reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy Butelkowe

reklama
la pain pisze:
Iwon!!!!!!ok 7-7:30(tak się budzi)jak zje to idzie dalej spać i śpi do 9
A mogłabyś jeszcze napisać, ile w ciągu dnia zjada posiłków, ile z tego jest posiłków mlecznych, a ile zupka itd, co ile godzin je? I ile ml mleczka wypija na raz.
Jestem ciekawa, bo mamy jak widzę, podobną sytuację, a ja w głowę zachodzę jak to unormować, żeby był syty, ale nie jadł za dużo, bo kluseczka z niego ;)

Asiołek!!!!!no niestety!!!!!jakoś wcześniej dzieciaki jadły wcześniej zupki,przy pierwszych ząbkach"wcinały" skórki od chleba,dostawały biszkopty i nie było aferki!!!!!a teraz?????

Asiołek pisze:
Wiecie co Majka na soki źłe reaguje ale na przeciery rewelacja :-) kupy sa codziennie :-) I przy rozmowie z naszym lekarzem w CZD powiedział, ze my teraz to mamy przerabane bo kiedyś zupki można było podawać już w 3 miesiacu a teraz zrobili wydumki że od 5-6

U nas też warzywka sprawdzają się bardzo dobrze. Kupy codziennie, tylko raz zbite, raz luźne, a przecież zjada raczej codziennie to samo. To chyba od tego jadłospisu wymyślnego :) A jakie śmierdzące :p ;D

U nas mały po soczkach z hippa miał kolkę, za to po bobovicie jest ok, ale nie bardzo mu smakują i nie pije za dużo

Co do zupek i nowości. Ja to sobie tak czasem myślę, że jeśliby powołać się na zaufanie naturze, skoro dziecku rosną zęby ( a rosną już czasem w czwartym miesiącu) , to chyba nie po to, żeby nadal pił samo mleko ? ::) Ale to takie tam moje teorie :p

Iwon!!!!no to tak zaczynamy o 7-7:30 butlą mleczka(210ml.-znika całe!) o 11-11:30 wcinamy deserek(ze słoiczka),albo pół deserku z 3łyżeczkami kaszki kukurydzianej, 15-15:30 zjadamy cały słoiczek zupki albo obiadek(słoiczkowy),19-19:30 ponownie 210 mleczka i o 22-22:30 mleko z kaszką!!!!!!!!oprucz tego 1,5godz po każdym edzonku daje Kubusiowi ok.90ml.soczku!!!jak zjada sam deserek(bez kaszki) to jeszcze w ciągu dnia daje mu 2 albo3 chrupki kukurydziane ::)

la pain pisze:
Iwon!!!!no to tak zaczynamy o 7-7:30 butlą mleczka(210ml.-znika całe!) o 11-11:30 wcinamy deserek(ze słoiczka),albo pół deserku z 3łyżeczkami kaszki kukurydzianej, 15-15:30 zjadamy cały słoiczek zupki albo obiadek(słoiczkowy),19-19:30 ponownie 210 mleczka i o 22-22:30 mleko z kaszką!!!!!!!!oprucz tego 1,5godz po każdym edzonku daje Kubusiowi ok.90ml.soczku!!!jak zjada sam deserek(bez kaszki) to jeszcze w ciągu dnia daje mu 2 albo3 chrupki kukurydziane ::)
Ale jaja, podobnie jak u nas. Tylko, ze Kornelek jest młodszy, więc ja zamiast deserku o 11 dawałam mu jeszcze mleczko :)
Kurcze, wracam do tego karmienia na śpiąco o 22.30. Dzięki la pain :-*

reklama
Jak się urodził 3020, a teraz jakieś 8 kilosów. Nieźle, co? Dlatego tak wychodzę z siebie o odpowiednie dobranie jadłospisu. ::)

Do góry