reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2014

No przesada z jego strony!!! Przeciez cc to operacja i chyba opieka jest potrzena?! Mi powiedzial ze w tamten dzien wypisal ojcu takue zwolnienie bo dziecko urodzilo sie chore i musza po lekarzach jezdzic :/ sam sie pograzyl bo to zw jest na zone a nie na dziecko :/ mam sandecki wypisal

reklama
karolq - Ujma
My nie prosiliśmy o zwolnienie. Małż brał ojcowski od razu.

Dziewczyny załatwiałyście już becikowe? Ktoś może poradzić jak przez to przebrnąć? Jest dużo bardziej zamotane niż 4 lata temu :/

Córa ma jakieś gorsze dni a raczej wieczory. Po kąpieli pije cyca i potem puszcza i jakby nie może złapać i się strasznie denerwuje, trzepie głową, nogami, drapie, bije i co tylko. Zmieniam pozycje, cycki, wszystko co się da. Dzisiaj na koniec ją przerzuciłam na ramię, szumiałam do ucha i puściłam dzwięk suszarki to się uspokoiła i padła. tylko chyba głodna szybciej będzie. W cycu było mleko, nie wiem może słabiej leci później niż na początku i to ją denerwuje? Może to jakaś mini kolka? Sama nie wiem co z tym dalej robić, jak jej to ułatwić...
Jeszcze pytanie o szczepienia. Czym szczepili w szpitalu Wasze dzieciaczki na wzw b? i jak teraz lecicie ze szczepieniami?
pozdro.

Katoryba ujma mi teraz cesarke robil. Masakra lekarz!

Co do becikowego nie pamietam. Wiem ze musisz do skarbowki isc zeby dali zaswiadczenie o dochodach i z pracy trzeba wziasc o zarobkach. A najlepiej isc do cku i tam wytlumacza. Masakra jakas.
Co do cycowania to nie pomoge

Katoryba idz do urzedu i tam wam dadza liste bo naprawde sporo tego :/ moj maz byl tam 5 razy!!!!!!!! A co do karmienia to sa lepsze i gorsze okresy, czasem maja dzieci takie fochy. Moze boli ja brzuch, moze chce w innej pozycji jesc. Moja czasem chodzila wieczirem bez jedzenia spac bo wlasnie zaraz jak hej cos nue podpasowalo to nerwa miala. Ale po 40 min sie budzila i jadla juz spokojne

Karolq a jak teoje corcie?

Ostatnia edycja:
Moj mezu 4 razy sie cofal eh.

Beti moje male ok zuza zaczela strasznie pyskowac ale super zajmuje sie mlodsza siostra:-)
Natala akurat chora. Juz na oskrzelach cos siedzialo

hej Kobitki :)
widzę, że się produkcja postów rozkręciła ;)
ja jeszcze becikowego nie załatwiłam ;p Karolq a czemu z pracy zaświadczenie o zarobkach potrzebne? myślałam, że to dochody mają być za 2013r....masakra jakaś..
Beti mi to samo lekarz powiedział, że nie jestem w ciężkim stanie i żeby mąż brał urlop (pewnie to ten kozłowski), ale na szczęście ordynator wypisał
Katoryba ja szczepię tak jak 3 lata temu infanrix ipv+hib
moja córa jak miała tyle ile Twoja teraz czyli około miesiąc to też zaczęła takie cyrki odstawiać, identycznie, kombinowała, beczała itp. okazało się, że to kolki i problemy brzuszkowe związane z nietolerancją białka krowiego, teraz ma prawie 5msc i idzie to niestety w stronę skazy białkowej, ja ciągle na ścisłej beznabiałowej diecie, jak tylko przestałam jeść nabiał problem zniknął jak ręką odjął
pozdrowienia dla Was :)))

Kordek witaj :) no to na pewno ten lekarz, kurde ordynator wypisal a ten nie :/ sory alw to mam byc umierajaca zeby maz mial zwolnienie ?!

Kordek dokladnie od pracodawcy chodzi o skladki na ubezpieczenie ;)

reklama
Do góry