reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2013

askkle... mi sie nie zdazyło by czegoś zabrakło w zielonej górze :) zawsze dawali z zapasem. nawet koszule do zmiany były po 2 na dobe dla kazdej do zmiany w razie potrzeby....
w zielonej nie zawsze sa pampersy, ciuszki czesto sa stare niestety, ale swoich brac moim zdaniem nie warto... pieluch wielorazowych jest od groma, nie brakuje napewno :)

Co do spotkania.. to ja poprosze jakieś miejsce gdzie kupie np sałatke warzywna :) bo niestety od jutra przechodze na diete cukrzycową.... (cukier przed i po obciążeniiu w górnej granicy normy) zalecenie ginekologa:(

co do terminu to mi wszytsko jedno, jednak następny tydz odpada bo Aska ma zapalenie ucha i siedzi w domq a ja w piatek do ginekologa (22 luty)

reklama
Mysiak ja tez sie obawiam ze moze mi cukier wysoki wyjsc. W przyszlym tyg ide zrobic ten test.
Co do terminu spotkania to bedziemy rzucac datami i zobaczymy co komu pasuje... na pewno w koncu znajdziemy jakis wspolny termin.

czesc !

co do torby szpitalnej to ja mialam:
podklady
majtki siatkowe
dokumenty
kosmetyki, recznik
papier toaletowy ! w szpitalu nie ma ;-)
sztucce, szklanka
koszule/pizama/szlafrok
kapcie
klapki pod prysznic

Majtki siatkowe&podklady polecam Hartmana, sa super ! w szpitalu daja podklady Belli chyba ale jak dla mnie za sztywne i za krotkie, a te hartmanowe maja pasek kleju, gumki z boku jak podpaska i czlowiek pewniej sie czuje ;-)

Ciuszki dla malego mialam swoje szpitalne maja, nie sa najgorsze ;-) ale moj Olciu w nich plywal ;-) jak mi po porodzie zapakowali go w body 62 to ciezko bylo go znalesc ;-) kocyk i rozek mialam tez swoj :-)
pieluchy jednorazowe w szpitalu maja DADA 2, mi maz przyniosl 1 bo 2 pod pachami moj synek mial ;-)
Paczka dady 1 kosztuje jakies 15 zl i styknie na 3 dni pobytu w szpitalu wydatek kolosalny to nie jest a w szpitalu sie cieszyli ze mialam swoje ;-) rozumiem ich ;-)
szpital kapie dzieciaczka w Oilatum, smaruja parafina do pepka uzywaja Octaniseptu :-)
roomin komercyjny po cc kosztuje 250 zl uwazam ze warto i polecam ;-) na normalnym zakaz odwiedzin bo grypa a na platnym moze ktos nawet w nocy siedziec z mamusia i dzidziusiem np maz ;-)

Olciu wlasnie spi, wczoraj byla polozna wazy moj synek juz 3250g mleczko mamusiowe sluzy :-) wczoraj zaliczylismy pierwszy spacer :-) Maja w 7 niebie byla pchajac wozek ;-) (mam wozek na kauczukowych kolach daje rade po sniegu ! a tak mnie wszyscy przestrzegali ;-)) <- to tak apropo wozkow ;-) hihihi :-D
Olo nawet chyba nie wie ze byl na dworze przespal ubieranie, spacer i rozbieranie ;-) ogolnie fajny z niego dzidzius, lapie powoli rytm dnia, nie jest problemowym noworodkiem poki co ;-) aaa i kocha sie kapac ! ubierac po kapieli troche mniej ;-) moja rybka mala :-)

dobra spadywuje na zakupy :laugh2: chce mi sie czegos dobrego ! jeszcze nie wiem czego ;-)
aaaa jak wrocilam ze szpitala wazylam tyle co przed ciaza, spadly wszystkie kg co przytylam w ciazy, dzis mam -0.5kg od wagi z przed ciazy :szok: to karmienie piersia tak pieknie odchudza ? przy Mai tak nie lecialy kg, az w szoku jestem :eek:

mielej soboty kobiety !!!!!! :rofl2:

Cortina, tak sobie wlasnie dzis o tobie myslalam, bo w koncu olus skonczyl wczoraj tydzien :tak:
Dzieki za cenne rady, spisalam sobie co trzeba do szpitala:sorry:

Milej soboty :-D9

Jeszcze mi się przypomniało że mozna wjechać na teren szpitala i zaparkowac pod sama IP, za oplata oczywiście ;-)
Wiec spoko z bólami albo odchodzącymi wodami nie trzeba wcale daleko chodzić ;-)

Nom tak tez slyszalam, wiec dobrze.czym jest oplata za parking w obliczu porodu :nerd:

Cortina, zapomnialam wczesniej napisac, gratulacje z powodu wagi. Super sprawa. Oby kazdej z nas sie tak poszczescilo. Hihi.

My dzis sie goscimy wiec do wieczora lub do jutra.:happy2:

Cortina... superaśnie ze tak pięknie waga ci poszła, ale ty chyba tez duzo nie przybralas :)

Ja na ta chwile nie wiem co bedzie z moją wagą dalej, bom na diecie cukrzycowej.. narazie sie ucze wiec za bardzo mi nie idzie... ale juz nie słodze kawy, mleko 0.5%, chlebek żytni, musze sie nauczyc gotowac obiadki dietetyczne :) i zacząć jadać co 2h posiłek :) nie wiem jak ja to zrobie skoro i sie nie chce jesc...

Mysiak... a jaki wyszedl ci wynik po tescie obciazenia glukoza ? Duzo ponad 140?
Ja tez sie boje ze moge miec cukrzyce ciazowa patrzac na sklonnosci rodzinne.
A bylas w poradni diabetologicznej ? Czy opierasz sie na wiedzy internetowej ?

askkle ja mam wynik w granicach normy bo 130, ale rok temu robiłam badania i oba miana(przed obciążeniem i po obciążeniu) miałam 87. a teraz 92 na czczo i 130 po obciażeniu. lekarz powiedział, ze w porownaniu z poprzednimi wynikami to cos się dzieje, dlatego kazal przejsć na diete. bede miała napewno powtarzane badanie gdzieś za 6tyg...

reklama
Aaa rozumiem, no tak lepiej dmuchac na zimne :tak:
ciekawe co mi wyjdzie na badaniu :baffled:

miej nocy

ps. Cortina, Olus daje spac?

Do góry