reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy Butelkowe

Iwon pisze:
No i z tego wszystkiego zapomniałam ją spytać, dlaczego nie mam zagęszczać kaszką i od kiedy można jej w takim razie używać?
Elfiko, może Twoja lekarka coś szepnęła na ten temat? Ty zagęszczasz  kaszką, prawda?
O juz mam odpowiedź :) dopiero teraz przeczytałam drugiego posta

Iwon ja mam pytanie co do tych zupek. Ile na raz zjada Kornel?? Ja zaczełam Maksowi juz dawac te zupki tez i on tak sobie to "dziamie" ze w sumie taki słiczek narazie to na dwa tzry dni by starczył.

reklama
Kurde pytałam i powiedziała że spoko można albo kleikiem albo kaszką wiec już sama nic nie wiem. Narazie daje tą kaszke i wszystko po niej ok anawet lepiej bo mała codziennie bez wysiłku kupke robi i już nie jest taka zielona jak zwykle wiec chyba ok. Dam do końca tej paczki a potem kupie ten kleik i zobacze.

Nianiu moja weronika tez na początku dziamdziała po pół słoika a czasem mniej a od wczoraj je już po calym i mleka już nie chce.
Ale u nas to jest też kwestia z czego zuoka bo np marchew, ziemniak, brokuła to pół słoika a marchew, ziemniak, pietruszka i troszke masełka to już cały słoik( ja myśle o tych mniejszych słoikach)

A dzisaj już daje dwa razy mleko 2 , musze wykorzystać to że mała znowu je w miare normalnie, bo wczoraj to dopiero wieczorem zaczela cosik tam jeśc a tak to zero. No i dałam jej wczoraj soczku z jabłek i piła chętnie wiec dzisiaj już wypiła 30 ml a wieczorem dam jej jeszcze troszke.

A wracajac do mojego nowego planu zywienia Maksa ::) wygladało to tak:
20:00 - 170 ml z nutritonem
23:00 - 160 ml z kleikiem
wmiedzyczasie standardowo podbudki X 2 albo 3 - nie pamietam ::)
6:30 - 110 ml z nutritonem
9.30 - 100 ml z kaszka z czego połowa ulana 8)

koło 12 przeaźliwy płacz z głodu :mad: ja w szoku bo karmienie nastepne o 13
nie miałam wysjcia i musialam mu dac, nic innego nie przechodziło
wiec
12.30 - 170 ml z nutrotonem
13.30 - zupka jarzynowa (1/3 słoiczka)

no a dalej zobaczymy. Teraz spi :)

Boze móze mój maks przechodzi wreszcie ten kryzys wzrostowy czy co?? no i chyba te zeby bo czasem np płacze podczas jedzenia i wtedt mu smaruje zelem i zaaz je dalej. Juz sama ie wiem.

Nianiu to zależy od dziecka- podobno pisze że wystarczy ale ja zawsze jeszcze robie na wszelki wypadek mleko i raz wypije a raz nie. Myśle że to bedzie wystarczyło dopiero wtedy gdy w tej zupce będzie jakieś mięsko bo teraz same warzywa... kto by sie tym najadł.
A ja mam w planie dać mięsko dopiero w przyszłym miesiącu a teraz od przyszłego tygodnia do obiadku będe dokładać deserek np z jabłka i wsypie troszke kaszki do niego i wtedy już mleka nie dam.
Acha i u nas obowiązkowo po zupce musi być troszke herbatki hihi ma to po mamie, ja nawet zupe zapijam sokiem ;D

ide teraz pisac pytanie do tego lekarza na forum gazety wyborczej i zapytam o ten kleik i o tą kaszke kukurydziana bo mnie Iwon troszke przestraszyła. Jak mi odpowie to dam znać

reklama
Do góry