reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy Cycusiowe :)

z tym słuchaniem czy oddycha to mam to samo, a czasem to robi to tak cicho, że tez muszę jej dotknąć, żeby sprawdzić czy wszystko jest OK :)

reklama
e_mama pisze:
z tym słuchaniem czy oddycha to mam to samo, a czasem to robi to tak cicho, że tez muszę jej dotknąć, żeby sprawdzić czy wszystko jest OK :)
chyba wszystlie to MAMY,jako MAMY!!! ::)

wiecie co??martwie sie troche Kubusiowa kupa..........czekamy na razie, ponoc byla rano( nie wiem, tatus przewijal).....ale mala!!!

wlasnie zrzeram 2 jablko, moze pomoze..........

hanti pisze:
Joasiu,a próbowałaś plantex(herbatka w saszetkach)????........u nas naprawdę działa

nie probowalam, nawet jej nie mam w domu......wiem, ze to taka herbatka na kolke??
na razie czekam, powinno byc dobrze, podobno dzieci cycusiowe czasem tak maja......jezeli nie bedzie kupki jutro moze pomoge mu czopkiem???
a moze ta herbatka??? sama juz nie wiem!!

U nas jak nie było 2 dni to też pomogłam, ale niestety takim zwykłym termometrem rtęciowym a właściwie naoliwioną końcówką. Wiem, że tak się nie powinno robić ale zrobiłam to tylko raz. Czopków glicerynowych i plantexu nie posiadam.
Tak sobie myślę, że raz nie zaszkodzi, w końcu temperaturę też tak mierzę.

ten patent z wazelina czy oliwka i termometrem to stare jak swiat, moj ojciec opowiadal mi, ze robil tak samo jak mialam zatwardzenia.......i jakos dzisiaj mi nic nie jest!!!

juz o tym myslalam...........

Joaska pisze:
hanti pisze:
Joasiu,a próbowałaś plantex(herbatka w saszetkach)????........u nas naprawdę działa

nie probowalam, nawet jej nie mam w domu......wiem, ze to taka herbatka na kolke??
plantexu ja tez uzywałam on jest na kolki ale tez na zaparcia - tak pisze na opakowamiu, czyli na rózne problemy trawienne, bo kolka tez z tego wynika

no i kupy jak nie bylo tak nie ma..........chyba zastosujemy ten plantex i chyba soczek jabklowy!!

no i Kuba ma dzisiaj plame na poliku, w zasadzie mala i taka blada ale.......tylko po czym??? znowu po tej marchewce???eh.........

reklama
Joaska pisze:
no i kupy jak nie bylo tak nie ma..........chyba zastosujemy ten plantex i chyba soczek jabklowy!!

no i Kuba ma dzisiaj plame na poliku, w zasadzie mala i taka blada ale.......tylko po czym??? znowu po tej marchewce???eh.........

U nas jak były zatwardzenia nie sprawdziły się żadne plantexy, herbatki, rumianki :(

W takich sytuacjach polecam czopki glicerynowe (zastepczo termometr naoliwiony)- lekko podrażnić i kupsko gotowe ;)

A na dłuższe zatwardzenia- super sprawdził się soczek jabłkowy :)

Do góry