reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy Butelkowe

Cholipka ::) ::) ::) :p
Mariusz się wścieknie, jak mu powiem, że znów coś zmieniam :p Powie, że mnie pogięło i tyle ::) Już i tak wszeslkie zmiany nazywa eksperymentami ::) I teraz to już sama mam powoli dość tego wszystkiego. Jedna lekarka mówi, że zakaz jedzenia między 20, 8, druga, żeby się dostosować do dziecka, dietetyk radzi maksymaknie pięć posiłków, z czego ostatni z kaszki, teściowa to, mama tamto... :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p

Wracam do karmienia o 23.

reklama
Moja pediatra tez mówi, ze dzecko nie powinno jesc od 20 do 8 rano!!! Ale weź to wprowadż. Ja z czasem wyeliminuje ten posiłek o 3 ale najpierw musze porzadnie wyregulowac dzien. Wg niej dziecko powinno jesc trzy razy dziennie główne posiłki a dwa mniejsze typu owoce etc pomiedzy. Ja bede do tego planu dązyć.

8-9 kaszka+np.jabłko
11 owoce ze słoiczka

spacer

13-14 obiadek zupka+warzywa

17 - jakis kisiel, sok jabłkowy, chrupki kukurydziane lub kaszka
20-20:30 mleko+kleik

i jezscze dodała ze w ostatecznosci mozna dac samego mleka koło 6 rano

a ja sie wkurzylam tymi wszystkimi radami lekarzy i bede robic po swojemu, dam dziecku w nocy jesc jak chce bo i tak nie spie jak co chwila musze wstawac i smoka dawac. Tak sobie pomyslalam ze zaczne odzwyczajac jak beda pierwsze zabki zeby sie nie psuly przez nocne jedzenie a teraz raz w nocy jesc dam a tak to woda i smok.
ale stalej pory nocnego karmienia nie zrobie, dzisiaj dam jej o 24tej bo przez ten placz nic nie zjadla o 20stej a tak to bede czekac az sie obudzi i bede sie starac te minimum 6 godzin przerwy nocnej zrobic.
No i dalam weronice dzisiaj czopek viburcol bo takie niespokojne to moje szczescie bylo.
Iwon moj maz tez mi tu gada o jakims eksperymentowaniu na dziecku ale mu to sie fajnie gada, on spi w nocy a ja mysle, licze godziny, latam z butelkami..... a on spi!!!
Nie pozwolil mi tez wozkiem bez gondoli wyjechac bo mu dziecko zmarznie!!! I tak wyjelam ta gondole, no chyba ja cieplo przykrylam i ubralam nie? ::) faceci ::)

elfiko pisze:
Nie pozwolil mi tez wozkiem bez gondoli wyjechac bo mu dziecko zmarznie!!! I tak wyjelam ta gondole, no chyba ja cieplo przykrylam i ubralam nie? ::) faceci ::)

U mnie dokładnie ten sam argument i bunt na pokładzie ::) Robiłam dwa podejścia. Za pierwszym usłyszałam nie, a za drugim już przygotowałam spacerówkę, jak go nie było, i pokazałam, że to kocyk, tu śpiworek, tam pokrowiec...Jakoś poszło :p

elfiko powiem Ci że odzwyczaić dzieciaczka od nocnego jedzenia jest b.b.b.b.ciężkie!!!!!!!!!!!ja walczyłam z tym problemem przez2miesiące! jak kubuś nie dostał kaszki o 22(przez sen) to biegałam z soczkami i wodą do niego przez całą noc!!!!!!!
mój nowy pediatra stwierdził że przyjdzie dzień w którym mały sam zrezygnuje z nocnego jedzenia więc postanowiłam cierpliwie czekać!!!!a co do ząbków to po nocnym jedzonku kazał dawać małemu trochę wody!!!!!!!!!!

la pain ja w pelni podzielam Twoje zdanie, jak sie nie da odzwyczaic to bede czekac az sama zrezygnuje.
ja np, tez mam problem wytrzymac od 20 do 8 bez jedzenia, przynajmniej szklanka mleka przed snem musi byc.

reklama
Do góry