reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy Butelkowe

la pain pisze:
elfiko powiem Ci że odzwyczaić dzieciaczka od nocnego jedzenia jest b.b.b.b.ciężkie!!!!!!!!!!!ja walczyłam z tym problemem przez2miesiące! jak kubuś nie dostał kaszki o 22(przez sen) to biegałam z soczkami i wodą do niego przez całą noc!!!!!!!
mój nowy pediatra stwierdził że przyjdzie dzień w którym mały sam zrezygnuje z nocnego jedzenia więc postanowiłam cierpliwie czekać!!!!a co do ząbków to po nocnym jedzonku kazał dawać małemu trochę wody!!!!!!!!!!

O, to tak jak u nas ;D
Ale co dokładnie oznacza la pain, że postanowiłaś cierpliwie czekać, że karmiłas go nadal o tej 22 przez sen, czy w nocy?
Ja wolę już karmić małego przez sen o 22.30, bo rano wstaję do pracy :p
PS. dzisiaj powtórka z rozrywki, płacz o 3.18. To już trzeci raz rzędu. Ponieważ Kornel się łatwo przestawia śmię mniemać, że tym razem po prostu nie jest gotowy na tak długą przerwę. ::) I wyobraź sobie elfiko, że mój Mariusz przyjął to lightowo :laugh: Nawet nie psioczył, tylko po prostu zgodził się ze mną ;D

reklama
No dobrze my teraz jemy przecier marchewkowo jabłkowy... ile czasu go podawać zanim zacznie sie wprowadzac zupki?

Iwon czekam aż sam zrezygnuje z nocnej butli(22 przez sen)!!!!
na dzień dzisiejszy jeszcze wcina na śpiocha!!!!!!!

Asiołek!!!!!ja zaczełam podawać zupki ok.5 miesiąca!!!!!!!!naj lepiej będzie jak skonsultujesz to ze swoim pediatrą!!!!!!!!!

mam gdzies pediatre:-) ja ogolnie kocham lekarzy ostatnio :-) bardziej ufam Mamom innym :-) dlatego ponaiam pytanie... ile dni przecier zanim zupa?

Asiołek pisze:
mam gdzies pediatre:-) ja ogolnie kocham lekarzy ostatnio :-) bardziej ufam Mamom innym :-) dlatego ponaiam pytanie... ile dni przecier zanim zupa?

Ja od razu jechałam z pierwszą zupką jarzynową, bez preludium :) Chyba tradycyjnie 3-5 dni z tym przecierem, jak ok i bez uczulenia, lecisz dalej :)

wiesz mam propozycję!!!!!poczekaj jeszcze tydzień i daj małej troszkę i oczywiście ją obserwuj!!!!jak nic się nie będzie działo to na następny dzień daj jej troszkę więcej!(ja tak wprowadzałam Kubusiowi)

reklama
Wiecie co Majka na soki źłe reaguje ale na przeciery rewelacja :-) kupy sa codziennie :-) I przy rozmowie z naszym lekarzem w CZD powiedział, ze my teraz to mamy przerabane bo kiedyś zupki można było podawać już w 3 miesiacu a teraz zrobili wydumki że od 5-6

Do góry