reklama
e_mama
Lipcowe mamy '05 '09
A mojej się takie czerwone poliki robią jak daję jej ten NAN, potem jak skończy jeść to jej to znika, ja nie wiem czy się męczy może podczas jedzenia i dlatego taki rumieniec jej wychodzi ??
Nie zauważyłam żeby się drapała ani nie ma na ciałku wysypki, więc to chyba nie alergia, no ale pewności nie mam.
Na buziaku wyskoczyło jej kilka krostek takich dość sporych, hmmm nie wiem od czego to, czy od tego mleka czy od soczków? Ostatnio kombinuję z tymi z domieszką dzikiej róży, albo jest taki winogronowo-rumiankowo-koperkowy.
Czy Wasze maluchy też tak długo piją mleko z butli? Julka 200 ml męczy dobre 30 minut, albo i dłużej.... za mała dziurka jest w smoczku czy jak? - ale to pytanie chyba butelkowym powinnam zadać, choć liczę na odpowiedź naszych expertów hihihihihi
Nie zauważyłam żeby się drapała ani nie ma na ciałku wysypki, więc to chyba nie alergia, no ale pewności nie mam.
Na buziaku wyskoczyło jej kilka krostek takich dość sporych, hmmm nie wiem od czego to, czy od tego mleka czy od soczków? Ostatnio kombinuję z tymi z domieszką dzikiej róży, albo jest taki winogronowo-rumiankowo-koperkowy.
Czy Wasze maluchy też tak długo piją mleko z butli? Julka 200 ml męczy dobre 30 minut, albo i dłużej.... za mała dziurka jest w smoczku czy jak? - ale to pytanie chyba butelkowym powinnam zadać, choć liczę na odpowiedź naszych expertów hihihihihi
Martuska
Fanka Lipcowa mama 05'
:laugh: :laugh: :laugh:
U mnie w kwesti mleka z butli los jest expertem, bo on podaje moje mleko Alkowi dwa razy w tygodniu. No i z tego co wiem, to Alek ciagnie dosc ladnie z aventu z dwoma dziurkami. Nie wiem jak dlugo, bo musze zapytac : w kazdym razie Slawek przebakiwal cos o smoczku z 3 czy 4 dziurkami.
Edytko ja mysle, ze moze Juleczce potrzeba wiekszego przeplywu, bo te poliki to chyba z wysilku?
Ja jak podaje Alusiowi Kubusia delikatnie rozcienczonego z woda przez smoczek z dwoma dziurkami, to wydaje mi sie, ze sie Alus troszke meczy. Potrafi pic slicznie ze szklanki i sie nei ksztusi to taki wiekszy smok tym bardziej zdalby egzamin.
Aaa no i pytanie, czy napewno te krupki z kaszki nie zatykaja przeplywu, bo wtedy to moze ciagnac i godzine :laugh:
U mnie w kwesti mleka z butli los jest expertem, bo on podaje moje mleko Alkowi dwa razy w tygodniu. No i z tego co wiem, to Alek ciagnie dosc ladnie z aventu z dwoma dziurkami. Nie wiem jak dlugo, bo musze zapytac : w kazdym razie Slawek przebakiwal cos o smoczku z 3 czy 4 dziurkami.
Edytko ja mysle, ze moze Juleczce potrzeba wiekszego przeplywu, bo te poliki to chyba z wysilku?
Ja jak podaje Alusiowi Kubusia delikatnie rozcienczonego z woda przez smoczek z dwoma dziurkami, to wydaje mi sie, ze sie Alus troszke meczy. Potrafi pic slicznie ze szklanki i sie nei ksztusi to taki wiekszy smok tym bardziej zdalby egzamin.
Aaa no i pytanie, czy napewno te krupki z kaszki nie zatykaja przeplywu, bo wtedy to moze ciagnac i godzine :laugh:
e_mama
Lipcowe mamy '05 '09
Martuska pisze::laugh: :laugh: :laugh:
eee ja jej daje samo mleko z butli, kaszkę jak dosawała to zawsze łyżeczką na gęsto...
Teraz kaszkę odstawiłam, bo nocki po niej nie były lepsze a skoro ma dojadać w nocy cyca to nie chcę jej aż tak tuczyć
Ale rzeczywiście ten nasz NUK co prawda jest od 6 miesiąca, ale ma tylko 1 dziurkę i powiem szczerze, że nie widziałam takich z większą ilością dziurek
Znowu wam się wtrącę, chociaż ja już dawno nie cycusiowa jestem.
Edyta, NUK oprócz tego że jest od 6 miesiąca, to ma rozmiary S, M i L. Na każdym smoczku jest oznaczenie. A ty jaki rozmiar masz? Bo ja do mleka używam rozmiaru M i jest ok. L stosuję do kaszek, a S do soczków klarownych, bo przecierowe to nie przejdą
Edyta, NUK oprócz tego że jest od 6 miesiąca, to ma rozmiary S, M i L. Na każdym smoczku jest oznaczenie. A ty jaki rozmiar masz? Bo ja do mleka używam rozmiaru M i jest ok. L stosuję do kaszek, a S do soczków klarownych, bo przecierowe to nie przejdą
e_mama
Lipcowe mamy '05 '09
elfiko pisze:Edytko to na 100% wina smoka, albo za mala dziurka albo zly ksztalt. tez to przerabialam i te same obiawy, czerwone poliki i dlugie picie, teraz weronika butle 250 ml wypija w 10 minut !
no to muszę poszukać jakiegoś innego smoka, tylko, że ona innych niż nuk nie chciała i do tego gumowy ma być a nie silikonowy, co znowu mam spróbować z aventem?
elfiko
lipcowe mamy ´05
Weronika tez pije z Nuka gumowego i robie tak,ze kupuje 2 do mleka i powiekszam dziurke przez naciecie delikatne tej ktora juz jest fabrycznie zrobiona, a teraz mala pije caly czas mleko przez ten smok do papki, on ma taki krzyzyk zamiast dziurki i mleko plynie z taka szybkoscia z jaka sila wweronika ciagnie,z tego smoka najbardziej lubi pic a ten zwykly do mleka to sie u nas nie sprawdzil wlasnie i te policzki jej sie przy nim czerwone robily a ze dodatkowo mala jest zlosnik to wrzeszczala jak jej za wolno lecialo :
elfiko
lipcowe mamy ´05
_Basia pisze:Znowu wam się wtrącę, chociaż ja już dawno nie cycusiowa jestem.
ale taka rozmiarowke ma tylko Nuk First choice z tymi szerokimi smokami a te waskie smoki lateksowe( gumowe) maja podzial na plyn, mleko, papka i 1 ,2 i te dziury sa male
reklama
hanti
Lipcowe Mamy '05
elfiko pisze:Iwon pisze:hanti pisze:za miesiąc będę tutaj już,tylko gosciem,
a wątek mamy butelkowe moim głównym...................buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
ja nie chcę :-[ :
Dlaczego hanti? Też jesteśmy fajne :-[ :-[ :-[
nio......bardzo fajne, superowe,debesciackie,ekstra super chiper !!! :laugh: :laugh: :laugh:
wiem Kochane,że jesteście FAJNE,DEBEŚCIARSKIE BABECZKI,
ja to napiasałam z żalu,że stracę TĄ niepowtarzalną bliskość z Otylcią
nasze nocne przytulanki i ten jej cudny odruch radości,kiedy się pytam:Chcesz cyca???
To właśnie sprawia,że jestem smutna