reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2013

elus Ty nic nie mów mi o zrzucaniu kg po ciąży... na dzień dzisiejszy wyglądam jak anorektyk, ważę 44 kg czyli 10 kg mniej niz ważyłam przed ciążą. Każda rzecz na moim ciele obciera mnie do krwi na miejscu wystających kości. Żeby było fajnie jem co 2 godziny dość sporą ilość kalorii. I jeszcze fajniej poziom hormonów w moim organizmie też jest idealny. Jedyne co mi pozostaje to spróbowac przestac karmić i zobaczyć czy podziała... ale czy warto???

reklama
Mysiochomis.. ja Ci moge sporo oddac, mam duzo za duzo jeśli chodzi o kg :)

Dzis pawnełam w sklepie, znow wstyd... ale cóż poradze, nie do ogarnięcia to samopoczucie, wiec dziś znow z colą siedze...

czesc !

oj laski jak jabym chciala za szybko chudnac po ciazy, mam nadzije ze i u mnei teoria cyckowa sie sprawdzi hihihi :-)
po Mai szybko doszlam do siebie ciekawe jak bedzie tym razem.

Mysiak wspolczuje mam nadzije ze niebawem wrocisz do zywych ;-)

Heloł....

Wywalam Aske jutro do przedszkola, nie ma bata, nic przy niej ogarnąć się nie da hyhyhhy dzis poł dnia pisania, grania balonem, układania puzzli, do tego pranie, gotowanie, sprzatanie i padam na twarz hyhyhy :)

Dostałam miche leczo wczoraj wiec dzisiaj obiad miałam z głowy :) ale po tym leczo mnie pomdliło więc popijam cole:)

A co tam u was babeczki??

Mysiak a co puzzli nie lubisz układać :p To przecież taaaaaaaaaaaaaakie faaaaaaaaaaaaaaascynujące :p

Ja dziś małemu podałam do jedzenia pierwszy raz mięsko... takie mniam mniam było :p tylko że obiadek dziś syty był więc po kilkunastu łyżeczkach było już bleeeee i trząchało nim jak na wibratorze jakimś :p

Dziewczyny mocno mutanckie wam brzuchy już wyrosły ??? bo ja to do końca ciąży wyglądałam mało ciężarnie o_O a i tak chodziłam jak zmutowana godzilla :/ ja nie wiem na czym to polega :p

czesc :)

to moj brzuch z dzis 30 tc :-)
Foto-Z3IOHVET.jpg

jedyne 89 cm w pasie i plus 4 kg na wadze hahahaha :rofl2:

cos nie mam apetytu od kilku dni maly chyba zoladek mi zgniotl ;-)
muli mnie, zgaga pali masakra :-p

w sobote mam wizyte u doktora ciekawe co u malutkiego :-)

Mysiochomis sama gotujesz ? moje dziecie gardzilo sloikami, kochalo moje dania, drugie tez pokocha :tak::-p

alez z was chudzinki :)

Cortina super brzuszek, tylko 4 kg na plusie?? wow, pieknie :) ja na tym etapie zAsia miałam +9 a skonczyłam na +23 :)

tu macie moj brzuszek, tylko duze foto jest niestety.. i weżcie poprawke ze to brzuch z poczatku listopada hahahah jest ogromny, w pasie mam juz 12cm wiecej...
http://zapodaj.net/3b71070fcbd67.jpg.html

aa no i ja startuje z 20kg nadwagą wiec szczupła nie jestem...

No Cortina malutki ten brzucholek :D fajowy :p

Mój Gabrych je wszystko.... jak znajduje się w słoiku, szklance, talerzu, miseczce itp. i tkwi w tym łyżka to drze mordę bo chce zaraz dostać :p Ogólnie to młodemu gotuję sama... Jakby nie patrzeć to kupując te gówniane słoiczki to bym z torbami poszłam... Za 4 takie słoiczkowe obiady mam w cenie kupionego indyka na obiadków 37 :p jeden obiadek sloiczkowy warzywny to jest dla mnie 1 kg włoszczyzny.

Jako że moje brzuchowe foty gdzieś się utylizowały pokażę Wam mojego Mutanta:

DSCN4954.jpg w filharmonii na koncercie
Zobacz załącznik 518818 tu gotujemy razem
Zobacz załącznik 518819 a tu młody odwala coś z cyklu cwaniak :p

Ostatnia edycja:
ja tez Asce sama gotowałam, zupki dyniowe z mięskiem itp.... ale słoika bym za żadne skarby nie dała bo wcale nie sa takie zdrowe jak o tym mowią.. a tak wiem co moje dziecko zajada i tyle...

reklama
Mysiak i tu masz racje... może i to wygodne ale co z tego jak od początku podaje się dziecku coś na wzór fast fooda. Owszem, produkty używane do produkcji są ekologiczne ale sama produkcja już mało z tej ekologi korzysta. Coś co jest kilkakrotnie pasteryzowane, chłodzone, mrożone za każdym razem traci na wartości. Dlatego końcowy efekt to zapychacz tyłeczków bez wartości odżywczych.
Ja słoiczki podaję gdy na prawdę jestem zabiegana a syn ma dostać obiadek już-zaraz.

Do góry