reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy Butelkowe

z tym odciąganiem to nie taka prosta sprawa w pracy nie mam na to szans a przed wyjsciem tez moze byc róznie ostatnio jak sie wybierałam na zakupy to 4 podejscia robiłam zeby ściągnąć 160 ml na codzien nie bede na to miała czasu po prostu, to zajmuje tak ze 20 min (jedna próba) musiałabym całe popołudnia pompować ::) to chyba tez zalezy od piersi jedni ściągają bez problemu a inni nie zresztą ja krótko pracuje ttak ze najdłużej nie będzie mnie 4-5 godz to nie ma co zamieszania robic

reklama
ja pytałam pediatre dlaczego moje dziecko budzi sie w nocy co 1-1,5 godz to mi powiedział ze dzieci karmione piersią są zawsze troche rozkapryszone bo mają jedzenie na kazde zawołanie i nie muszą nawet dbac o to zeby sie najadac bo i tak za chwile dojedzą

u nas Nan się nie sprawdził bo były po nim straszne zatwardzenia, ja osobiście polecam bebilon. ma probiotyki i jest najbardziej podobny składem do mleka matki wiec na dokarmianie jest akurat.

hihi Alka u nas z Nanem było to samo, nie chciała jeśc a jak juz sie przyzwyczaiła bo byłam uparta i nic innego nie dałam to kupy przez tydzien nie robiła ::)

la pain pisze:
mi NAN-a polecił nasz pediatra!!!!może zacznij od niego!!!!!
Ja tez
la pain pisze:
mi NAN-a polecił nasz pediatra!!!!może zaczn
kaśka k pisze:
podpisuję sie pod Elfikiem Nan u nas to był kiepski wybór mała traciła na wadze do tego straszne problemy z zaparciami, no i ze względu na skład bebilon jest dla dzidzi bardziej joł ;)
No moje drogie zdrajczynie:-)A my jemy NAN Ha i gra muzyka. I kupy sa i wszytsko jest. Tylko mleka nigdzie ni emoge dostać i sie ciagle ulewa. Teraz bede chciała moze zmienic na Omneo2 bo ono dla dzieciaków ulewajacych jest. I nie bede musiała dodawac tego pokreconego Nutritonu zeby zageszczac mleko. Pogadam z pedistra za tydzień.

wiecie że wyczytałam wszystkie wasze rady i jakos nie moge sie zdecydowac na podanie tego sztucznego mleka jakiegos stresa mam i juz ale jutro ide do sklepu i kupuje raz kozie śmierc zobaczymy jakie bedzie w sklepie nawet nie mam butelki :mad:
a jakie smoczki stosujecie do mleka ? o jakim przepływie?

Kate (Niania mnie zabije ;D), ale ja też polecam bebilon z prebiotykami, to bardzo delikatne mleczko, tak jak pisały dziewczyny.
Jeżeli chodzi o smoczek, to avent trójka i chyba większość go stosuje. No tak, ale skoro Ty karmisz piersią, to moze lepiej używać mniejszego dla zmyły? Bo nie będzie chciał potem piersi???

reklama
Iwon dzieki właśnie zamówiłam sobie butle avent ze smoczkami 3 myśle że bedzie dobrze na razie to i tak tylko troszeczke bedzie dostawal

Do góry