reklama
Iwon
Lipcowe Mamy '05
Niania moim zdaniem lepiej zagęścić ten o 23 a o 20 normalne mleczko. Jak zagęścisz o 20 to on może nie chcieć jeść o 23, a tak chętnie doje i przez całą noc będzie najedzony. Ale zrobisz jak uważaszNiaNia pisze:Na noc zrobie tak jak mówicie - zageszcze mleko kleikiem kukurydzianym i potem dam znów o 23. Moze to coś zmieni :![]()
Iwon pisze:Niania moim zdaniem lepiej zagęścić ten o 23 a o 20 normalne mleczko. Jak zagęścisz o 20 to on może nie chcieć jeść o 23, a tak chętnie doje i przez całą noc będzie najedzony. Ale zrobisz jak uważaszNiaNia pisze:Na noc zrobie tak jak mówicie - zageszcze mleko kleikiem kukurydzianym i potem dam znów o 23. Moze to coś zmieni :![]()
![]()
no tak w sumie racja
czesc aniabania
Zazdroszcze wam tego wprowadzania nowych posiłków, ja musze czekać az małemu przejda te cholerne kolki.
Jesli choidzi o zageszczanie mleka to ja zageszczam od poczatku Nutritonem kazdy posilek, tylko nie robie gestego mleka, sypie jedna łyzeczke tego kleju na 150 wody i jest oik. Mały zjada 5 posiłków po 150-170 ml. Herbatki nie pije wcale. Na dobe wychodzi 700-800ml. No i Adas wazyl tydzien temu 6490 gr.
Jesli choidzi o zageszczanie mleka to ja zageszczam od poczatku Nutritonem kazdy posilek, tylko nie robie gestego mleka, sypie jedna łyzeczke tego kleju na 150 wody i jest oik. Mały zjada 5 posiłków po 150-170 ml. Herbatki nie pije wcale. Na dobe wychodzi 700-800ml. No i Adas wazyl tydzien temu 6490 gr.
Niuńka pisze:Zazdroszcze wam tego wprowadzania nowych posiłków, ja musze czekać az małemu przejda te cholerne kolki.
Waga piekna, ilosc posiłków. Tylko pozazdroscic.
Niunia a czemu on nie pije?? Nie chce?
Iwon
Lipcowe Mamy '05
Właśnie wróciliśmy od pediatry (druga dawka szczepienie na HIB- na marginesie Kornel nawet nie zajęknął
).
Oto podsumowanie dzisiejszej wizyty: ponieważ mały potrzebuje konkretnych posiłków (waży 7700!!!) mam go nie głodzić ;D, tylko spokojnie dawać pożywniejsze dania. Dobrze, ze zaczęłam z zupką, za tydzień mogę już wprowadzić dania z mięskiem. No i jak najszybciej przejść już na bebilon 2, ale stopniowo, tak jak mówiła elfiko.
Co do zagęszczania mleczka, można to robić raz czy dwa razy dziennie, ale absolutnie nie kaszką ! tylko kleikiem (ryżowym lub kukurydzianym).
No i możemy jechać dalej z innymi soczkami (marchewkowy).
Lecę, bo mały płacze
Oto podsumowanie dzisiejszej wizyty: ponieważ mały potrzebuje konkretnych posiłków (waży 7700!!!) mam go nie głodzić ;D, tylko spokojnie dawać pożywniejsze dania. Dobrze, ze zaczęłam z zupką, za tydzień mogę już wprowadzić dania z mięskiem. No i jak najszybciej przejść już na bebilon 2, ale stopniowo, tak jak mówiła elfiko.
Co do zagęszczania mleczka, można to robić raz czy dwa razy dziennie, ale absolutnie nie kaszką ! tylko kleikiem (ryżowym lub kukurydzianym).
Lecę, bo mały płacze
reklama
Iwon nie kaszką?? No widzisz to dobrze, ze o to spytałas bo ja mu dawałam rano kaszkę i połowe tego co zjadł to mu się ulewało. A na kleiku pisze, ze jeden posiłek dziennie mozna zagescic :Iwon pisze:Właśnie wróciliśmy od pediatry (druga dawka szczepienie na HIB- na marginesie Kornel nawet nie zajęknął).
Lecę, bo mały płacze