reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy Cycusiowe :)

a nie jest powiedziane że Kuba obudzi sie o tej 23 bo jak jadł pierwszy raz to taki kleik może mu dłużej wystarczyc i nawet jak mało zjadł to moze pospać np do..... 24 ;D ;D ;D

reklama
Joasiu ja juz z Jasiem przerabialam smakowe kaszki - tzn. jablkowa a teraz jest banan. Wlasnie na noc mu podaje na moim mleczku sciagnietym i dokarmiam piersia. Okres snu sie wydluzyl (do 3.30-4.30). A wczoraj Kubus pewnie zrobil Ci psikusa zebys miala metlki w glowie w zwiazku z kaszkami ;). Ja na Twoim miejscu jeszcze bym sprobowala raz podac kaszke moze wlasnie smakowa (Jasiek bezsmakowej tez nie chcial pic). Trzymam kciuki za powodzenie akcji :laugh:

Weronika jak zaczynaam z kaszakami tez bez smakowych nie chciała , ja też bym zrobiła jak radzi Ania- jeden dzien to za mało zeby sie poddawać, musisz popróbować Asiu jeszcze i napewno się uda.

A u nas wczoraj po marchewce z jabłuszkiem i kleikiem ryżowym juz nie było tak spektakularnych sukcesów jak dzień wcześniej. Było karmienie o północy i następne co prawda o 5 rano więc i tak super.
Wczoraj pierwszy raz dałam też troszkę jabłuszka z bananami i chyba po tym wyskoczyło parę nowych krostek. Nie wiem czy dziś podać więcej żeby się przekonać czy to od banana czy juz definitywnie odstawić ?
Jak radzicie?

Asiu może spróbuj jeszcze raz ale z kleikiem ryżowym? U nas po kukurydzianym nie było żdanych efektów w postaci dłuższego snu.

a ja dzisiaj pasuje z kaszka i czekam na razie na kupke..........

ale napewno dzis nabede i wczesniej czy pozniej wyprobuje.......

edytko moim zdaniem te krostki to poprostu reakcja organizmu na nowosc, powinny same przejsc!!!!!

reklama
No mam nadzieję, bo nie ma wysypki w typowych miejscach, w ktorych się ujawnia alergia tj w zgieciach łokci czy za uszkami, no i nie ma szorstkiej skórki.
Dałam jej dziś większą porcję jabłuszka z bananem i tez już nic innego dziś nie daję. Zobaczymy czy będą nawe krostki.

A u mnie 4 dzień bez nabiału :( szzzzz jak ja tego nie lubię.

Do góry