reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

Karolqa- dziś to raczej nie lody a ciepła herbata z pysznym sokiem (ew. kawa na pobudzenie) ;)
Vii - a Lena zasnęła o 10:30 i śpi...Szok! Uwielbiam "regularność" jej drzemek :p Dziś chyba już sie nie wyrobię w odwiedziny... O obiedzie muszę pomyśleć :/ Popołudniu jedziemy do teścia i szwagierki w odwiedzinki... Innym razem kawa, albo na placu zabaw się spotkamy hehe
Nnita - z trudami ubierania bywa różnie, u nas cierpliwości Leny starcza do chwili, gdy wypada już tylko kurtkę zapiąć!

Alicjo - wszystkiego najlepszego Roczniaku kochany!!! Nieustającęj radości i uśmiechu każdego dnia, pociesznych chwil w gronie wspaniałej rodzinki!!! :-* :-* :-*

Ostatnia edycja:
reklama
Alcia zdrówka i radości:D Aby mama w końcu odpoczęła:) Rośnij nam maleństwo:D

Dzień dobry:)

Vii nie odstraszy będę! przed 15 nawet ino obiad wciągnę i będę;d

No ładnie z tym żłobkiem;/ sama się zastanawiałam ale widze, że dupa będzie;/
Gratki dla zębiatych:D jeszcze chwila i nas pogryzą te nasze dzieci, chociaż mnie już Groszek ugryzła.

Izuniek dawaj na kawe obiad jest dla wapniaków;p Konia może zje daj jej i zobaczysz:D:D

Oświadczam wszem i wobec, że czarula zostaje:D przynajmniej do wyjścia następnych zębów:D

Ps, Moja szałaputka zasnęła dziś złożona w pół pod fotelem! na misiu sie złożyła i zasnęła:D

Kurcze to mnie zmartwiłyście z tym żłobkiem :(

karolq - no nie za bardzo mam jak tą pieczątkę zdobyć ale jeśli nawet to co oni tego potem jakoś nie wersyfikują? Rozumiem, że Ty tak zrobiłaś?
Dzwoniła do Ciebie pani z Dany?

nnita - a Ty pracujesz w ogóle? czy tak samo jak ja składałaś?
Bolo zawsze się wiercił przy przebieraniu ale wydaje mi się, że jak był młodszy to gorzej to szło - teraz jakiś doroślejszy się wydaje z tym - da się zagadać co się robi akurat, albo jakąś śmieszną miną albo wierszykiem albo kremikiem/zabawką w łapkę :)

Izuniek - super, że lek zaczyna działać :) a jak maszyna? pomaga w gotowaniu?

Dorzucam do bolowej listy przebojów (obok wklejanej już przez Madzioszkę Gruszki):
Bajkowa Drużyna - "Cukierki, cukierki" - YouTube
Zuchy - Cztery Slonie - YouTube
i zachęcam do podrzucania nowych przebojów :)

Ostatnia edycja:
Witajcie:)

Dzisiaj byliśmy u naszej pani doktor i Jachu waży 8640 i ma 73cm - taki długi patyk:)Mamy kupić Sinlac i mu podawać dwa razy dziennie. Pani dr stwierdziła, że Jachu po rodzicach taki chudzinka. Mój P. w śmiech i pochwalił się, że w ostatnie 3 miesiące zrzucił 15 kg i wcale taki chudziutki wcześniej nie był:). A ta gorączka, którą Jachu miał całą Wielkanoc, to była prawdopodobnie na zęby, bo całe górne dziąsła rozpulchnione, ale kiedy będą - nie wiadomo.

Nasza dzisiejsza solenizantka Alunia dzisiaj po raz pierwszy zaczęła raczkować. Marttini śmiała się, że na roczek raczkuje:) I włoski jej ładnie urosły.

Katoryba - a co Ty z tym żłobkiem? Przecie Bolo nie musi tam uczęszczać. Do mnie dzwoniła pani z Dany i jesteśmy w grupie basenowej na 9.00.

