reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy Butelkowe

Ewelinko, fajnie, że bebilon się sprawdza :)

A oto nasz zmodyfikowany plan dnia:

6- mleczko 180ml

9-9.30- słoiczek owocu lub owoc własnej roboty (np. jabłko i banan), zagęszczony kleikiem

12.30- obiadek (zazwyczaj własnej roboty :p)

16- mleczko 180ml

19.15-19.30- 210 ml kaszki

Jesteśmy zadowoleni :)

reklama
Mysle Iwon ze i ja pod wplywem twojego planu zmodyfikuje nasz plan zywieniowy ;D. O 9.30 zamiast kaszki podam deserek - super pomysl ;D (mniej sciagania, tak wogole przepraszam za wtargniecie do butelkowych ;))

ania.g pisze:
Mysle Iwon ze i ja pod wplywem twojego planu zmodyfikuje nasz plan zywieniowy ;D. O 9.30 zamiast kaszki podam deserek - super pomysl ;D (mniej sciagania, tak wogole przepraszam za wtargniecie do butelkowych ;))

Zaglądaj częściej, przynajmniej się statystyki tego wątku poprawią, bo ostatnio butelkowe częściej na cycusiowych się udzielają ::) ;)

to i ja sie zapytam......Iwonko powiedz mi jak z tym bebilonem jest, chche wprowadzic Kubie kaszke z modyfikowanym, jak radzisz???i kiedy mu dawac o 20 czy o 23????

Joasiu moje zdanie jest takie: ponieważ Kubuś jest cycusiowy na pewno nie wytrzyma bez jedzonka od 20-tej. Przynajmniej nie tak od razu. Więc szamanko o 23 raczej obowiązkowe. W związku z tym, lepiej dac kaszkę właśnie o 23, bo jak pdasz o 20, to potem będzie najedzony i nie za wiele zje. A tak będziesz miała pewność, że jest syty i nawet możesz posunąć się o krok dalej- jeśli młody wybudzi się np. o 1,2, możesz spróbować oszukać go wodą, bo to raczej na pewno nie będzie głód tylko przyzwyczajenie i chęc pocycolenia :)

Iwon pisze:
Joasiu moje zdanie jest takie: ponieważ Kubuś jest cycusiowy na pewno nie wytrzyma bez jedzonka od 20-tej. Przynajmniej nie tak od razu. Więc szamanko o 23 raczej obowiązkowe. W związku z tym, lepiej dac kaszkę właśnie o 23, bo jak pdasz o 20, to potem będzie najedzony i nie za wiele zje. A tak będziesz miała pewność, że jest syty i nawet możesz posunąć się o krok dalej- jeśli młody wybudzi się np. o 1,2, możesz spróbować oszukać go wodą, bo to raczej na pewno nie będzie głód tylko przyzwyczajenie i chęc pocycolenia :)

super..........tylko powiedz mi jeszcze czy zaczac od Bebilonu czy jakies inne mleczko.???? chcialam sie poradzic pediatry, ale jakos nie chche mi sie czekac jeszcze 2 tyg............

Joasiu - to i sie wypowiem. Ja juz zakupilam nawet Bebilon - dojrzewam do decyzji o podaniu mu o 23 z kaszka (w zastepstwie mojego mleczka jak wiesz) - Jas wytrzymywal do 4 nad ranem (po tej kaszce o 23), a po pobudce dostawal wode - jadl pozniej kolo 6. Licze ze przy sztucznym dotrwamy bez wybudzen do 6 ;D

Joaska pisze:
Iwon pisze:
Joasiu moje zdanie jest takie: ponieważ Kubuś jest cycusiowy na pewno nie wytrzyma bez jedzonka od 20-tej. Przynajmniej nie tak od razu. Więc szamanko o 23 raczej obowiązkowe. W związku z tym, lepiej dac kaszkę właśnie o 23, bo jak pdasz o 20, to potem będzie najedzony i nie za wiele zje. A tak będziesz miała pewność, że jest syty i nawet możesz posunąć się o krok dalej- jeśli młody wybudzi się np. o 1,2, możesz spróbować oszukać go wodą, bo to raczej na pewno nie będzie głód tylko przyzwyczajenie i chęc pocycolenia  :)

super..........tylko powiedz mi jeszcze czy zaczac od Bebilonu czy jakies inne mleczko.???? chcialam sie poradzic pediatry, ale jakos nie chche mi sie czekac jeszcze 2 tyg............

Polecam to mleczko, bo sama je używam, raczej nie słyszałam, żeby ktoś się na nie skarżył. Ma prebiotyki, kupki są ładne, ale nie gwarantuję, że Kubuś nie będzie miał chwilowych problemów z kupką, bo to jednak coś nowego. Chociaz z drugiej strony, chłopak jest już duży i zaprawiony w bojach :)
Bebilon poleciła mi moja pediatra, a mamy do niej zaufanie, bo naprawdę jest w porządku. :)

Aniu.G a Ty chcesz podać bebilon zwykły jakiś, czy może bebilon-pepti ? nie obawiasz się, że skoro Jaśko ma skazę białkową to potrzebuje jakieś mleko HA ? Kurcze nie znam się na tych mlekach kompletnie, może ten bebilon jest HA? Ja też rozważam podawanie sztucznego mleka, bo nie mam na czym robić Julci tych kaszek wszystkich, ostatnie moje osiągnięcie to 50 ml mleka, więc chyba trochę za mało :)

reklama
Ja też jestem mama butelkowa, karmiłam 2 miesiace ale w drugim już dokarmiałam mlekiem modyfikowanym

A ile się przez te 2 miesiace nasłuchałam, że powinnam wszystko zrobić by karmić piersią, to mój obowiązek.................... :( :( :( ale było mninęło, odkąd przeszłam na butelke było o wiele łatwiej i dziecko zadowolone

Do góry