reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy Butelkowe

Iwon ja jestem zadowolona z butelki ;D, Majka się najada i już tak nie płacze. Kupki co prawda robi takie twarde po tym mleku AR, ale teraz jak jej daje soczku jabłkowego to odrazu kupa lużniesza. Głowa do góry, są plusy karmienia piersią, ale są też plusy karmienia butelka i dla mamy i dla dziecka. Ja np. cieszę się, że mogę sobie w sobotę wypic :p ;D

reklama
Kasiu trzeci, czyczwarty dzien dopiero ;D, najpierw troche jabluszka dostala,ale go nie chciala, to dostaje soczku i troche cieplej wody dolewam. A dzis i wczoraj dostala jarzynowki i ta jej chyba zasmakowala bo otwiera ladnie gebule.

Iwon głowa do góry. Podobno najlawazniejszy jest pierwszy miesiac karmienia piersia - wtedy dziecko zyskuje najwiecej. Nie miej wyrzutów sumienia bo jak macie sie oboje meczyc to zupełnie nie ma sensu.
Nam sie kupy unormowały i teraz maks robi jedna dziennie (wyjatkowo wiecej). Udało sie nam to dzieki ciepłemu Plantexowi. POdaje mu zawsze rano lubu koło południa. Lepiej nie dawac po południu albo wieczorem bo wtedy kupa w nocy murowana!! :) Ale sróbuj metoda prób i błedów. Moze akurat pomoze. Pamietam te czasy z nieszczesnym wyciskaniem kupki o czwartej nad ranem. Po dwie godziny w wielki płaczu. To mamy za sobą ;D tfu tfu!!!!

u nas wywoływaczem kupki jest herbatka hippa na trawienie- 100ml i kupa w ciągu kilku godzin nadchodzi, też jest plastelinowata ale nie taka znowu twarda żeby mała miała problem z wypchaniem.
Iwon nie łam sie - wszystkie przez to przeszlysmy jak nasze dzieciaczki zaczeły pic butle i bylo nam strasznie cieżko ale jak teraz o tym mysle to wiem ze byla to jedna z lepszych decyzji jaka podjelam odkad weronika jest na swiecie.
Dasz rade , jestesmy z toba :-*

reklama
Do góry