reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy Butelkowe

reklama
elfiko pisze:
gazelaczku ja takie kosmetyki widzialam w aptece.
a co to za masc cholesterolowa? na recepte??

Maść cholesterolowa jest na receptę. Lekarze znają recepturę, ale wystarczy gdy na recepcie napiszą tylko maść cholesterolowa i w aptece wiadomo o co chodzi. Maść trzeba zrobić.
I jeszcze rada- jeśli będziesz prosić o receptę, lepiej niech lekarz napisze skład, wtedy bedzie taniej. Aczkolwiek i tak jest to tanie - to kwestia albo 5 zl albo 10zl :)

gazelaczek pisze:
elfiko pisze:
gazelaczku ja takie kosmetyki widzialam w aptece.
a co to za masc cholesterolowa? na recepte??

Maść cholesterolowa jest na receptę. Lekarze znają recepturę, ale wystarczy gdy na recepcie napiszą tylko maść cholesterolowa i w aptece wiadomo o co chodzi. Maść trzeba zrobić.
I jeszcze rada- jeśli będziesz prosić o receptę, lepiej niech lekarz napisze skład, wtedy bedzie taniej. Aczkolwiek i tak jest to tanie - to kwestia albo 5 zl albo 10zl  :)
czy oby napewno tak sie nazywa ta maść?? cholesterolowa??
ja mam takie robione dla maksa do buzi i ciała ale coś mi sie wydaje ze to jakos sie inaczej nazywa
tylko za cholere nie moge sobie przypomniec tej nazwy a nie moge sprawdzic bo obudze miniłosia

Czesc Wszystkim !
Dawno nic nie pisalam (brak czasu)
Mam pytanie do Elfiko jak wyglada ta wysypka u Weroniki.
Moja Ania jak sie okazalo 2 miesiace temu ma skaze bialkowa(tak stwierdzila pediatra ,choc Ania nie miala robionych testow skornych)po podaniu jej Bebilonu2 dostala wysypki na ciele w postaci takich bladorozowych plam bardzo suchych.Doktorka zmienila mleko na Nutramigen(paskuctwo,jak sprobowalam to myslalam ,ze puszcze pawia do sasiadow),ale jej po tygodniu wszystko zeszlo.Tydzien temu dostala zupke jazrynowa z kurczakiem z Bobovity i znowu wysypka na ciele i na twarzy tez,walczymy z tym teraz.Dodatkowo kapie ja w Oilatum lub w parafinie cielej to skora jest lepsza.
Moze u Weroniki powinno sie zmienic mleko na jakies hipoalergiczne
Moja doktorka powiedziala,ze wysypka nie musi wyjsc odrazu po podaniu jakiejs nowosci to moze trwac nawet tygodnie czy miesiace

Jeszcze pytanko do Kasi bo sie doczytalam,ze Martynka tez ma skaze bialkowa
Czy miala robione jakies testy i co Martynka jada po czym nie dostaje wysypki (zupki ,deserki)
Moja jada mleko nutramigen 230 ml.4 razy na dobe zageszczane sinlackiem z nestle plus zupka,deser, sokow nie cierpi za to wypija 300 nawet 400ml. herbatki

witaj Kurko!!!!
Ale dawno nic nie pisałaś fiu fiu
Jak tam Twoja córcia? nie pokazałaś nam jej od wieków :-[
Jak sie rozwija? macie już zeby??
Pisz kochana bo jesteśmy ciekawe!
A Weronika miała takie krosteczki na policzkach i na brzuszku , na brzuszku pojawiały sie i znikały a na policzkach były cały czas, pojawiły sie jakis miesiąc temi
ja też myślałam że to od mleka i nadal tak sobie podejrzewam, w tej chwili wysypka zniknęla ale zobaczymy co dalej, dzieki za podpowiedz

a my zmieniamy mleko!!!
teraz jest bebiko ale od jutra pomalu wprowadzam bebilon.
Moze to troszke pomoze??

no i sie sama ostalam na butelkowym watku :-[
no to powiem sama sobie ze dzisiaj byla premiera bebilonu, potem ladna kupa , zero bolu brzuszka , jest ok

reklama
witaj kochana kurko Martynka też pije nutramigen co do zupek na początku wszystko ją uczulało dwa razy odstawiałam nawet marchew powodowala wysypke więc jadła ziemniaczki z dynią przez m-c potem na nowo wprowadzałam obiadki i narazie jest ok
soczków nie pije bo nadal uczulają więc jedziemy na samych herbatkach ;)

Do góry