reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy Cycusiowe :)

u nas dzisiaj był bunt jedzeniowy jak byłam w pracy (przed wyjsiem go nakarmiłam) zjadł tylko 60 ml mleka i 50 ml soku, przyszłam i był cyc zupy nie chciał ale cyc owszem kilka razy do 15:30 kiedy to w końcu razem usnęliśmy a teraz pluł jabłkiem ale będzie pewnie cyc
może to taki okres przejściowy bo wcześniej jadł różne rzeczy i bardzo mu smakowały

reklama
Dziewczyny mam pytanie:
a mianowicie,czy Wy chodzicie z maluszkami,co miesiąc do Poradni Zdrowych dzieci????

ja do tej pory tak dokladnie to co miesiąc nie bywałam,bo jak chciałam wiedzieć ile mała waży,to szłam jak byłam z Otką na targu,no i były szczepienia,więc wszystko wiedziałam co i jak.............a teraz nie mam pojęcia

z synem to mi kazali przychodzić,co miesiąc,a teraz to lekarka(to takie stare pruchno u nas w zdrowych dzieciach siedzi)nic mi nie mówi,czasem się zastanawiam,jak ona do domu trafia.................strasznie rozkojarzona :p >:D :-X

hanti ja nigdy nie chodziłam co miesiąc i nie widzę w ogóle powodu, dla którego tak często trzeba by było pediatrę odwiedzać. Chodzę od zawsze wtedy, kiedy są kolejne szczepienia :)

hanti jest dokładnie tak jak pisze Iwon. Jak z dzidzią jest wszystko OK to nie trzeba chodzić częściej jak na szczepienia.

ja oprócz szczepien chodze tez prywatnie do pediatry bo mam do niego większe zaufanie niz do tych z przychodni i on kaze mi przychodzic co 2 miesiące na kontrole bo u nas jest anemia i musimy powtarzac badania
ale jak sie nic nie dzieje to nie ma sensu po lekarzach sie włuczyc po lekarzach
takie jest moje zdanie

Dzięki kochane,bo już się zastanawiałam,czy aby wszystko w porządku znaszą przychodnią :-* :-* :-*

martwi mnie,że mojej Oti ropki się zbieraja w kącikach oczek i chyba polecę z tym do mojego pediatry,bo jak poczytałam o zapchanych kanalikach,to muszę to sprawdzić................. :(

ja tez jak narazie chodze tylko na szczepienia.........

wczoraj bylam na zakupach i zaopatrzylismy sie sloiczki.......kupilam deserki, zupki i takie tam.......bedziemy powoli dawac Maluchowi ;D ;D ;D

zastanawiam sie, czy mu dzisiaj nie dac deserku nie tylko z samego jablka tylko jeszcze z czyms, mam taki z jagodami i jablkiem............????

Witam mamusie cycusiowe i się dołączam.

Ja mojej Olivce podaję (nieregularnie a tylko na smaczek) wszystko co dozwolone od 5-6 miesiąca czyli wszystkie soczki zupki(ostatnio dostała zupę-krem z ryżem i mięskiem i jej bardzo smakowało) deserki i tym podobne.Dostaje zawsze po pół słoiczka i jak narazie jest wszystko ok.
W Sylwestra niunia niestety została z męża rodzicami na całą noc bo my się bawiliśmy i dostawała mleczko i kaszki i też ok.
A z resztą moja niunia jest tak to cały czas na cycu i jeszcze nie karmię jej na stałe sztucznym bo w piątek byłyśmy na szczepieniu i ważyła 9200g więc nie ma sensu pchać w niej sztucznego.

Pozdrawiam.

reklama
Violu witam po przerwie. W koncu pojawilo sie dzieciatko na formu wieksze od Jasia ;D (Jas wazy 8,7 ;D). Gratulujemy Olivce apetetu.

Jas wcina juz mleczko z kaszka (na razie tylko 2 lyzeczki na 130ml) - kolo 10 i przed kapielom na noc ;D. Wcina tez deserek co dwa dni inny smak ;D. Dzialamy, dzialamy ;D

Do góry