reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy Cycusiowe :)

Aaa no wlasnie Kate przypomnialas mi :), co do soczku to ja mysle, ze one zapychaja ale tak chwilowo tylko. To tak jak u nas, jak sie napijemy herbatki z cytrynka, to przeciez za godzine ja wysikamy. Soczek to ja daje, ale tak, zeby sie pic nauczyl i troche nawodnil ;) No i jeszcze jakies witaminki z tego soku ma. Takie przecierowe sa juz bardziej sycace.

reklama
Martuska pisze:
Kate to chyba jednak nie glod. No a jak sie Krzys zachowuje? Moze on teskni za Toba i poprostu budzi sie na przytulenie? U mnie Alek jak juz sie obudzi to go biore na rece i on w momencie sie wtula we mnie i zasypia. Nie wiem, moze poprostu chce czuc, ze mama jest blisko? jak jest glodny to wtedy nie zasnie w minucie. Wtedy biore go do lozka i jak sie tylko dossie to zasypia tak jedzac jakies moze 7 minut, poczym wypuszcza cyca i spi dalej.

A z glutenem, jak sie nie boisz to sprobuj ;) :)
właściwie to u nas podobnie na rękach zaraz zasypia, albo pociamka chwilke i śpi zobaczymy jak będzie dalej

To ja Wam napiszę jak wygląda nasz dzienny rytm karmienia:
- pierwsze nocne karmienie piersią w zależności od pobudki około 3, 4, 5, 6
- drugie karmienie piersią rano- około 8-9
- godz. 11-12 owoce (pół na pół jablko i morele) około 120 gram
- około 14 trzecie karmienie piersią (sen 20-30 minut)
- około 16-17 zupka (marchewka, dynia, ziemniak, brokuły lub kukurydza ostatnie 2 dni pietruszka) tak 120-130gram, potem soczek 150 ml pół na pół z wodą albo jabłkowy albo bobofrut marchewkowo-jabłkowy,
-około 18 chrupek kukurydziany lub dwa
-19 kapiel i o 19:30 ostatnie karmienie piersią
............
W sumie wychodzi nam 4 karmienia piersią
Kaszek nie daję, bo Julia i tak dobrze waży, nie czuję, żeby były jej potrzebne...
Mięsko chyba zacznę w weekend wprowadzać bo jeszcze dziś pietruchę testuję, a zupki z mięsem mam właśnie z pietruszką...

E-mamo - ja wlasne przez to ze Jas sie wybudzal o 2, 3,4 - nigdy nie bylo wiadomo o ktorej wprowadzilam karmienie o 23 (teraz to jest moje mleczko z kaszka). Kolejne karmienie mamy okolo 5-6.

W sumie to rozwazam wprowadzenie na noc butli z kaszka - konsultowalam sie juz z gazelczkiem ;D. Sciaganie w pracy pokarmu jest juz dla mnie uciazliwe i nie zawzsze jest tyle co trzeba. Zostawie dwa karmienia piersia a na noc bede karmic butla z kaszka - tylko czy Jas zrezygnuje z karmienia o 23 dobrowolnie - oto jest pytanie ;D ???

Ja mam plan karmienia do roku cycem, potem chcialaby zaczac podawac normalne krowie mleko jak tylko nic sie nie bedzie dzialo. Nocne karnienia mam nadzieje same sie wykrusza do roku, a jak nie to juz napewno musza jak skoncze karmic 8). Jesli to nie pomoze to wtedy bede chciala jakos je eliminowac ;)

ja szczerze powiedziawszy miałam plan karmienia do wiosny (powiedzmy kwiecień) ale po doświadczeniach osttnich dni obawiam sie że potrwa to do matury :o ??? , chciałam wprowadzic dodatkowy posiłek butelkowy np po kąpaniu wieczorem i efekt jest taki że moje dziecko pluje mieszanką na odległość, nawet tej rannej porcji nie zjada ..... dzisiaj pluł wszystkim oprócz cyca >:D ??? .... a ja mam juz mniej pokarmu bo po powrocie do pracy troche mi sie zredukowała produkcja i co ja mam zrobić? popsułam pół paczki mleka bo co zrobie to idzie w kanał i tak w kółklo :p

ja weronike w ten sposób do butli nauczyłam, tez pic ode mnie nie chciała ale od taty piła.
Tylko Krzś musi być głodny bo inaczej bez szans i Ty nie możesz mu sie pokazywac w tym czasie.

reklama
dzięki elfiko muszę spróbowac bo inaczej nie rusze się z domu przez następne 18 lat

Do góry