reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy Cycusiowe :)

ja na razie mleka nie daje poza cycem mam awaryjnie żeby mógł dostać jakby był głodny po zupce jak jestem w pracy ale może nie zawsze będzie to potrzebne zresztą i tak zjada co najwyżej 70-80 ml

reklama
My na razie sztucznego tez nie wprowadzamy (te posilki z kaszka sa na moim mleczku), ale powoli zaczynam sie lamac - dwa razy dziennie sciaganie tego mleka (co zajmuje chwile) coraz mniej mi odpowiada. Na pewno wytrwam jeszcze do konca miesiaca tylko na mleku z piersi, a pozniej zobaczymy czy malymi kroczkami nie bede wprowadzac sztucznego - pozyjemy, zobaczymy ;D

my już dajemy,czasem sztuczną kaszkę z mleczkiem Bobovity od 5 miesiąca,ale to sporadycznie,
jak akurat Otka zje dwa cyce i się uśpi na 20 minut i za chwilę jeszcze by coś zjadła,to jej wtedy dawałam

musiałam jej coś sztucznego wprowadzić,bo szliśmy na wesele w święta i jeden posilek opuściłam,na następne dwa już przyjechalam do domu i był tylko cyc............
teraz już wiem,że gdyby mi wypadlo,gdzieś niespodziewanie wyjść,a Otka byłaby głodna,to można jej zastępczo podać tą kaszkę i będzie OK.

no i próbujemy deserki,krzywi się,ale wćina..............robi takie śmieszne miny,aż szkoda,że nie posiadam cyfrówki,wkleiłabym taką fotkę ;D

Viola fajnie,że jesteś już się martwiłam Twoją nieobecnością

a klocuszka masz w domku pokaźnego............no,no pokarm masz superaśny..........nic dodać,nic ująć!!!! ;)

U nas wczoraj był drugi dzień zupki marchwiowo ryżowej. Nawet chyba zaczęła smakować, bo udało mi się wcisnąć Julci może z 1/3 słoiczka? Nie wiem, bo część wylądowała na ubraniu:) Ale Tata też podał córci ze 4 łyżeczki :)
Ja ze względu na podrażnione jelitka Julki i możliwośc alergii nie bardzo mogę wprowadzać coś nowego. Wczoraj nie robiła cały dzień kupci to na wieczór podałam jej kilka łyżeczek jabłuszka. Troszkę pomogło. Tymczasem czekam na wyniki badań i będziemy się dalej zasanawiać co robić.
Dziewczyny czy dajecie coś do picia maluchom po takiej zupce??? A jeśli tak to co? Nie mam doświadczenia w herbatkach i nie chciałabym za dużo kombinować więc dawać do picia wodę czy cyc wystarczy? A może jakbym ją przepoiła wodą po takiej zupce to nie budziłaby się koło północy na karmienie?

wiesz sama nie wiem.........ja bym jej dala cyca, ale wiesz decyzja nalezy do Ciebie...........

a ja dalam wczoraj Kubie jablko z jagodami i jak na razie wszystko jest ok.......chyba dam mu dzisiaj tez troszke, bo to jablko z jagodami dodalam do normalnego...tak, zeby powoli wprowadzic

Ja daję Oliwierowi zupkę jarzynową z bobovity ale pluje nią jak niewiem, a przy jabłku pociąga go no i nie wiem czy zmieniać tą zupkę czy dalej mu dawać
je ją już z 5 dni

Mysle Wiki ze spokojnie mozesz juz zmienic zupke na jakis inny smak. My dwa dni jedlismy jakas nowosc dzien przerwy i znow cos nowego - teraz juz jemy bez tego dnia przerwy ;D

aniu.g ja tez sie łamie co do tego karmienia cycem, nnajchetniej przestawilabym mala na jedzenie innych posilkow zamiast cyca ze dwa razy dziennie, wtedy sciaganie w pracy byloby jedno a nie trzy!!!

my na razie dajemy jabluszko tak od trzech tygodni i jest git... a pare dni temu prbowalam ziemniaczka i marchewki, a dzis zdecydowlam sie polaczyc, mala jadla az jej sie uszy trzęsły... nie wiem ile bo ja ugotowalal jednego ziemniaczka i marchewke i przetarlam pzez sitko, ale polowe porcji chyba zjadla,
e_mama my po "obiadku" popijamy sok jabluszkowy...
nie mam tylko pomyslu co dawac przed poludniem, tj chcialabym czyms zastapic cyca o 9 rano...

reklama
wlasnie dalam Kubie sok jablkowo-marchewkowy.........ale sie krzywil, chyba mu nie smakowalo!!!
dalam mu z niekapka.....nawet ciagnal....tylko tak smiesznie!!!!!

Do góry