reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy Butelkowe

Nianiu daj mu więce =j tej zupki i potem deser, daj tak jak Kasia półtora słoika.
Albo jakas kaszka jeszcze popołudniu może? Zalezy co zdecydujesz sama.
a o tej mannie też mi mama truje ale jakoś jeszcze do mnie nie trafia , nawet sie nie orientowałam czy juz można, pomyśłe, poczytam, zobacze ale chyba za wcześnie.

reklama
Kasiua ta kaszka ryżowa na mleku? bo jak nie to chyba troszke mało mleka co?
wychodzi 450ml a powinno byc jakies 600ml nie?

elfiko pisze:
Nianiu daj mu więce =j tej zupki i potem deser, daj tak jak Kasia półtora słoika.
Albo jakas kaszka jeszcze popołudniu może? Zalezy co zdecydujesz sama.
a o tej mannie też mi mama truje ale jakoś jeszcze do mnie nie trafia , nawet sie nie orientowałam czy juz można, pomyśłe, poczytam, zobacze ale chyba za wcześnie.
Mnie tez kusi ta manna ::)
I mama mi truje ze on jest pewnie głodny bo otwiera buzie jak tylko nakładam sobie coś na łzyke albo widelec. Widok wzruszajcy, wczesniej smieszny, ale teraz az mi serce pęka. Bo bo juz mi chodzi po głowie ze on moze faktycznie jesc chce. Daje mu zawsze poczuc smak tego co jem, tak odrobinke na ustka. Tak sie cieszy i smakuje. No juz sama nie wiem co robić.

Ale moze faktycznie popróbuje tak jak kasia z 1,5 słoiczka.

Ja już daję małemu kaszkę mannę od kilku dni. Zagęszczam nią zupki, które sama robię. Mały się najada, kupy normalne.

Iwonko taka normalna kasze manne? w takich kilogramowych torebkach?
Mama mi mówi,że taka dawała.
sama nie wiem

Nianiu dawaj chłopakowi więcej tej zupy, albo lepiej nie zupkę, tylko konkretne dania mięsne. Jak nie chcesz manny, to zagęszczaj kleikiem, bo Maks jest głodny po prostu. To nie jest już niemowlę, nie stresuj się ;)

U nas plan następujący:

6- 210 mleka

9.30- owoc (pół słoika lub własny), 150 ml wody (czasem pół na pół z soczkiem), kaszka do gęstej konsystencji

13- obiadek ( gotuję sama, jak podaję gotowca, to zjada cały słoiczek, zagęszczony kleikiem, plus owoc)

16-16.30- 180 mleka

19.15- 180 mleka

23- 210 mleka z kaszką (4 łyżeczki)

Tak elficzku, taka normalna kaszka manna błyskawiczna. Mi też mówiła o tym mama i teściowa, a nawet Kasia, a ona podchodzi do wszystkiego raczej rozsądnie, sama ma 5-letniego malucha. I właśnie ona ostatecznie mnie przekonała, bo widze, że w 97 % ;) ma takie samo zdanie, jak ja, więc mam do niej zaufanie :)

dobra to ja tez dam do zupki, zawsze to jakieś urozmaicenie a poza tym konsystencja sie zmieni i pomalutku Weronika się nauczy mamlać większe kawałki, dzieki kochana :-*
A dajesz już Kornelkowi te mleko 2r??
Ja właśnie z niego rezygnuje bo nas zatwardza i chyba kolki po nim wracają
wracam do kaszek

Kurcze, mieliśmy właśnie kupić teraz 2R, ale akurat nie było. Dobrze, że mi o tym napisałaś, także jednak wstrzymam się z nim. Zresztą, mogę mu przecież zagęszczać kaszką :)

reklama
Iwon jak dla mnie te 2r jest bez sensu, jak zrobisz to mleko to wcale gęste nie jest, nie wiem może jakoś inaczej oni ten kleik dodają ale Weronika po tym mleku jak np. dałam jej na noc - jest głodna

Do góry