reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy Cycusiowe :)

_Basia pisze:
Znowu wam się wtrącę, chociaż ja już dawno nie cycusiowa jestem.

Edyta, NUK oprócz tego że jest od 6 miesiąca, to ma rozmiary S, M i L. Na każdym smoczku jest oznaczenie. A ty jaki rozmiar masz? Bo ja do mleka używam rozmiaru M i jest ok. L stosuję do kaszek, a S do soczków klarownych, bo przecierowe to nie przejdą

o rany to ja muszę dokładniej się w hurtowni przyjrzeć tym smokom w takim razie, dzięki że mnie oświeciłyście :)

reklama
Ja chyba musze czyms zapychac Alka w dzien jeszcze, bo ostatnio chce wiecej cycac w nocy. To znaczy jak sie budzi to ja mu daje, a on ciagnie.
nie chce konczyc karmeina piersia, lubie to bardzo i wiem, ze Alus tez lubi cyca, ale jest ciekawa (narazie tylko ciekawa) jak beda wygladaly noce jak moje dziecie skonczy z cycem.
Dlatego musze sie trzymac tego roku i nie dluzej z cycaniem, choc wiem, ze mi chyba nawet bedzie ciezej go odstawic niz Alusiowi samemu.

Nawet Slawek, ktory po urodzeniu Alka pierwszy byl w pogotowiu ze sztucznym mlekiem i malo mialam na poczatku wsparcia od niego jesli chodzi o karmeinei piersia (jakos, nie wierzyl, ze dzieck mozna cycem wykarmic) teraz mowi "Eee do roku? Chyba dluzej go pokarmisz, bo to wygodne przeciez" :laugh:
Ja mysle, ze nie ma co przedluzac, w dodatku on chlopczyk i nie chce zeby byl takim maminym cycusiem ;) a tak slyszalam,z e chlopcy wlasnie moga miec jak dlugo cycaja.

No i ciesze sie, ze nie bede pierwsza ktora po roku bedzie odstawiala, bo Klaudia tez postanowila :p

Martuska pisze:
Postanowisz w wakacje co dalej Asiu Pewnie kazdy musi czuc, kiedy chce skonczyc karmienie piersia. :)

wiesz co, powiem szczerze, ze boje sie o wyglad moich cycuchow na wakacjach a tak chociaz jeden sezon pokaze sie na plazy z miseczka C hihihihi ;) ;) ;) :) :) :) :) :)

a ja od wrzesnia ide do roboty, wiec i tak chyba sie zakonczy karmienie!

Pisalam ostatnio, ze zastanawiam sie nad zapychaniem Alka w dzien kaszka, po to zeby byl bardziej na wieczor najedzony. No i zaczelam mu dawac takie danie male z kaszki kuk. z bobovity. Daje 5 lyzeczke kaszki do wody tak, zeby bylo geste i dodaje tam bananka. Tak mu ostatnio dawalam przed poludniem. Dzisiaj pop raz pierwszy zapchalam go kaszka z banankiem przed poludniem i drugi raz kaszka z jablkiem przed kapiela. Ciekawe kiedy bedzie jadl poo raz pierwszy ;)

I wiecie co? Powoli ten watek wymierac zaczyna. To jest tak czy inaczej nieuniknione, ale jakos tak dziwnie i troche smutnawo

Asiu a Ty co dajesz Kubusiowi na wieczor?

Asiu a co do moich cyckow to i tak juz sie "popsuly" troche przez to karmienie i nic na to nie poradze. Nie sadze, zeby koniec karmienai mial im wyzradzic jeszcze wieksza "krzywde" ;) Tak czy inaczej w staniku musze juz chodzic, a bez to tylko dla meza do lozka ;) On jest dobry, bo nie ubolewa nad tym moim biustem, a wrecz go lubi takim jakim jest, kochany :)

a u nas jazda pełną parą, Julka się obudziła po całych 2 godzinach snu i niczym jej nie idzie uspokoić, wciągnęła już 2 cycuchy i od razu przy odłożeniu do łóżeczka strasznie płacze... chyba zaraz jej dam viburcol....
Od kilku dni to się powtarza, nie wiem o co chodzi .....

u nas pobudki na porządku dziennym, już nawet sie nad tym głębiej nie zastanawiam, czasem mam ochotę dać po prostu butlę z jakąś kaszką, ale powstrzymuje mnie myśl, że moje dziecko nie jest do tego przyzwyczajone i może płakać jeszcze bardziej bo brzuszek będzie przeciążony, niby tez dużo je treściwszych rzeczy ale i tak sie budzi, nie zawsze kończy sie to cycem ale tak co drugi raz...może to jednak przez zęby?

reklama
a co do odstawienia to przed chwilą właśnie łoś mnie pytał czy długo jeszcze zamierzam karmic bo z tego co on widzi to krzysiek nie ma zamiaru szybko tego zakończyc :p

Do góry