłków,tylko daję gotowe,
to jak mam podać małej żółtko,
bo tego obiadku się już nie gotuje ???

nie wiem,czy moze jakiś kisiel jej z tym żółtkiem zrobić ??? ???

hanti pisze:
A my już wchodzimy z obiadkami,co mają małe kawałeczki
i Otylcia tak je śmiesznie żuje ;)

mam pytanko odnosnie żółtka,
a więc jeśli ja nie gotuję jej posiłków,tylko daję gotowe,
to jak mam podać małej żółtko,
bo tego obiadku się już nie gotuje ???

nie wiem,czy moze jakiś kisiel jej z tym żółtkiem zrobić ??? ???

jezeli dajesz do jakiegokolwiek obiadku suwoe zoltko to gotujez poprostu po to, zeby sie scielo, a jak dajesz juz ugotowane to nie musisz gotowac....bo jest juz sciete.....

Czesc dziewczynki u nas z jedzeniem Bogu dzieki dobrze, ale je chetnie wszystko i tak zastanawiam sie czy to nei dzieki temu, ze zaczelam mu wprowdzac stale jedzonko zaraz po 5 miesiacu, no ale tonie regula chyba ::)

Mam pytanie wazne: Czy wasze mleko tez jest juz mniej tluste? ja odciagam mleko 2 razyw tygodniu jak wychodze z domu na 4 godziny i zuwazylam, ze smietanki juz znacznie mniej sie zbiera. Moze to taka wlasnie kolej, bo nasze dzieci juz jedza stale produkty i mleko jest uzupelnieneim (mimo, ze pija je po kilka razy na dzien jeszcze). Staram sie dobrze odzywiac wiec mysle, ze to nei od tego mleko chudsze :)

Asiu, a ty jak piszesz, ze Kubus pochlania sloiczki, to juz wiesz, ze potrzeba mu duuuzo jedzonka ;) nie wiem czy dalej odciagasz mleczko a w zamian za to podajesz mu deserek lub obiadek, ale moze powinnas mu jednak dawac melko przed, albo po stalych posilkach lub podawac mu podwojna porcje stalego.Moze wtedy Kubus bedzie jeszcze lepiej przybieral i bedzie bardziej pojedzony?. To tylko taka moja mysl, jeszcze do tego co chcialam napisac jak mowilas o wadze Kubusia :)

Martusia mleko matki bardziej tłuste jest w nocy,więc jeśli chcesz tłuszcze to musisz ściągać te nocne

a tak ,to gdzieś czytałam,że nasze mleczko zmienia się nie tylko z wiekiem naszego maleństwa,
ale nawet w ciągu dnia,
więc może kochana ściągasz akurat wtedy kiedy jest chudsze

kiedy ja ściągałam na wieczorne karmienie dla Otylci,
to robilam to zawsze po karmieniu,
bo wtedy jest gęściejsze,no i rano,nocne mleczko z jednej piersi
i tak przez cały dzionek uzbierałam całkiem tłuściutki pokarm ;D

ale teraz mi się już nie chce :p :-[

reklama
Ja właśnie zauważyłam ogromne zmiany w ilości mleczka. Cały czas mam miękkie piersi, nawet przestałam nosić wkładki a do całkiem niedawna musiałam je nosić, bo nawet jak mi nie leciało mleczko podczas zwykłych domowych zajęć to gdy zaczynałam karmić z jednej piersi to z drugiej zawsze poleciało parę kropli. W końcu też przestałam spać w biustonoszu!!!!!!!!! Ostatnie 2 noce bez a zaczęłam zakładać go do snu gdzieś miesiąc przed porodem, bo mi siara leciała.
Jaka ulgaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!!!!!!, super, extra, hiper, chruper duper !:):):)

Ja w tej chwili zastępuję 2 posiłki stałym jedzonkiem, koło południa są to owoce, a koło 17-17:30 zupka i soczek. Karmień piersią wychodzi 3-4 na dobę. No bo w nocy Julka nie je. Nie wiem, czy to nie za mało tego mojego mleczka?

Do góry