reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy Cycusiowe :)

mój mąż kupił i dał małemu sok gruszkowy od 5-go mies jak to zobaczyłam to myślałam że padne a on wypił i nic..... czyli można mu dla odmiany dawac bo do tej pory pił tylko jabłkowy i jabłkowo-marchwiowy
mam zamiar przy okazji zakupów zaopatrzyc sie w deserki różnych smaków bo widze że wy dajecie pełną parą ;D

reklama
My juz jestesmy po deserku jabluszko i jabluszko z dzika roza - na razie Jas wszystko wcina ;D.

Sylwio Jas juz jeden posilek to tylko zupka - wiec mam mniej odciagania ;D

dalam dzisiaj Kubie jablko z winogronem i jagodami, wczoraj i przedwczoraj testowalam czy dobrze przyjmie jagody i jak na razie bylo dobrze, wiec zdecydowalam sie na ten deserek, dalam mu na razie 3 lyzeczki, zobaczymy co sie bedzie dzialo......

jescze myzle nad zupkami, ale sama juz nie wiem, moze poczekam do srody, skonsultuje sie z lekarzem i wtedy zobaczymy!!!

Fajnie że pamiętałyście o mnie :)
Ja wam powiem tak że moja Olivka gdy dostaje coś nowego to zawsze po pół słoiczka i na następny dzień następne pół
nie odczekuję ani jednego dnia i dostaje znowu coś nowego ,nowy smak i tak cały czas
jak do tej pory nie było żadnych alergii
no i herbatki z hippa wszystkie rodzaje na przemian dozwolone od 4- 5 miesiąca i w między czasie soczki wszystkie od 4-5-6 miesiąca
a w Święta to nawet dostała kilka łyżeczek kompotu z truskawek ale jej smakował
oczywiście te zupki deserki itp.nie zastępują normalnego jedzenia tylko są poznawaniem nowych smaków i takim malutkim uzupełnieniem witamin przynajmniej jak narazie

także wydaje mi się że jeżeli dziecko od początku nie miało żadnych alergii czy innych tam rzeczy możecie śmiało wszystko powoli wprowadzać :)

ale to tylko taka moja sugestia :)

U nas dzisiaj przez to nocne, długie spanie wyszły tylko 4 karmienia cycem. Pierwszy raz tak mało. I nie dawałam dziś nic innego do jedzenia Julce bo od wczoraj nie robiła kupki. Tak ją matka zakleiła :) Nakupiłam dzisiaj słoiczków ale np marchewke z jabłkiem a nie kupiłam samego jabłka. A nie chciałam dodatkowo jeszcze podawac marchwki przy tym zatwardzeniu. Wmusiłam w nią tylko trochę soczku jabłkowego, ale widzę, że jej wybitnie nie smakuje. Tak, że czeka mnie dziś raczej wesoła nocka, ale co tam :) najwyżej jutro odeśpię :)
Tatuś jedzie na tydzień na szkolenie i zostajemy same z psem.
Trochę się boję zostać sama z dzieckiem, bo to w sumie będzie pierwszy raz na tyle dni.
brrrrrrrrrrrr

Edytko a może spróbuj ty jako ty napić się szklankę dwie soku jabłkowego może to pomoże
bo np.moja Olivka też ostatnio nie robila ze 4-5 dni kupki a ja wtym czasie zapomniałam o czymś takim jak sok jabłkowy a wczoraj się napiłam szklankę i dzisiaj rano była duuużaa smierdząca kupa w pampersie
tak mi się przynajmniej wydaje że u mnie to zadziałało :)

Masz rację Violu:) ja zazwyczaj zjadałam codziennie ze 2 jabłka a od jakiegoś czasu zupełnie straciłam na nie ochotę. Ale już dziś zjadłam jedno i jeszcze jedno mam w planach. Soku jabłkowego tez wypiłam szklaneczkę.

a jeżeli Julcia nie robi kupek codziennie a przy tym nie ma boleści i nie zwija się z bólu to też nie masz co sie przejmować
bo niektóre dzieci robią kupkę raz na 10 dni a niektóre nawet kilka razy dziennie
niestety bardzo różne są te nasze szkraby :)

reklama
Julka do tej pory robiła około 6 dziennie. Więc u nas to jest niespotykane, całkowity brak kupki. Jak do jutra nie zrobi, to jakoś będę musiała jej pomóc.

Do góry