reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy Butelkowe

No to wspolnymi siłami z moja Pania pediatra przez telefon ustaliłysmy, że:

- odstawiamy Esputikon (Maks faktycznie dosc duzo ostatnio pruta i to tez moze przeszkadzac w jedzeniu, dlatego tak sie wierci)
- zageszczamy mleko co drugi posiłek Nutritonem ( nawet lepiej bo te posiłki beda wtedy bardziej syte)
- przechodzimy na Avent +3 ( do napojów zostawiam +2)

Asiołek mam pytanie w zawiazku z tym. Czy jak sie posiłek zagesci to dziecko zjada mniej przez to, ze posiłek jest bardziej syty??

reklama
Asiołku ja jeszcze odnosnie zageszczania.
Zagęszczałas odrazu wszytskie posiłki czy jakos stopniowo (np. co drugi). Jesli tak to przez jaki czas?
Dobry patent to zageszczanie. Maks zjadł o 8 i padł. Nawet nie było aktywnosci hihii Teraz spi a ja lece sie wykapać... ;D

Tusia jak u Ciebie wszystko ok to może ja też mogłabym spróbować chociaż trochę się obawiam żeby małej nie zaszkodzić z drugiej strony znam kilka młodych mam które juz też wcześniej wprowadzały maluszkom nowe jedzonko i wszystko było i jest ok

ja tam zawsze na swoja intuicje licze i jakos tak mi teraz podpowiada zeby juz dac weronice jakies tresciwsze papu nie tylko mleko

Dziewczyny, na jakiej wodzie robicie mieszanki? Zwykłej przegotowanej czy niegazowanej butelkowej, jak tak to na jakiej? Można robić np na niegazowanym, przegotowanym żywcu?

Ja robie na przegotowanej Zywiec. Słyszałam, ze tojedyna odpowiednia dla niemowlat. Ale moze to tylko gadanie... Ja w kazdym razie sie stosuje do tego.

reklama
ja też żywca albo dobrawe i też przwgotowana
ale lekarka powiedziala ze jak zaczne normalne pokarmy wprowadzac to mozna tez zaczac taka przegotowana normalna wprowadzic ale lepsza by byla z filtra -my mamy

Do góry