reklama
hanti
Lipcowe Mamy '05
chyba wszystlie to MAMY,jako MAMY!!! :e_mama pisze:z tym słuchaniem czy oddycha to mam to samo, a czasem to robi to tak cicho, że tez muszę jej dotknąć, żeby sprawdzić czy wszystko jest OK
Joaska
Lipcowe mamy '05
wiecie co??martwie sie troche Kubusiowa kupa..........czekamy na razie, ponoc byla rano( nie wiem, tatus przewijal).....ale mala!!!
wlasnie zrzeram 2 jablko, moze pomoze..........
wlasnie zrzeram 2 jablko, moze pomoze..........
Joaska
Lipcowe mamy '05
hanti pisze:Joasiu,a próbowałaś plantex(herbatka w saszetkach)????........u nas naprawdę działa
nie probowalam, nawet jej nie mam w domu......wiem, ze to taka herbatka na kolke??
na razie czekam, powinno byc dobrze, podobno dzieci cycusiowe czasem tak maja......jezeli nie bedzie kupki jutro moze pomoge mu czopkiem???
a moze ta herbatka??? sama juz nie wiem!!
e_mama
Lipcowe mamy '05 '09
U nas jak nie było 2 dni to też pomogłam, ale niestety takim zwykłym termometrem rtęciowym a właściwie naoliwioną końcówką. Wiem, że tak się nie powinno robić ale zrobiłam to tylko raz. Czopków glicerynowych i plantexu nie posiadam.
Tak sobie myślę, że raz nie zaszkodzi, w końcu temperaturę też tak mierzę.
Tak sobie myślę, że raz nie zaszkodzi, w końcu temperaturę też tak mierzę.
Joaska
Lipcowe mamy '05
ten patent z wazelina czy oliwka i termometrem to stare jak swiat, moj ojciec opowiadal mi, ze robil tak samo jak mialam zatwardzenia.......i jakos dzisiaj mi nic nie jest!!!
juz o tym myslalam...........
juz o tym myslalam...........
kate332
lipcowe mamy'05
plantexu ja tez uzywałam on jest na kolki ale tez na zaparcia - tak pisze na opakowamiu, czyli na rózne problemy trawienne, bo kolka tez z tego wynikaJoaska pisze:hanti pisze:Joasiu,a próbowałaś plantex(herbatka w saszetkach)????........u nas naprawdę działa
nie probowalam, nawet jej nie mam w domu......wiem, ze to taka herbatka na kolke??
Joaska
Lipcowe mamy '05
no i kupy jak nie bylo tak nie ma..........chyba zastosujemy ten plantex i chyba soczek jabklowy!!
no i Kuba ma dzisiaj plame na poliku, w zasadzie mala i taka blada ale.......tylko po czym??? znowu po tej marchewce???eh.........
no i Kuba ma dzisiaj plame na poliku, w zasadzie mala i taka blada ale.......tylko po czym??? znowu po tej marchewce???eh.........
reklama
Iwon
Lipcowe Mamy '05
Joaska pisze:no i kupy jak nie bylo tak nie ma..........chyba zastosujemy ten plantex i chyba soczek jabklowy!!
U nas jak były zatwardzenia nie sprawdziły się żadne plantexy, herbatki, rumianki
W takich sytuacjach polecam czopki glicerynowe (zastepczo termometr naoliwiony)- lekko podrażnić i kupsko gotowe
A na dłuższe zatwardzenia- super sprawdził się soczek jabłkowy