reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2013

jakoś leci :) zakładanie skarpetek powoli staje się problemem, jeszcze troche a mąż będzie musiał mi kozaki zakładać :D

prezenty pokupowane :-), przebranie na sylwestra w stylu lat 20 prawie skompletowane, zaczynam wielkie pakowanie, bo w sobote wyjazd do domu rodzinnego na 2 tygodnie, mam nadzieję tylko, że mama nie da mi popalić za bardzo "dobrymi" radami

reklama
Smutna juz taki masz duzy brzuch ?
mi brzuch nie przeszkadza jeszcze ;-) bardziej mi przeszkadza znieczulica ludzi :wściekła/y: wiecie co ... ja zawsze zwracam uwage na babki w ciazy czy z malym dzieckiem, przepuszczam w kolejce czy ustepuje miejsca. Jest to wyjatkowy stan nie kazda ciazowka czuje sie ok a na zakupy chodzic trzeba, w sklepach sa kasy dla ciezarnych tylko powiedzcie mi jak one dzialaja ? w Carefurze jest taka kasa wiecznie w niej pelno mlodziezy i starszych ludzi a jak juz sie trafi baba w ciazy staje grzecznie i ani kasjerka jej "nie widzi" ani ludzie stajacy w kolejce, w tej kolejce staje sie i krzyczy ze jest sie w ciazy ?

ostatnio bylam w Biedronce mega kolejka i jedna kasa, przychodzi kasjerka i idac do drugiej kasy mowi zebym podeszla ja sie schylam po swoj koszyk a te biedne babcie i dziadki leca na zlamanie karku, normalnie stratowali mnie :szok: babka im zwrocila uwage ! a oni na nia :eek: MA SA KRAAAAAAA !

jutro musze isc po jakies zakupy, juz mi slabo na sama mysl o nich ;-)

dobrej nocki :-)

W pasie przybyło mi 14cm, waga całkiem nie dużo, bo 6kg, ale jakoś tak mi się poukładał ten brzuch, że wystaje mi piłka, ktora na codzień nie bardzo przeszkadza, problem robi się przy skarpetkach właśnie, jak się muszę schylić

Niestety również mam podobne przeboje kolejkowe :/ a babcie patrzą na mnie jakbym specjalnie zaszła w ciąże, żeby im miejsce w kolejce zająć...

hej :-)

co nic nie piszecie, pozamarzaly lubuszanki ;-) ?
niby dzis byl 1 st a takie zimnoooo ! bylam z dziecina moja na deptaku, przeszlysmy przez kiermasz swiateczny i zamarzlam ::confused:

dzis zrobilam ostatnie zakupy dzidziusiowe, zaraz meza zagonie do skrecania polko-przewijaka :-) corcia bedzie miala na czym lalki przebierac ;-)

ide na herbatke i pistacje ktos reflektuje ? :-D

ja własnie wrociłąm od lekarza, aSka ma zapalenie ucha i gardła.. bidula miała dzis 40 stopni goraczki... jak wyszłam o 10 z domu to wrociłąm przed 15 i zaraz z Aska do lekarza autobusami bo w aucie przegląd nam wyszedł i trzeba zrobic...

ja dzis w tesco nabyłam bodziaki 3szt za 13zł :) do tego bluze dla Aski za 14zł, bluzke za 10zł gatki sobie ciazopwe za 13 i z tego wszystkiego miałam rabat 10zł :) prezenty pokupowałam... ale dzisiejszego dnia mam dosyc, ciekawe jaka bedzie nocka z asia.. az mi jej szkoda bo pewnie bedzie cierpiec bidulka...

Cortina ja jem pringelsy i popijam colą...

ooo boziu znowu Asia chora :-(
biedna dziecinka, zdrowka dla niej ! oby noc minela bez temp., u nas dziala nurofen forte z appapem na przemian podawane, niecierpie temp. u dziecka !!!

Mysiak poszalalas na zakupach :-) ja juz nie kupuje nic ! nie mam gdzie tego trzymac i czuje ze przeginam z iloscia ;-)
ciuchy sa, wozek, lozeczko, fotelik tez juz mamy, wanienka ze stelazem, reczniki, tetra mysle ze mam wszsytko :-) jeszcze mydelko i parafina do smarowania i chyba mam komplet :-)

ale mnie zgaga paliii :szok: masakra !
ciagle mi sie chce pic, normalnie morze bym wypic mogla :-p

udało mi sie zbic tempke do 38,5.... hehs.. dostała o 14,30 ibuprofen, o 18 juz paracetamol... i tylko drgnęło w dół... zaraz znow dostanie ibuprofen mycie zebow i do spania....

Cortina poprzeceniali dziecięce do -70% na maluszki tak samo....

Hej Dziewczyny :)

Ja ciągle sprzątam :D :p

Dziś kupiliśmy jakaś zdechłą choinkę jutro bede ją ozdabiać by pasowała do tego naszego bałaganu. Małemu idą zęby więc mam znów cyce pogryzione doszczętnie...
Mały otatnio miał szczepienie po 7 miesiącu więc teraz mamy spokój :p

Mysiak :********** dla córuni i niech się kuruje bidulka :*
Cortina aj tam nic nie kupujesz :p pewnie jeszcze cos fajnego się znajdzie :p

BUZIAM :*

Zobacz załącznik 524622 a tu mój synol :) rozrabia :p

Ostatnia edycja:
czesc !!!

bylam oddac troche krwi, w drodze powrotnej zaliczylam zakup stanika do karmienia, strasznie ciezko kupic usztywniony stanik w naszym miescie :szok: ale udalo sie !

Ale maly Mysiol juz duzy :-) rozrabiak ???

lece na ostatnie zkaupy swiateczne, chociaz moj maz mowi ze nie ma co szalec bo jutro koniec swiata, nakupie i sie zmarnuje hehe :-p

reklama
Dziewczyny troche sie podłamałam bo odebrałam dzisiaj moje wyniki i przeciwciała TOXOPLASMOZY wyszły mi ujemne:(czyli moge sie zarazić nią w ciąży??Teraz to zaczęłam sie martwić i stresować niepotrzebnie a wizyta dopiero w czwartek po świętach.Powiedzcie mi jeszcze jakie miałyście tsh w ciąży?

Do góry