reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy Cycusiowe :)

mój mąż kupił i dał małemu sok gruszkowy od 5-go mies jak to zobaczyłam to myślałam że padne a on wypił i nic..... czyli można mu dla odmiany dawac bo do tej pory pił tylko jabłkowy i jabłkowo-marchwiowy
mam zamiar przy okazji zakupów zaopatrzyc sie w deserki różnych smaków bo widze że wy dajecie pełną parą ;D

reklama
My juz jestesmy po deserku jabluszko i jabluszko z dzika roza - na razie Jas wszystko wcina ;D.

Sylwio Jas juz jeden posilek to tylko zupka - wiec mam mniej odciagania ;D

dalam dzisiaj Kubie jablko z winogronem i jagodami, wczoraj i przedwczoraj testowalam czy dobrze przyjmie jagody i jak na razie bylo dobrze, wiec zdecydowalam sie na ten deserek, dalam mu na razie 3 lyzeczki, zobaczymy co sie bedzie dzialo......

jescze myzle nad zupkami, ale sama juz nie wiem, moze poczekam do srody, skonsultuje sie z lekarzem i wtedy zobaczymy!!!

Fajnie że pamiętałyście o mnie :)
Ja wam powiem tak że moja Olivka gdy dostaje coś nowego to zawsze po pół słoiczka i na następny dzień następne pół
nie odczekuję ani jednego dnia i dostaje znowu coś nowego ,nowy smak i tak cały czas
jak do tej pory nie było żadnych alergii
no i herbatki z hippa wszystkie rodzaje na przemian dozwolone od 4- 5 miesiąca i w między czasie soczki wszystkie od 4-5-6 miesiąca
a w Święta to nawet dostała kilka łyżeczek kompotu z truskawek ale jej smakował
oczywiście te zupki deserki itp.nie zastępują normalnego jedzenia tylko są poznawaniem nowych smaków i takim malutkim uzupełnieniem witamin przynajmniej jak narazie

także wydaje mi się że jeżeli dziecko od początku nie miało żadnych alergii czy innych tam rzeczy możecie śmiało wszystko powoli wprowadzać :)

ale to tylko taka moja sugestia :)

U nas dzisiaj przez to nocne, długie spanie wyszły tylko 4 karmienia cycem. Pierwszy raz tak mało. I nie dawałam dziś nic innego do jedzenia Julce bo od wczoraj nie robiła kupki. Tak ją matka zakleiła :) Nakupiłam dzisiaj słoiczków ale np marchewke z jabłkiem a nie kupiłam samego jabłka. A nie chciałam dodatkowo jeszcze podawac marchwki przy tym zatwardzeniu. Wmusiłam w nią tylko trochę soczku jabłkowego, ale widzę, że jej wybitnie nie smakuje. Tak, że czeka mnie dziś raczej wesoła nocka, ale co tam :) najwyżej jutro odeśpię :)
Tatuś jedzie na tydzień na szkolenie i zostajemy same z psem.
Trochę się boję zostać sama z dzieckiem, bo to w sumie będzie pierwszy raz na tyle dni.
brrrrrrrrrrrr

Edytko a może spróbuj ty jako ty napić się szklankę dwie soku jabłkowego może to pomoże
bo np.moja Olivka też ostatnio nie robila ze 4-5 dni kupki a ja wtym czasie zapomniałam o czymś takim jak sok jabłkowy a wczoraj się napiłam szklankę i dzisiaj rano była duuużaa smierdząca kupa w pampersie
tak mi się przynajmniej wydaje że u mnie to zadziałało :)

Masz rację Violu:) ja zazwyczaj zjadałam codziennie ze 2 jabłka a od jakiegoś czasu zupełnie straciłam na nie ochotę. Ale już dziś zjadłam jedno i jeszcze jedno mam w planach. Soku jabłkowego tez wypiłam szklaneczkę.

a jeżeli Julcia nie robi kupek codziennie a przy tym nie ma boleści i nie zwija się z bólu to też nie masz co sie przejmować
bo niektóre dzieci robią kupkę raz na 10 dni a niektóre nawet kilka razy dziennie
niestety bardzo różne są te nasze szkraby :)

reklama
Julka do tej pory robiła około 6 dziennie. Więc u nas to jest niespotykane, całkowity brak kupki. Jak do jutra nie zrobi, to jakoś będę musiała jej pomóc.

Do góry