reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy Cycusiowe :)

ja dzisiaj skapitulowałam i po 3 pobudkach na karmienie (od 19-tej) o 22 -giej dałam w koncu butle mleka (120 ml i zostało wsio zjedzone) i jak na razie odpukac krzych śpi, zobaczymy jaka będzie nocka, moze to moje dziecie jest głodne? moze mam za mało juz pokarmu? qrcze mam klina....

reklama
kate332 pisze:
ja dzisiaj skapitulowałam i po 3 pobudkach na karmienie (od 19-tej) o 22 -giej dałam w koncu butle mleka (120 ml i zostało wsio zjedzone) i jak na razie odpukac krzych śpi, zobaczymy jaka będzie nocka, moze to moje dziecie jest głodne? moze mam za mało juz pokarmu? qrcze mam klina....
Kate ja już daję od jakiegoś czasu butlę(kaszkę mleczno ryżową od 5 miesiąca)tak koło 19
i Otylka nie budzi się tak co chwila,no ale kolo 23.30-24 i tak muszę dać jej cyca,ale po tym wszystkim to śpi tak do 6-7 rano
spróbuj może faktycznie Krzysiu jest glodny
bądź,co bądź to jet chłopiec ;D

hanti pisze:
kate332 pisze:
Kate ja już daję od jakiegoś czasu butlę(kaszkę mleczno ryżową od 5 miesiąca)tak koło 19
i Otylka nie budzi się tak co chwila,no ale kolo 23.30-24 i tak muszę dać jej cyca,ale po tym wszystkim to śpi tak do 6-7 rano
spróbuj może faktycznie Krzysiu jest glodny
bądź,co bądź to jet chłopiec ;D
chłopiec i to spory, a wczorajsza noc była faktycznie lepsza, krzysiek budził sie rzadziej i spał do 7:20 , dzisiaj dodam moze troche kaszki i dam mu jak sie obudzi na karmienie ok 22, zobaczymy, dzieki hanti

Ja dzisiaj zrobiłam zupkę mix i w sumie dałam Julce już tej pietruszki, zobaczę czy ją wysypie do jutra, jeśli się pietrucha przyjmie to za jakieś 3 dni mam zamiar wejść po raz pierwszy z mięskiem.
A co do nocek to nie wiem zupełnie w czym tkwi przepis na sukces, niby karmię młodą podobnie każdego dnia a raz mi przesypia noc do 6, innym razem budzi się o 3 i muszę ją karmić, kiedy indziej śpi do 4.......
ale w sumie i tak jest 100% lepiej niż jeszcze miesiąc temu, kiedy budziła się co 2 godziny na karmienie.

e_mamo ja mam własnie takie pobudki co 2 godziny, i już wymiękam słowo daje, jeszcze wieczorem jest jako tako bo w dzien je zupke owoce soczek chrupki i jest troche zapchany, ale od pólnocy zaczyna sie istna jazda bez trzymanki, prawie sie nie odkleja od cyca,  ??? ??? :o :o
mam juz naszykowaną przegotowaną wode i butla pójdzie w ruch,

Czesc karmiace.
Ja cos ostatnio zaniedbalam ten watek, no ale poprawiam sie.

Wlasnie, z tymi nockami to jest tak roznie Edytko, ale ja mysle, ze to sa kroki milowe do pelnego przesypiania. Mysle, ze dzieci nasze sie reguluja powoli. U mnie spanie zdecydowanie lepsze. Dzis np Alek obudzil sie tylko raz o 5-tej na jedzenie i co raz czesciej zdarza mu sie jesc raz albo dwa.
Mimo wszystko w naszym przypadku uwazam, ze duzo zalezy od jedzenia przez dzien. Ja daje cyca w sumie od rana do wieczora 5 razy, a w miedzy czasie rano Alek je ze mna sniadanie. Troche chlebka z pomidorkiem, czasem banan sam, czy to co jem, a co jemu wiem, ze nie zaszkodzi. tego chleba jakos ne boje sie dwac, bo nic mu po nim nie jest. Potem ok 12-13 je jablko z kaszka, potem zupa, a na wieczor przed kapiela pol jablka z kaszka i bananem i zawsze "zje" dwie piersi na noc. Nie zawsze zupy zje tyle samo.

Polozna na wazeniu mowila mi, zebym zaczela mu dwac stale produkty wlasnie 3 razy dziennie, bo tak sie dziecko przyzwyczaja do doroslosci. No i jak nie ma w rodzinie alergii na produkty glutenowe to moge smialo dawac chlebek.

Napisalam, ze 3 razy dziennie, ale u nas wychodzi tych stalych tak 4 razy.

Acha i czytalam, ze wedlug najnowszych badan dzieci karmione piersia moga spokojnie jesc produkty glutenowe, bowiem nie ma u nich ryzyka na nietolerancje glutenu. Podobno ma wejsc nawet jakies rozpozadzenie, ze dzieci na piersi beda mialy nawet wskazane jedzenie produktow zobozowych (z glutenem). Nietety butelkowe dzieciaczki beda czekaly do 10 miesiaca.

Asiu jak tam woda w nocy????? :)

Martuska zaskoczyłas n=mnie z tym glutenem, w sumie to nie pamiętam kiedy dawałam cos takiego piotrkowi ale chyba przed 10 mies, ale teraz tyle sie o tym trąbi że wszyscy mają stracha

co do mojego dokarmiania nocą krzysia to juz 3 porcje mleka spłynęły do rur.......chyba to nie głód ??? może to przez zęby częściej sie budzi?

ja tez daję 3 pisiłki "stałe" przed południem mleko z kleikiem lub kaszką, zupka i owoce po południu i w miedzyczasie troche soczku, piersią karmie różnie zależy czy jestem w domu czy w pracy ale przeważnie 2 x w ciągu dnia, po kąpaniu, w nocy kilka małych karmionek i rano,
wychodzi ok 4 x + kilka nocnych

reklama
Kate to chyba jednak nie glod. No a jak sie Krzys zachowuje? Moze on teskni za Toba i poprostu budzi sie na przytulenie? U mnie Alek jak juz sie obudzi to go biore na rece i on w momencie sie wtula we mnie i zasypia. Nie wiem, moze poprostu chce czuc, ze mama jest blisko? jak jest glodny to wtedy nie zasnie w minucie. Wtedy biore go do lozka i jak sie tylko dossie to zasypia tak jedzac jakies moze 7 minut, poczym wypuszcza cyca i spi dalej.

A z glutenem, jak sie nie boisz to sprobuj ;) :)

Do góry