reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2013

reklama
anuluś 1 listopada miałaś 1 dzien @ czyli tydzien konczy ci się w srode (7dni)8 listopad to 1 tydzien.0dni
14 listopad to 1 tydz i 6d, 15 listopad to 2 tydz
Każdy pełny tydzien zaczyna ci sie w czwartek.. tak jak pierwszy dzien @
Czyli dzis masz dokładnie 6tyg 0d

Dzięki kochana że wytłumaczyłaś:)!!!aż wstyd mi ale właśnie ja źle liczyłam bo wg mnie 8 listopada miałabym 1tydz 1 dzień dlatego mi nie wychodziło.:(sierota ze mnie.
Jeszcze raz dziękuje:):*:*

Hej :)

Laski powiedzcie mi jakie są rozmiary kołderek dla dzieci :/ mam poszewki 120 x80 a na allegro większość kolderek jest 90x120 i zgłupiałam totalnie... mój syn do tej pory funkcjonował bez większych przykryć ale teraz już muszę go okrywać.

Droga z Kisielina na pomorskie zrobiła się płynna jak masło :/ dziś siedzieliśmy w domu.
Pewnie teraz każda szaleje przed świętami :p ja już mięso naszykowałam miesiąc temu, ryby też juz podszykowane. teraz to sprzątam... ale jak zauważyły dziewczyny z forum majowego ja ciągle sprzątam.

Buziam :*

Hello !

Aniu zaloz suwak z data porodu i on ci bedzie odliczal :-) kiedy nastepna wizyte masz ??? moze sie spotkamy w poczekalni hihi ;-)

Mysiochomis sa dwa rozmiary poscieli
120x90
135x100

ja jestem fanka tej drugiej rozmiarowki poniewaz producenci poscieli Feretti, Ceba baby, Amy i inni znani robia wlasnie w rozmiarze nr 2, przy Mai nacielam sie na ta 120x90 a pozniej nie moglam kupic ladnej poscieliki , te co mi sie podbaly byly za wielkie wiec kupilam nowe wypelnienie :-p

Smutna jak rodzisz w marcu to ja osobiscie uwazam ze posciel jest zbedna, ja na luty nie planuje poscieli w lozeczku bedzie materac, klin, rozek i kocyk mam jeden cienki jeden gruby akrylowy :-)
Noworodek jest tak maly ze pod posciela ciezko go znalesc ;-) coprawda kupilam posciel ale nie zamierzam jej uzywac na poczatku, moze na jesien ;-)

Mysiak jak tam samopoczucie ???

mnie tam swieta "omina" bo raz ze za wiele nie posprzatam bo mamusia mi nie daje ;-) zjesc tez nie zjem bo jestem na diecie watrobowej a wilgilijne dania do niej nie pasuja, wiec za duzo nie robimy na swieta ;-)
na jakies zakupy spozywcze skocze pod koniec tygodnia i tyle ;-)
poki co zyje jaselkami corci :-)
aaaa musze sobie kupic jakis prezent od Mikolaja bo maz kazali hihih ;-)

ide jesc !!! milej niedzieli :-)

a heloł kobietki

Cortina a dziękuje, czasem gardło szczypie, czasem kaszel zmeczy, ale jest duzo lepiej... mdłosci sa, doszedł bol głowy i zgaga... ale coz.. dam rade, zostało troszke ponad 5 miechów hihiih

Zrobiłam przegląd chłopięcych ciuszków... w sumie muszę dokupić tych najmniejszych od 0do3 miesięcy, od 3miesiecy do 6 mam prawie wszystko (zostanie kupienie cieplejszych rzeczy jak spodnie, kombinezon an jesień i jakieś bluzeczki tak 2-3szt) także wiem za czym już się rozglądac jak się płec dzidaska potwierdzi.

Mysiochomis
my an wigilie do mamy idziemy wiec ja nic nie robie, jedynie muszę zadbac o obiad na nastepne dni. ze sprzataniem ejstemw czarnej d..ie. Planuje w tyg posprzatac do konca kuchnie a moj chłop pomoze mi przy porzadkach pokojowych typu mycie okien i posprzatanie swojego "burdelu" hyhyhy
Co do pościeli ja mam cieniutką kołderke taką 90/120, miałam grubszą i większą, ale moje dziecko się pod nią topiło z goraca. do tego zakłądałam zawsze spiworek(taki an szelkach do spania) by się dziecie nie rozkopywało.

JA po rozmowach z moim R stwierdziłam ze jednak chyba skrócimy naszej Asi łóżko, zeby wstawic do pokoju łózeczko.... brakuje mi 12cm zeby zwykłe łózeczko zmieścic, a Aski łóżko ma 195cm długosci... bedzie akurat jak sie jej łóżko skróci :) Myslałam zeby kupić takie 90/40cm ale stwierdziłąm ze szkoda kasy, bo dziecku starczy na 6-9 meichó i bedzie trzeba nowe i tak kupic...

aaa wlasnie wczoraj przestawialismy nasz pokoj zeby zrobic kacik synkowi :-)
jutro musze posprzatac w szafie, dokupic przewijak wolnostojacy, lampke do kontaktu i bobus moj bedzie mial swoj kacik :-)
gniazdo trzeba zaczac szykowac hihi ;-)

reklama
Do góry