reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy Butelkowe

reklama
A Majce od dziś daję 4 karmienia butelką i jedno danie z deserkiem (nie zawsze) Gerbera - jest więcej zupki w słoiczku. Myślałam, że jest bardziej rozrzadzona, ale nie. Zjadła big słoik i teraz zadowolona puszcza ślinowe baloniki. A wczoraj zadła marchewkę i zrobiła rano marchewkową kupę ;D No i takie tam pierdoły.

Dziewczynki, jestem już butelkowa. To znaczy mały dostaje jeszcze dwa, trzy razy moje mleko, ale też już nie z piersi, bo nie chce mu się ciągnąć, tylko odciągnięte. A że na laktatorze długo nie pojadę, to pewnie za jakieś dwa tygodnie przejdzie całkiem na bebilon.
I wiecie, co? Wiem, że robię to, co dla niego najlepsze i takie tam, ale dopadł mnie chyba jakiś syndrom mamy butelkowej i zazdrość mnie bierze, gdy słyszę, że jakaś karmi piersią swoje 9 miesięczne maleństwo. Cholera, mam nadzieję, ze to przejściowy kryzys :( ::)

Przejściowy Iwno napewno, ale bądz silna i przede wszystkim nie słuchaj głupich uwag w stylu- lepsze z piersi- lepsze jak dla mnie jest to które dziecko chce pic i po którym ładnie przybiera i jest szczęsliwe.
Trzymam kciuki za Ciebie i Kornelka :D

reklama
Do góry