reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy Butelkowe

Witam lipcóweczki, ja byłam czerwcówką ale synkowi się nie spieszyło i urodził się 07.07 a miał 21.06 ;D Ja [odobnie jak wy podjełam decyzje o przejściu na butelke. Od tygodnia mam wrażenie że moje cycolki nie nadążają z produkcją i mały zaczął się budzić w nocy co 2-3 godziny, a wcześniej spał od 20 do 5-6. Teraz dostaje jako uzupełnienie raz - dwa razy na dzień 120ml Nan1 i jest zadowolony i ja również.

Wiecie mam taką teorie na temat karmienia z butelki otórz moją starszą córkę karmiłam wyłącznie butelką od 6-tego tygodnia życia, ładnie przybierała, wbrew ogólnym opinia także nie chorowała (pierwszy antybiotyk dostała jak miała 18 miesięcy i złapała rotawirus). Dziś ma piękne zdrowe ząbki, chętnie je mleko i jego przetwory, natomiast dzieci moich koleżanek które były karmione cycolkiem niektóre nawet do dwóch lat dziś maja pruchnice i nie lubią mleka. Wiem że to tylko moja teoria ale myślę, że coś w tym jest, bo w końcu w mleku modyfikowanym jest cała gama witamin i minerałów, a w kobiecym przy różnej diecie matki może z tym być różnie.

Przy odstawianiu córci miałam wielkie wyrzuty sumienia, mąż karmił a ja chlipałam w kącie, że nie mogę jej karmić naturalnie. Teraz z synkiem wiem że nie robie mu żadnej krzywdy i wiecie jak podałam mu pierwszą butelke z mlekiem modyfikowanym to poczułam się jakoś tak bardzo naturalnie i znajomo.

Więc mamusie butelkowe głowa do góry, a wyrzuty sumienia do kosza razem z gazetami które promują karmienie piersią bo tylko nas dołują 8)

reklama
Danusia zgadzam sie z Tobą. I tak jak napisała Elfiko - przejscie na butle to jedna z lepszych decyzji jaka podejłam odkas Maks jest na swiecie!! ;D
A tak wogole to zapraszamy na nasze forum :) W koncu ty tez lipcówka jestes.

kaśka k pisze:
Asiołku dzięki za przypomnienie że jeszcze czekają nas zębiska  ;D
ale Wam zazdroszczę tego spanka dzidziolków
Skarbuś przechodzi teraz akcje z wychodzeniem ząbków. Mówi, ze jest to najwiekszy koszmar. Cierpi ona i mała. Nie chce spac, nie moze. Zasypia dopiero koło połnocy. A Skarbuś juz pracuje wiec mozecie sobie same wyobrazić. Nas tez to niedługo czeka ::)

Cieszę się, że mogłam podieść was troche na duchu :laugh: będe tu do was zaglądać jeżeli nie macie nic przeciwko temu.
Zastanawiam się od kiedy można zacząć wprowadzać inne pokarmy. Niby doświadczona ze mnie mama ale już sporo zapomniałam. Będe musiała znowu zabrać się do lektury dziecięcej prasy.

Nianiu jak od kilku tygodni karmie tylko Habermanem ze wzgledu na zageszcznie mleka - nawet aventowa 3 jest za cienki bolek dla gestego mleka... wiec podejamy przez avent jedynie rumianek lekarstwa i wode ...

Maks za pare dni bedzie miał 3 miechy. Myslicie, ze moge wtedy kupić trzy dziurki z aventu??

Zauwazyłam coś co sie zmieniło od jakiegos czasu. Maksowi po jedzeniu czesto sie ulewa podczas np odbijania. nie było tego tak nagminnie wczesniej. Czy to normalne??

reklama
Do góry