Siwa - jak jesteś zdecydowana na basen to możesz zadzwonić, na którą możecie przyjść, bo raczej nie będzie to problem, że Was nie było na pierwszym spotkaniu. Może Wojtek pokocha "pływanie";)

Izuniek - no to dobrze, że table pomagają. Oby udało się już na zawsze pozbyć tego naczyniaka:)

Madzioszka - czy Twój groszek, nie powinien być fasolką:p

Outstanding - a może oddam Ci na trochę Jacha na podtuczenie?:)

Jachu usilnie przytrzaskuje sobie rączki szufladami ze swojej komody, bo wyczaił, że jak płacze to dostaje cyca do pociamkania. Ryczy i podnosi mi bluzkę, jak nie chcę mu udostępnić cyca i dalej do szuflad wraca. Cwaniak mały.

Miłej nocy wszystkim:)

hejo =)
no jaka kiepska pogoda była...........
katoryba ja na wychowawczym jestem, przed tym przeszłam jeszcze przed ciążą na pół etatu, i stąd wiem że nie ma szans bo mi pani w żłobie powiedziała. Ale jak powiedziałam że od września zamierzam na cały etat pracować, to poleciła to dopisać do podania i wtedy dopiero podanie nabiera jakiejś mocy.

Dla Aluni od J. moc buziaków :* :* :*

Witajcie
Nie mam natchnienia ostatnio ale się sprężę:/ Wojti w dzień ucina sobie drzemki max. 20 min, ja w tym czasie robię kilka rzeczy na raz, a i tak się nie wyrabiam z niczym. Jakieś mega absorbujące to moje dziecko, tylko z nim siedzieć i siedzieć. W ogóle to mam focha na niego bo nie śmieje się do mnie na głos, a do mojego taty i sióstr męża brechta na maxa ( że niby co? że oni są fajniejsi?) Za tydzień mamy szczepienie i aż się boję ile waga pokaże bo nosić go na rękach to już średnia przyjemność, poza tym jedzenie to jego miłość, dzisiaj mu pierwszy raz dałam obiadek ze słoiczka(1/2 na początek) myślałam że nie będzie mu szło a on po opędzlowaniu wszystkiego co mu zaoferowałam stękał o jeszcze:D Nie wiem co z niego wyrośnie, ale na pewno szczypiorkiem to on nie będzie:) Póki co nie jest wybredny, je owocki, pije soczki, póki co jedynie śliwkowy z hipp mu nie zasmakował, ale to może mieć po mnie, bo ja za śliwkami nie przepadam zbytnio:)
vii, katoryba- coś się w tej buzi chyba dzieje bo rączki pcha jak szalony, zakupiłam mu dentinox, ale jakoś do mnie nie dociera że to już zęby by były. Spanie nadal ma takie że przeważnie o 4 w nocy ląduje u nas w łóżku i najlepiej śpi w ramionach mamusi, jak wstanę on się budzi, pieszczoch kochany.
zawalka- my odpuścimy ten basen, daleko jeździć, a z kasą krucho, teraz kilka stówek mąż w auto wpakował, Wojtkowi trzeba fotelik wkrótce zmienić więc nie ma z czym szaleć. Może dobrze że nas nie było, nie miałam okazji się napalić:/
nnita- mój przy ubieraniu potrafi w taką histerię wpaść jakby go ktoś ze skóry obdzierał.
No zrehabilitowałam się i wyrobiłam normę na co najmniej 2 dni w pisaniu.
Spokojnej i przespanej nocki kobitki:*

reklama
Dla Aluni buziaczki 102 :* od D. i drugie 102 od cioci :*

nie mam ostatnio mocy. kompletnie.
tak więc vii o dzisiejszej kawie przeczytałam za późno, ale na następną się wpraszam.

zawalka - zazdroszczę takiego piórka :) ja już dźwigam 11kg....

Do góry