reklama
Iwon
Lipcowe Mamy '05
A mogłabyś jeszcze napisać, ile w ciągu dnia zjada posiłków, ile z tego jest posiłków mlecznych, a ile zupka itd, co ile godzin je? I ile ml mleczka wypija na raz.la pain pisze:Iwon!!!!!!ok 7-7:30(tak się budzi)jak zje to idzie dalej spać i śpi do 9
Jestem ciekawa, bo mamy jak widzę, podobną sytuację, a ja w głowę zachodzę jak to unormować, żeby był syty, ale nie jadł za dużo, bo kluseczka z niego
Iwon
Lipcowe Mamy '05
Asiołek pisze:Wiecie co Majka na soki źłe reaguje ale na przeciery rewelacja :-) kupy sa codziennie :-) I przy rozmowie z naszym lekarzem w CZD powiedział, ze my teraz to mamy przerabane bo kiedyś zupki można było podawać już w 3 miesiacu a teraz zrobili wydumki że od 5-6
U nas też warzywka sprawdzają się bardzo dobrze. Kupy codziennie, tylko raz zbite, raz luźne, a przecież zjada raczej codziennie to samo. To chyba od tego jadłospisu wymyślnego A jakie śmierdzące ;D
U nas mały po soczkach z hippa miał kolkę, za to po bobovicie jest ok, ale nie bardzo mu smakują i nie pije za dużo
Iwon
Lipcowe Mamy '05
Co do zupek i nowości. Ja to sobie tak czasem myślę, że jeśliby powołać się na zaufanie naturze, skoro dziecku rosną zęby ( a rosną już czasem w czwartym miesiącu) , to chyba nie po to, żeby nadal pił samo mleko ? : Ale to takie tam moje teorie
Iwon!!!!no to tak zaczynamy o 7-7:30 butlą mleczka(210ml.-znika całe!) o 11-11:30 wcinamy deserek(ze słoiczka),albo pół deserku z 3łyżeczkami kaszki kukurydzianej, 15-15:30 zjadamy cały słoiczek zupki albo obiadek(słoiczkowy),19-19:30 ponownie 210 mleczka i o 22-22:30 mleko z kaszką!!!!!!!!oprucz tego 1,5godz po każdym edzonku daje Kubusiowi ok.90ml.soczku!!!jak zjada sam deserek(bez kaszki) to jeszcze w ciągu dnia daje mu 2 albo3 chrupki kukurydziane :
Iwon
Lipcowe Mamy '05
Ale jaja, podobnie jak u nas. Tylko, ze Kornelek jest młodszy, więc ja zamiast deserku o 11 dawałam mu jeszcze mleczkola pain pisze:Iwon!!!!no to tak zaczynamy o 7-7:30 butlą mleczka(210ml.-znika całe!) o 11-11:30 wcinamy deserek(ze słoiczka),albo pół deserku z 3łyżeczkami kaszki kukurydzianej, 15-15:30 zjadamy cały słoiczek zupki albo obiadek(słoiczkowy),19-19:30 ponownie 210 mleczka i o 22-22:30 mleko z kaszką!!!!!!!!oprucz tego 1,5godz po każdym edzonku daje Kubusiowi ok.90ml.soczku!!!jak zjada sam deserek(bez kaszki) to jeszcze w ciągu dnia daje mu 2 albo3 chrupki kukurydziane :
Kurcze, wracam do tego karmienia na śpiąco o 22.30. Dzięki la pain :-*
reklama