reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy Butelkowe

Witajcie dziewczyny.
Musze sie przyznac, ze od kilku tygodniu cichaczem Was podczytuje. Jestescie prawdziwymi specjalistkami zywieniowymi. Przygotowuje sie pomalu do wprowadzania bablom tresciwszego jedzonka, ale szczerze mowiac nie wiem kiedy powinnam zaczac. Moje maluchy skonczyly 3 mieisace, ale sa wczesniaczkami.
Mam podobny problem z jedzonkiem jak Elfiko (jesli sie nie myle) Moja Majka strajkuje podczas jedzenia, glodna, a krzyczy i wytraca butelke ::) Gdy dostaje butelke wieczorkiem, na spiaco, wypija cala, a podczas normalnych karmien szaleje ::) Dobrze, ze chociaz Natalka je normalnie bo chyba bym oszalala ::)
Qrde, probowalam u siebie dostac kaszki do zagesczania, ale za cholerke znalezc nie moge. Dobrze, ze za tydzien jade do Polski, moze latwiej bedzie mi to wszytsko pochytac z pomoca mamy ;D

reklama
u nas soczek jabłkowy hippa poszedł na smietnik Maja ma od niego kolki wróciliśmy zatem do gerbera od 5 miesiaca :-) i zobaczymy jak bedzie....

..a jednak była kupa po soczku jabłkowym...chyba zatem kontynuuję nocne zagęszczanie kleikiem kukurydzianym..

Iwon popróbuj kilka dni ten kleik bo tak po jednym razie to trudno coś powiedzieć, a organizm małego sie przyzwyczai po czasie i te kupki sie wyrównają

A u nas dzisiaj tak: Rano o 6.00 110ml mleczka 1
o 10.00 próba nakarmienia weroniki mlekiem 2 nie powiodła sie, kaszka to samo, mleko 1 to samo, herbata to samo tak wiec nie zjadła nic
o 12.30 zupka- dwie łyżeczki na siłe przy krzyku, mleka zero, herbaty zero
Tak iwęc moje dziecko od 6 rano NIC NIE ZJADŁO i co wy na to??

elfiko pisze:
Niania biedactwo ty nasze kochane, po pierwsze to wyluzuj kochanie bo rzeczywiście świra dostaniesz a po drugie to weż głęboki oddech i do dzieła- na pocieszenie Ci poiwem że moja weronika poszła własnie na spacer z tatą na głodniaka bo nie chciała nic zjeść a ostatni posiłek jadła o 6 rano!
Daj Maksiowi o 20 normalne mleko a te o 23 zagęścij i zobaczysz czy prześpi. On Ci zwyczajne fochy stroi bo mu sie podoba w nocy troszke poszaleć i tyle. A ile on śpi w dzień? Może nie jest zmęczony?
A posiłków może być spokojnie sześć bo te nasze maluchy tak szybko rosną że wszystko zużywaja na fikołki i te gadanie całe/.
A jak tam z warzywkami? Może mu już pomału zastąp ten popołudniowy posiłek zupką i mleka nie dawaj to bedziesz miała pieć karmień mlekiem .
Nie stresuj sie, to sie samo wszystko poukłada i potem sie same bedziemy śmiać jak sobie przypomnimy co sie tu wyprawia.
A może Maskowi zwyczajnie zęby zaczynają rosnąć wiec w nocy nieśpi, co?

Dzięki za wszystko dziewczyny.Nie wiem co bym bez Was zrobiła.
Maks w dzień spi z 5 razy po ok 30 min, czasem troche dłużej.Czyli nie za wiele wbrew pozorom. Ja mam wrazenie , ze cos innego jest przczyna,bo w nocy nie płacze tylko budzi sie kwęka, jak sie do niego podejdzie da pić i smoka to zasypia na godzine i znów sie budzi. No czasem spi dłużej.. ::)

Ja tez mam wrazenie, ze jakby mu mleko nie bardzo smakuje. Zje sobie 100 ml moze 120 ml i wypycha jezykiem mośka, a potem patzry jak ja coś tam jem i mam wrazenie, ze jest głodny i krzyczy "lalalala:. No wiec dałam mu dziś po mleku o 13 (zjadł 120 ml) troche zupki na spróbowanie. I weszło gładko.
Na noc zrobie tak jak mówicie - zageszcze mleko kleikiem kukurydzianym i potem dam znów o 23. Moze to coś zmieni ::)  

elfiko pisze:
Iwon popróbuj kilka dni ten kleik bo tak po jednym razie to trudno coś powiedzieć, a organizm małego sie przyzwyczai po czasie i te kupki sie wyrównają

A u nas dzisiaj tak: Rano o 6.00 110ml mleczka 1
o 10.00 próba nakarmienia weroniki mlekiem 2 nie powiodła sie, kaszka to samo, mleko 1 to samo, herbata to samo tak wiec nie zjadła nic
o 12.30 zupka- dwie łyżeczki na siłe przy krzyku, mleka zero, herbaty zero
Tak iwęc moje dziecko od 6 rano NIC NIE ZJADŁO i co wy na to??

A ja sie żalę, ze mój Maks mało je na dobe ::) Przepraszam nic nie powiem...

Iwon a Kronel ile zjada na dobe mleka i innych rzeczy??

Nianiu a może to o ta kupe chodzi? Może maksio ma cos z jelitkami?
W nocy to sie najczęściej daje we znaki. Dajesz mu lakcid?
A ile macie stopni w sypialni? Może za ciepło?

Aniabania hihihi fajna ksywa - może jeszcze torszke poczekaj co? Malutkie te Twoje córeczki jeszcze.

reklama
Elfiko Ty to masz niezłe jazdy..Podziwiam Cię :) Ale Weronisia na pewno z tego wyrośnie i będziesz miała spokój podczas gdy u nas niejadkowanie dopiero się zacznie, jak maluchy podrosną. No i będą helikoptery, dobre wróżki i taniec na stole ;D
Nianiu u nas Kornel zjada dużo, nie liczyłam ogólnie, ale wygląda to mniej więcej tak:
5-6h 180ml
8-9h 180ml
13h zupka (teraz około 4 łyżeczek) plus 130-150ml mleka
16.30-17h 150 ml
19.30-20h 180 ml
23h 180ml mleka zagęszczonego
PS. Ilość ml to sama woda, do tego dochodzi proszek i o 23 2 łyzeczki kleiku, więc tego mleczka jest tak naprawdę więcej
Czyli razem jakieś 1000!! I co Wy na to? ŻARŁOK!! Ty się lepiej elfiko dobrze zastanów czy chcesz go na zięcia ;D ;D

Do góry