reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy Cycusiowe :)

e_mama pisze:
A co dotego śluzu w kupie to nie sądzę, żeby to było normalne przy karmieniu piersią, a pediatrzy to gadają co im ślina na język przyniesie :( Zawsze najlepsze dla nich rozwiązanie to żeby matka przeszła na dietę bezmleczną. Tylko co wtedy jeść jak mleko jest prawie we wszystkim... I to, że matce polecą zęby i może mieć potem osteoporozę to zupełnie nic...
Ja już byłam 1,5 m-sca na takiej diecie i źle to wspominam... nie przepadam za wędliną a za jogurt dam się pociąć :) A na moje pytanie czy mam brać jakieś suplementy wapnia, pediatra powiedziała, że nie ma takiej potrzeby.... jasne!!!

Swiete slowa a z tym wapniem to tez racja, przeciez z czekos ten wapn dziecko musi brac no wiec ciagnie z zebow i kosci matczynych ::)
Mimo to chce tym cycem karmic gdzies do roku, a potem zaczne dawac normalne mleko. Swoja droga jestem ciekawa ile posilkow mlecznych dziecko powinno zjadac przez dzien w poszczegolnych miesiacach. Moze gdzies to znajde 8)

reklama
u nas była okropna noc mały "wisiał" prawie cały czas na cycu i jak tracił z nim kontakt to sie budził on moze sie troche wyspał ale ja nie i do tego wstałam połamana w ixa, wszystkie kości mnie bolały bo starałam sie nie zmieniac pozycji zeby sie nie oudził.
ale dzisiaj moze bedzie lepiej bo śpi od kąpieli (od 19-tej) i nie woła o papu czyli moze obudzi sie jak zwykle przed 23cią,

co do śluzu to słyszałam tak jak mówi Martuska moze byc w kupie zwłaszcza jak dziecko ma np katarek bo go połyka a nie trawi i on sie w kupie pojawia,

mój krzysiek został dzisiaj z nianią od 9-tej do 14-tej i jadł tylko raz mleko z butli ok120 ml przed 11-tą i wiecej nic nie chciał (a karmiłam go ok 6-tej) tylko troche sie napił i dopiero zjadł z cyca jak wróciłam, dobrze ze w pracy bede krócej

tofinek pisze:
e_mama pisze:
Sylwia - piąteczka !!!:):):)
to i ja dziewuszki przybijam z Wami piątala ;)

ja też piątka

my dziś mieliśmy jabłuszko pół słoiczka ! i jadł tymul jak bym mu dała to zjadłby cały!! szaleniec mały, teraz zasnął dopiero !! no i chyba miał lekkie rozwolnionko po tym jabłuszku i śluz też był a co do niego to kiedyś słyszałam że przy piersi to normalne ze dziecko czasami takie ma i z tym powietrzem hanti też słyszałam ;)
a co do kupek, to my na szczęście nie mamy z tym problemów !! (może dlatego że nie jem mleka i czekolady po której malce sięmęczą) od urodzenia nie było dnia bez kupki :D

kate332 pisze:
u nas była okropna noc mały "wisiał" prawie cały czas na cycu i jak tracił z nim kontakt to sie budził on moze sie troche wyspał ale  ja nie i do tego wstałam połamana w ixa, wszystkie kości mnie bolały bo starałam sie nie zmieniac pozycji zeby sie nie oudził.
ale dzisiaj moze bedzie lepiej bo śpi od kąpieli (od 19-tej) i nie woła o papu czyli moze obudzi sie jak zwykle przed 23cią,

no ja nie chcę zapeszać, ale jest prawie północ a dzidzia śpi :)
czyżby dziś viburcol zadziałał ????

a wcześniej było u nas dokładnie tak jak w umieszczonym cytacie :) ;) no może tylko poza spaniem z nami, bo ja zawsze odkładam Julkę do łóżeczka (w trosce o jej bezpieczeństwo ;D ;D ;D)

dzisiaj juz nie ma tej plamy....qrcze boje sie ze to po marchewce, dam mu za 2 dni jablko i zobacze czy cos sie bedzie dzialo!!!!!
a marchewka jest chyba we wszystkich sloiczkach...........

u nas był dziś drugi marchewkowy dzień :) na razie nie zauważyłam zmian alergicznych :)
A dziś nakupiłam z rozpędu słoiczków, gruszki, jabłka z bananami, jakąś jabłowo bananową kaszkę na dobranoc i soczki jabłkowo winogronowe.
Po Nowym Roku mam zamiar stopniowo wprowadzać już wszystko.

Idę robić faworki :)

joasiu kurde tymul też dodatkowo, że ma plamke szorstką na policzku to jeszcze dziś mu poczerwieniał :( mam nadzieje że przejdzie i że to nie po jabłku (wogóle jabłko może uczulać ??? ) tylko po tym kotlecie babcinym z serem bez sera ??? kurde z tym dzisiejszym żarełkiem , kiedyś nie było takich problemów

a ja lecę kończyć ciasto

kolorowa_kredka pisze:
joasiu kurde tymul też dodatkowo, że ma plamke szorstką na policzku to jeszcze dziś mu poczerwieniał :( mam nadzieje że przejdzie i że to nie po jabłku (wogóle jabłko może uczulać ??? ) tylko po tym kotlecie babcinym z serem bez sera ??? kurde z tym dzisiejszym żarełkiem , kiedyś nie było takich problemów

a ja lecę kończyć ciasto

oj......u nas zniknela.......mam nadzieje, ze to nic powaznego i u kuby i u tymula.......

ale zastanawiam sie teraz czy ta plama na policzku nie byla przypadkiem od czekolady albo od orzeczkow arachidowych, zjadlam wczoraj kawalek Twixa i 3 orzeszki...........moze to po tym!!!!????

reklama
Nie sądzę Asiu, żeby 3 orzeszki mogły zaszkodzić. Ale nie jestem alergologiem, może się mylę.

U nas przygotowania w toku :)
Właśnie skończyłam piec faworki i udka też już doszły...
teraz trzeba się będzie zająć młodą, potem sobą i można balować :)

Do góry