reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2013

Cortina to ja sie ciesze ze juz smigasz i ze opieka w porzadku.
Anulus, torba za 25 zl zamiast 50zl, nie jest przyczepiana do wozka.

My bylismy na crs na mistrzostwach polski w tancu i niedawno wrocilismy. Padam ze zmeczenia :baffled:

reklama
hello niedzielnie :)
cortina, jak tam? Kiedy Cie wypuszczaja? Dlugo trzymaja po cc?
Jak olus? :))))

Milej niedzieli wszystkim ;)

Witam pierwsza:)
CORTINA ty już w domciu:)???
MARCIAMI a który ty jesteś rocznik?tak pytam z ciekawości bo ja 86:-)
ASKLE i jak sie w domku siedzi?Pewnie sie nie nudzisz bo jeszcze syncia masz:)A ty pisałaś wczesniej ze rodziłaś w sulechowie.Powiedz jaka opieka,tam prowadziłaś ciążę u gina z sulechowa?
Tak sie pytam bo moje wszystkie koleżanki bardzo sobie chwalą Sulechów i poród tam.

anuluś ja jestem 87 ;)

Dzisiaj mam intensywny dzień - wybywam najpierw w południe do Aldemedu do pulmonologa - mam nadzieję otrzymać jakieś zaświadczenie o sugerowanym sposobie zakończenia ciąży i mam nadzieję, że będzie to możliwość porodu sn ;) Astmy nie mam takiej strasznej więc powinno być ok :) Później pod wieczór szkoła rodzenia, a na sam wieczór goście :D Ufff :D

jeszcze dzisiaj będąc na mieście chciałabym kupić proszek dzieciowy do prania i zacząć w tym tygodniu pranie i prasowanie ciuchów młodego. Może to dość wcześnie, ale coraz gorzej mi się stoi długo w jednym miejscu, więc póki jeszcze daję radę to się za to wezmę.
Może wiecie, gdzie w Zielonej zakupić proszek "Dzidziuś"?

Hejka
Anulus, tak ja rodzilamw Sulechowie. Polowe ciazy prowadzilam w zg u dr S a reszte przenioslam do lekarki w Sulechowie ktora tez pracowala w szpitalu. Sam porod niestety nie wspominam dobrze,bo trwal 16h a polozna byla malo empatyczna, mialam vacum i zle mnie zszyli, przez co tydzien po porodzie jeszcze raz mnie szyli i to bylo nie fajne przezycie. Opieka poporodowa super,sale 2-os., ja bylam sama w sali. Moze jak uda nam sie jakies spotkanko to wiecej opowiem na zywo. Piszcie jakie dni wam pasuja zeby sie spotkac na kawie. :tak:

Czesc :-)

My od wczoraj w domu :-)
Dziś odwiedziła nas pani położna, boze kobieta rewelacja !!! Tym razem mi się udało wybrać fajna babeczke :-)

Proszek Dzidziuś kupuje w Intermarche,Makro i Carefurze :-) tzn ja Piotr w płynie ale proszki też w tych sklepach maja z tej serii ;-)

Cortina a którą położną wybrałas?? super ze juz w domq.. ciesze sie ogromnie :) jak Maja zareagowała na brata??

anuluś mi teoretycznie tez pasuje codziennie, chybaze Aska sie pochoruje, i 22 mam wizyte u gina wiec tez odpada :)
godz 11 jak najbardziej :)

jeśli chodzi o godziny do południa i ewentualnie między 13:00-17:00 to każdy dzień, jeśli chodzi o wieczór to wszystkie poza wtorkami i czwartkami (szkoła rodzenia). Aha no i od tego piątku mam siostrę u siebie na ferie, więc odpada... podsumowując - datą pasuje mi albo środa (cały dzień), albo ten czwartek do południa, albo dopiero po 25 lutego :D

cortina napisz koniecznie jak nazywa się Twoja położna :)
A co do proszku - kupiłam jednak Lovelę, miałam dziś czas i siłę tylko do Rossmanna zajrzeć, a że zależy mi na czasie to wzięłam tą Lovelę. Już trudno. Najwyżej kolejny proszek kupię Dzidziusia. W tych dzieciowych to raczej reakcji alergicznej być nie powinno przy zmianie proszku.

reklama
Do góry