reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy Butelkowe

Oj da się mleko łyżeczką oj da. Jak już się jest zdesperowanym i inaczej dziecko nie zje to i łyżeczka sie mleczko podaje :p

reklama
elfiko pewnie tak ja soczek tez tak czasem daje bo krzysiek mój nalezy do dzieci unikających picia a to przeciez witaminki

Kate ale fajniutkie to zdjęcie w czerwonej poświacie :)

Mój Kornel też długo się niecierpliwił jedząc z łyżeczki. Z butli leciało raz dwa, a tu mama nabrać musi i do buźki nakierowć..Ale jest już lepiej, chyba skumał o co chodzi z tym całym karmieniem ::) :)

Dzięki Mamy butelkowe! Ja nie tak dawno urodziłam i nie karmię piersię. Mały nie chciał cycka a ja miałam mało pokarmu aby ściągać wię pozostaliśmy na mleku sztucznym. Na początku czułam sie z tym okropnie, jak to nie karmię swojego dziecka piersię? nasłuchałam sie mnóstwa rad od ludzi ' co zrobic aby maluszek zaczął cięgnąć cycka". W pewnym mamencie czułam się tą gorszą mamą, ale dzięki Wam wiem, że to nie koniec świata, że mały jada bebiko1. Dziękuję! :laugh:
Ponadto znalazłam tutaj odpowiedz na niektóre pytania dotyczące jedzonka. Mój Maciek np nie chce książkowo jeść 6 posiłków po 120ml, woli jeść 9-10 razy a mniejsze porcje. :)

Cześć dziewczyny,
wpadłam do Was z wcześniaka. Moja córcia urodziła się w 32 tygodniu, przez 3 miesiące była na moim pokarmie, a później tylko na sztucznym. Najpierw na Bebilonie pepti, w międzyczasie na Enfamilu AR - przeciw ulewaniu, następnie na Humanie z MCT - stosowanej przy zaburzeniach wchłaniania. Powoli przechodzimy na normalne mleko i tu moje pytanie - które warte jest polecenia? Na razie próbujemy Humany 2 i Humany 2+ z prebiotykiem, całość zagęszczam kaszką ryżową.
Pani doktor poleciła nam Enfamil 2 premium - mleko wzbogacone w lipil, ale ten wynalazek kosztuje ponad 30 zł (puszka 400 g).
Być może omawiałyście już ten temat na Waszym wątku, ale niestety nie mam tyle czasu, by przejrzeć go w całości.
Z góry dziękuję.

Monika jeśli chodzi o ten enfamil to możesz mieć problem bo jak mała je humane a ona jest smaczna i słodka to tego enfamilu raczej Ci do ust nie weżmie bo to jest straszne świństwo brrr
polecam bebilon tez ma probiotyki i to bardzo dobre mleko
tylko nie przechodz od razu tylko stopniowo zastępując obecne mleko bebilonem, a czemu z tej humany chcesz zrezygnowac?

elfiko,
dziękuję za odzew.
Nie mówię, że rezygnuję z Humany, w końcu to stara, sprawdzona marka. Po prostu szukam optymalnego mleka, bo mam dziecko specjalnej troski. Ten enfamil na przykład, z tego co piszą, ,wspomaga rozwój mózgu i ostrość widzenia. Słyszałam, że w smaku faktycznie nieciekawy, tego AR też mała nie chciała jeść. Ale to nie problem, bo dla poprawy smaku mogę dorzucić kaszkę owocową. Problem w cenie... Zastanawiam się nad Bebilonem z prebiotykiem, podobno zapobiega zaparciom (a to mały dramat).
Pozdrawiam

ja bym tam w te cuda nie wierzyla, kazde dziecko rozwija sie swoim wlasnym indywidualnyym tempem i nic tego nie przysieszy .
pozdrawiam :)

reklama
Elfiko widziałam że podawałas przepis na zupke z brokułow czy tty już to dajesz dzidzi? ja od 2 dni daje do zupki po łyżeczce buraczka i jest buraczkowa kupka

Do góry