reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy Butelkowe

reklama
Kasiu ja smoka wymieniłam na zwykły anatomiczny nuka. A jeśli chodzi o tą butlę dr Brown's to tak myśle, że gdyby nie ona to może i te kolki były by mocniejsze, silniejsze.

u mnie ta butla sie nie sprawdzila, kolki jak byly tak sa.
Kasiu moja Weronika to herbatki wcale nie chce pic, jak juz wypije to gora 30ml i potem nie chce mleka.
Tusiu to pernie nie chodzi o te najadanie tylko mleko z proszku ma bardziej gesta konsystencje i majka jak sie naje to czuje sytosc na maksa a po twoim mleku ,ktore jest bardziej lekko strawne moze i jest najedzona ale mniej jej na zoladku ciazy, a ze poznala juz jak to jest po butli to teraz fochy stroi ::)ja mialam to samo!

no ja tez uzywam tego smoka z nuka- wg mnie jest najlepszy ale butla sie u mnie nie sprawdzila niestety- mala teraz pije z nuka first choice i narazie jest ok

butla macie racje nieciekawie wypadła!!!!

jak mieszacie mleko jezeli zageszczacie je? tak mnie to ciekawi bo od dziś my też stosujemy nutriton ale nie wiem ile czasu mieszac i jak mieszac bo w środku widac jak pływają paproszki.... i tylko intensywne i długie mieszanie pozawala na ich rozpuszczenie a na wskazaniach od producenta nutritonu czas mieszania jest krotki....

dziewczyny czy zliczacie ile na dobe jedza wasze dzieci?? ile w ogole, ile posiłków?

mój maks je ok 640 ml na dobe w 5 posiłkach, nie wiem czy to troche nie za mało?? jak sadzicie?

wg opakowania mleka powinen jesc 850 ml, a wg rozpiski lekarza 780ml.
i badz tu madry....

reklama
Nianiu my z Mezem wydrukowaliśmy sobie tabelki :-) i wpisujemy każdy lek, kazda kupe, mocz, ilosc mleka, godzine itd. inaczej byśmy sie pogubili w tym wszystkim :-) Maja je na dobe od 650 - 800 ml najczesciej jest to 750 - i to jest praidłowa ilosc.... z resztą najważniejsza jest kontrola masy ciała.... no i ważymy Majke codziennie przed kapiela i wpisujemy wage.... dla nas to bardzo ważne...
Z resztą waga niemowleca jest super i możńa kupić na allegro za 150 zł a myśłe ze warto bo w końcu w rodzinie też pewnie kiedyś beda jeszcze dzieci a może my też sie jeszcze kiedyś zdecydujemy :-) - chociaż wątpię ....

Do góry