reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

siwa z tego co pamitam to Wojtus to od poczatku lubil sobie zjesc:) no i mialabys mu teraz odmawiac? taki typ poprostu, a mamy maja to do siebie, ze zawsze myusza sie o cos martwic;)

zawalka w wlasnie nie patrzylas na allegro zestawow ikeowych mamut? bo one sprawdzone sa

marzena a do jakiego zlobka zapisaliscie mala?

emri i co w koncu z Filem? ospa?

sorki, ze ja ta was zaniedbuje ale jedna reka poprawiam magisterka a druga niancze malego. do tego jutro jest impreza, ktora organizuje- wieczor panienski i tez mialam z tym troche roboty. papa

reklama
Hejo:)

Beti nie, nie ospa, paciorkowce...Filcio wyciągnął sobie je z gardełka i poprzenosił na ciało. Ciężko było to zdaiagnozować, ale udało się:) Już zdecydowanie lepiej wygląda, leki działają:)

Katoryba nie wiem o co chodzi, ale my do żłobka składamy podanie. Chociaż większe szanse mają rodziny, w których oboje rodziców ma zatrudnienie, a najlepiej to korzystać z MOPS-u, mieć 4 dzieci i być samotną matką...

Dalej nie wiem co, gdzie i jak, bo nie czytałam...Buziole:*

Witajcie:)

Dzięki dziewczyny za Wasze opinie w sprawie krzesełek i stolika:). Po rozmowie z Katorybą postanowiłam wstrzymać się jeszcze z zakupem tego typu rzeczy i sprawdzić czy w ogóle Jachu korzystałby teraz z nich. Prawdopodobnie Jachu dostanie ten pierwszy zestaw, ale na drugie urodziny:)

Izuniek - Na Sinlacu jest napisane, że stosuje się też go u dzieci z problemami w przybieraniu na wadze. Ja mam go podawać dwa razy dziennie, a nawet częściej. Także myślę, że raz dziennie tak nie tuczy. Chociaż nie wiadomo ile Lenka by ważyła, jakby go nie jadła;)
Beti - Jakoś niezbyt mi się podobają te komplety z serii mamut:). Udanej zabawy jutro!

A mi jakoś tak dziwnie, bo jak wieczorem wróciłam do domu, Jachu już był wykąpany i spał sobie. Tatuś sobie poradził pierwszorzędnie. Pierwszy raz nie było mnie przy kąpieli Jasiurka i na dobranoc go nie ucałowałam.

A wiecie może gdzie najtaniej ten Sinlac kupić?

Dzień dobry:) WEEKEND:D:D

U nas sukces mała ma własny pokój i tam ładnie śpi:D dziś nawet już dostała naklejki na ściany i słodziutkie zasłony w misie:)

Zawalka pierwszy raz jest dziwnie ale z czasem jakoś lepiej z tą rozłąką z dziecem. W końcu kiedyś trzeba się odpępowić nie?:D
Co do wagi Jasia ale co z nią nie tak? Bo chyba coś przeoczyłam? od od początku był chudy nie szalał z szerokością a z długością przecież. Ma jakąś drastyczną niedowagę? Na siłe nie utuczysz, może mu brakuje jakiś witaminy?

Beti a propo wagi jak Dawidek po żelazie?

Anias dobrze, ze w ogóle zaglądasz;p Nadia widzę ostro pomaga mamie:D

Katoryba żłobek sprawa mega śliska ja sama nie wiem czy jest sens składać bo skoro oni chcą jak emri pisze matkę z czwórką dzieciów:D

Emri... no ładnie Filo to sie zawsze musi jakoś załatwić choróbskiem. Zdrówka!

Izuniek a co to nie łaska rano wstawać;p;p

Siw@ heh keidy to było z tym mlekiem:D wiem tyle, że w tym mniej więcej wieku Becik była już na mleku 2, zdaje się, że zaczynaliśmy przechodzić na 2 właśnie jakoś w połowie 5 miesiąca. Pamiętam tyle, że ona jadła jedną porcję mniej niż na opakowaniu było napisane. Do tej pory je jedną mniej. kaszki zdaje się wprowadziłam kolo 6 miesiąca bo miałam dość wstawania o 4 z mlekiem:). Chociaż później jak wprowadzałam jej coraz więcej pokarmów to schodziliśmy z ilości mleka na rzecz stałego jedzenia.

zawalka - no co ty? a nie czekal na jedzonko? jak ja wrocilam to majka z tatusiem przy oknie czekali ;) a z ikei nie tylko mamut jest, sa takie ladne biale albo drewniane, widzialam u coreczki kuzyna i fajnie wygladaja

beti - zapisalismy sie do smoczusia ale oni sie przenosza z zacisza, no ale na 6h tylko

emri - oj zdrowka dla filcia :*

siw@ - kurcze to duzo wojtek je, majka w tym wieku jadla mleko z piersi 5 razy i pol sloiczka warzywek. pic raczej nic wiecej nie pila, chyba ze brzunio bolal to herbatke koperkowa. a owoce i kaszki dostawala jak 6 miesiecy skonczyla. no ale kazde dziecko inne... ona w sumie spore porcje zjada a jest drobniutka i po kontrolach i badaniu krwi pediatra stwierdzila ze po prostu taki urok po mamie ;) wiec pewnie wojtka tez taki urok ;)

my mega zalatany dzien...niestety nie wszystko udalo sie zalatwic a zmeczeni jestemy potwornie. a z zakupow mala wyniosla miedzy innymi koszulke barcelony :) nie moglismy sie oprzec jak zobaczylismy ;)

Zawalka to podrzuć mi Jaśka ja się nim zajmę :D
Ja chętna na jakąś kawę, cokolwiek.. bo chyba mam jakąś deprechę, ech.
Siw@ to ile teraz Wojtuś waży?
Zaległe buziaki dla Alci!!!
Nnita toż to J taka maleńka?! :p
Karolka jak tam Zuza?
Madzioszkaa oby więcej takich sukcesów..

U nas intensywnie.. ojj i to bardzo..

reklama
Hej po weekendzie!
Wracajcie bo forum zasypia:)
Powiedzcie mi dziewczyny czy mogłybyście polecić mi jakieś foteliki najlepiej w wadze 9-25 lub 9-36 żeby był na dłużej i oczywiście w rozsądnej cenie bo kruchutko u nas niestety, udało się może którejś z was kupić jakiś dobry fotelik tak do 400zł?
Z góry dzięki za odp. :)

Na allegro jest coś takiego :
http://allegro.pl/caretero-diablo-2012-9-36-organizer-oslonki-6xkol-i2250712597.html

Wydaje mi się że jest ok. ale nie za bardzo mam rozeznanie co jest w tym wszystkim najważniejsze.

Ostatnia edycja:
Do góry