reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2013

ja nie miałam przeczuć, mój mąż od początku chodził i mówił, że syn. W ogóle u nas to było tak, że miały być bliźnięta. Więc mąż był przekonany, że dwóch chłopców. A ja twierdziłam, że będzie parka. No ale potem okazało się, że został jeden dzidziuś. W 13 tygodniu lekarz sugerował chłopca, ale nie chciał nic mówić na pewniaka. Na usg połówkowym powiedział, że chłopak na 100% :) A ostatnio na usg moja lekarka potwierdziła ;)

reklama
dziewczyny a mam do Was pytanko. Musimy jeszcze zakupić dla młodego jakieś pieluchy na początek. Chcemy na początek kupić pampersy, a potem ewentualnie przerzucimy się na DADA, albo jakieś inne tańsze. Ale powiedzcie, które z tych pampersów w rozmiarze 1(noworodek) są najlepsze? Które polecacie? Pampers premium care? Czy Active baby? Czy jeszcze inne? Te premium care to są dosyć drogie...

Ja ze wzgledu wlasnie ze premium care sa drogie, raczej ich nie uzywalam, zreszta 4 lata temu to one chyba dopiero wchodzily na rynek, albo 3 lata temu...
Pamietaj,ze malenstwo co zje to odda w postaci kupki,wiec naprawde czesto zmienia sie te pieluszki.
Wiec ja czesto w domu stosowalam tansze pieluszki,a na wyjscia z domu pampersy. choc przyznam ze jak sie kupi pampersy w promocji to wychodzi cena jak za te dada czy inne podobne.

no właśnie nasłuchaliśmy się, że te pampersy są super. A dada to za sztywne, huggiesy przeciekaja, te rossmannowsie niby ok, ale ponoć śmierdzą, bambino jakieś to już w ogóle ponoć porażka, happy też nie wytrzymują... i sami już nie wiemy jakie kupić. Może faktycznie od razu kupić te dady 1?

Marciami, kazdej mamie i dziecku podpasuja inne pieluszki. Sama wyprobujesz i bedziesz wiedziec :tak:
Fakt,ze niezawodne sa pampersy i oplaca sie je kupowac w wielkich opakowaniach (ale te w pudlach to chyba od rozm 3) bo wtedy cena nizsza.
Jesli chodzi o te tansze to ja kupowalam Happy Bella, rossmannowskie, tescowe (tylko teraz tesco wypuscilo z 3 rodzaje,a kiedys byl chyba tylko 1 rodzaj - w kazdym razie chodzi mi o te najdrozsze z tescowych).

Ja przez całe zycie Aski leciałam na huggisach tych z puchatkiem i pampersach, poprostu w promocji wychodziły taniej niz inne.
Teraz na dzien dobry w rozmiarze "1" chce kupić albo dady albo rosmanowskie... jeszcze sie nie zdecydowałam.

Kiedys kupiłam fajne pieluchy w auchanie, ale dali na jeden rzut i wiecej ich ine trafiłam.
Nie polecam pomarańczowych pampersów.. dziecko sie przesikuje, smierdzą .. mało chłonne jak dla mnie..porazka...

Daddy Aska przesikiwała i się zbrylały dziwnie. W porownaniu Daddy Asia zuzywała w pozniejszym okresie 6-7szt na dobe a pampków 4szt na dobe. ale dodam ze moje dziecie kupształo co 8-12 dni.

no właśnie nasłuchaliśmy się, że te pampersy są super. A dada to za sztywne, huggiesy przeciekaja, te rossmannowsie niby ok, ale ponoć śmierdzą, bambino jakieś to już w ogóle ponoć porażka, happy też nie wytrzymują... i sami już nie wiemy jakie kupić. Może faktycznie od razu kupić te dady 1?

polecam pieluszki wielorazowe;)))

reklama
Cześć mamuśki!!!!
I po weekendzie:wściekła/y:i znowu trzeba siedzieć samej w domku przez 8 godzin aż mąż nie wróci z pracy..
Byłam w piatek na osadniczej tak z ciekawości i facet mi nie podpasował.Żadnej gazetki co mają w ofercie,sama musze chodzić,pytać prosić o pokazanie tego czy owego.Moze akurat miał taki dzień.
MARCIAMI a ty byłaś w hurtowni w piatek bo miałas jechać z mężem?

Do góry