reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy Butelkowe

:-) niemożliwa jestes :)

ja tez notuje wszytsko od pierwszego dnia w domu :) myślłam ze tylko ja jestem taka swirnieta
tylko ja to zapisuje w zeszycie

asiołek a moze podeslesz na mój mailm twoje tabelki, bo miałam sama zabrac sie za ich wymyslenie?? byłabym wdzieczna
to dobra sprawa i daje pełny obraz sytuacji, gdyby ni ete zapiski zupełnie nie miałabym kontroli nad tym wszytkim
szczegolnie w nocy kiedy wszytsko sie zupełnie myli

ja jestem na etapie przestawiania maksa na niewstawanie nocne
tzn, dajemy mu jesc o 19.30, wstaje ok 24m - jje 90 ml, a potem ok 4 i wtedy daje mu tylko wode i tak walczymy aby przestał wstawac o 4-tej, idzie nam z dnia na dzien...coraz gorzej! ::) juz 5-ty dzien, ale jestem nieuieta. Nie wiem jak inaczej to zmienic?? moze macie jakis pomysł
jak u was z wstawaniem nocnym??

reklama
u nas możemy regulowac zegarki na podstawie tego jak Majka jest głodna :-) 11, 14, 17, 21, 3-4, 7-8 :-) to godzinki jedzenia

hihihi Nianiu jak sobie pomysle tak wstecz o pare tygodni to mialam to samo- na poczatku szło tragicznie ale potem, po jakims czasie mała załapała o co mi chodzi i było coraz lepiej, wiec zaciskaj zęby i się nie poddawaj!!! Jestem z Tobą i z Maksem oczywiście ;D ;D ;D

Joł kochana Nianiu
bądż cierpliwa w Maksia przestawianiu, joł
Aż któregoś dnia Kochana
Maksiu będzie spał do rana , joł ;D

Witam.
Muszę, nie mogę przemilczeć tego, że denerwujecie się gdy ktoś was pyta czy karmicie piersią...
Karmienie piersią jest czymś wspaniałym, czymś najważniejszym co możecie dać swoim dzieciom.
To zdrowie, to uśmiech waszych dzieci, bliskość której nic nie zastąpi...
To powód do dumy, kiedy włosy wychodzą garściami, niedojadamy, a mimo to dajemy dzieciom co najlepsze....
Nie denerwujcie się mamy butelkowe kiedy ktoś się o to spyta...
Tak już jest, że nie wszyscy mogą karmić i jest to zrozumiałe....
Nie zrozumiałe jest kiedy ktoś świadomie z tego rezygnuje....
Ale to już pozostawiam pod osąd każdemu z osobna...
Pozdrawiam WSZYSTKIE MATKI :)

Kabanek za sam tekst powiesiłabym Cie do góry nogami :p daruj sobie kochana mądre rady bo żyjemy w kraju który jest totalnie popieprzony i ludzie są zajebiscie toksyczni i zanim napiszesz kolejny raz jaki to cud karmienie piersią zastanów się gdzie to piszesz i kto to przeczyta.... troszke wiecej wyobraźni.... bo jeżeli my uczyłysmy sie godzić z tym, że nie bedziemy karmić piersią przypominanie tego jaki to cud.... to troszke wbijanie noża w serce... nie sadzisz?
kolejna terrorystka - no wiecie co ... nei spodziewałam sie tutaj takiego tekstu....

świadoma rezygnacja z karmienia piersią jest dla mnie natomiast całkowicie zrozumiała.... i mimo, ze ja zrezygnowałąm bo straciłam pokarm to szczerze akcetpuje rezygnacje mam, które miały pogryzione brodawki do krwi meczyły siebie i dziecko :-) i życze im wszystkiego najlepszego :-) aby nie czuły sie zaszczute przez nadgorliwe baby :-) których podejscie przypomina faszystowskie teorie :-)

miłego dnia ;D

reklama
Do góry