reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy Butelkowe

Ja wywaliłam smoki z Aventu z wielkim hukiem!! Co sie okazało? Moje dziecko jadło mało i strasznie sie meczylo a to te smoki sa za twarde i bolał ja podniebienie, kupilam butele nuk first choice i smok jest o wiele miekkszy, mala je wiecej i juz nie placze tylko z zadowolenia mruczy przy pićku ;D
Agatonik moja Weronika tez sie ksztusiła przy dwojce aventu- sprobuj nuka -polecam

reklama
Cześć dziewczyny. Mam pytanko, jak często dajecie maluchom herbatkę? Ja daję rumiankową, bo karmię piersią, ale dokarmiam bebiko 1 ( przy większości karmień) i pediatra zaleciła rumianek, bo mały od dwóch tygodni ma tez problemy ze zrobieniem kupy. Dzisiaj był trzeci dzień, jak się męczył, dostał czopek i zrobił niewiele. Może za rzadko go dopajam? Dostaje piciu tak ze dwa razy dziennie. No i czy dajecie po karmieniu czy przed i ile ml? Pozdr. wszystkie buteleczkowe :)

Iwon ja daje Julce herbatke z kopru HIPa na lepsze trawienie i kupka jest przynajmniej raz dziennie. czasami częściej. A herbatki wypija około 200ml czasami więcej. A daje jej czasami przed a czasmi po lub pomiędzy. Julce bardzo smakuje ta herbatka i jak się dorwie to mogła by na raz wypić i 100ml.

Dzięki. Czyli jest ok, bo młody wypija właśnie około 100-150 dziennie. Najczęściej między posiłkami. Agatonik co do kopru, to ja też w pierwszej kolejności kupiłam tą herbatke, ale peditara powiedziała mi, że w momencie gdy on już ma problemy z kupą, to taka herbatka tylko by pogorszyła sprawę i mam dawać rumiankową.

Kasia, ja też najczęściej między karmieniami, i ostatnio wymyślilam sprytnie, że daję ją gdy nadchodzi pora spania, bo wtedy chętnie pije, trochę się "zamuli" łatwiej zasypia. No, albo dostaje ją wtedy, gdy trochę za szybko chce jeść, na tak zwane "przetrzymanie" ale niestety na długo nie da się go oszukać. Chłopak ma spust :)
Rumiankowa też bardzo mu smakuje i od samego początku nie wybrzydza.

reklama
Hi Hi, Agatonik, coś jest w tej herbatce ;) a tak poważnie, to naprawdę dobry wybór, bo rumianek dobry na wszystko. I na kupkę, i na brzusio.

Do góry