reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

Madzioszka- oj ślini się straszecznie:/ i łapki do buźki pcha, w nocy strasznie niespokojnie śpi, jak jest z nami to trochę lepiej jest ale nie chciałabym go do tego przyzwyczaić choć to chyba nieuniknione, za miękkie serducha mamy oboje:)
Outstanding- Łał! Ale Maja wyskoczyła, jak u Ciebie byłam to była lżejsza od Wojtusia i tak lekko mi się ją nosiło:) My za tydzień na szczepienie aż się boję ile ten mój smok już ma na liczniku bo już rysy twarzy traci ten mój pampuch:) Ale za to postępy z siedzeniem robi, z półleżącej już usiądzie sam i usiedzi czasem nawet pół minuty co w jego wieku wydaje mi się osiągnięciem:)

reklama
uotstanding Majka to po świętach taka najedzona:D całusy dla niej na szczęśliwą 7:*

Siwa może warto na nos podać jakieś coś przeciwbólowego? oczywiście mniejszą dawkę niż zalecają ale może złagodzi? możesz mu schłodzić gryzaka w lodówce, chociaż z przy B. nie był pomocny wkładała do buzi wszystko tylko nie tę zimną część gryzaka:D
i nie masz miękkiego serca tylko każda z nas brała przy ząbkowaniu i "cudowała" z młodzieżą:D
a co do niespokojnego snu B. cały czas tak śpi a zaczęła się rzucać coś koło 5 miesiąca jak nabrała mobilności, może taka jego natura zwyczajnie? Moja młoda cały czas ma jakiegoś siniaka na czole od uderzenia we śnie w szczebelki łóżka.

Hello!
No to i my wracamy po małej przerwie :)

chorowitym- wracajcie do zdrowia-oby nic poważnego!
chodzącym-biegającym- gratulacje za postępy
Tym co powinni odpoczywac- zróbcie to wkońcu :-D

Miłego dnia :-p

hejo =)

outstanding no to się wybyczyłaś ;) a tak na poważnie to mam nadzieję że obyło się bez incydentów ;) a wymiary kurcze nie lada ;)
vii no graaaatki wielki dla Haneczki za postępy =)
siw@ słuchaj nie ma rady musisz to przetrwać, nawet jeśli ząbki teraz się nie pokażą, to przecież "schodzą" w dół dziąseł i to też na chłopski rozum musi nieźle dzieciaczka drażnić no nie? ;) cierpliwości kochana =)

noo moja dziunia ważona i mierzona była w zeszłym tygodniu: 6915g i 68cm. Trochę się zdziwiłam że nie przeszła jeszcze na pułap 7 kilo, ale ona już fest ruchliwa, więc się broń boże nie przejmuję =)
poza tym to mała mądralińska jak już chyba wspominałam. Jak coś robi niefajnego i jej mówię nie wolno i pokazuję palcem, to przestaje, ale zaczyna do mnie pokrzykiwać albo chce dyskutować, no i na dupce podskakuje. Oponentka mała kochana ;)
a dziś taki pozytywnie słoneczny dzień, mega dużo czasu spędzone na spacerze, dziewczyny (J. + L.) padły dopiero o 17:30 jak już z miasta wracałyśmy :szok: (jeeny jak to brzmi, w sensie z centrum na Zacisze) :-p:-p

no to dobrej nocy i podładowania baterii :)

ahaa, J. może się już pochwalić górnymi jedynkami =)

Ostatnia edycja:
Juhu,
Faktycznie pustki :/ laski - jak pogoda dopisuje to ja rozumiem taki stan rzeczy, ale jak takie byle co to trzeba się pożalić chociaż no!

outstanding - nonono konkretne rozmiary ;P
w cieplejszy dzień spikniemy się jakoś na lody do San Remo :)

vii - gratulacje dla Hanuli, że się w końcu odważyła. Dziewczynki mają jakoś inaczej widzę - puszczają się i chodzą po prostu :) chłopaki stopniują napięcie ;P
4ka górna z białym czubkiem ale jeszcze w środku.
Ja chcę kawę - tylko musisz mi ją jakoś dostarczyć ;P

nnita - Jagoda przebiła zębowo Bola :) kłótliwa babeczka Ci rośnie ;P

Madzioszka - Betce włosy pociemniały czy jak? to czarnidło w ogóle do niej nie pasuje ;P

siw@ - jak Bolo jęczy zębowo to smaruję mu Dentinoxem dziąsła - wydaje mi się, że pomaga. Gryzaki nie działają - służą do chlupania i tyle.

Izuniek - zaczął się pochłaniacz u Leny ;P Bolo po roczku jakoś też zaczął pełnić rolę odkurzacza :)
Bolo też uwielbia stawać na głowie - co mnie napawa strachem żeby sobie karku nie skręcił :o
Masz jakieś wiadomości z Gdańska? Jak tam wygląda teraz sprawa z naczyniakiem?

Bolo śpi a ja muszę ogarnąć prasowanie nowej partii ciuszków bolowych po starszym kuzynie a sił brak :/
całe szczęście, że mięcho obiadowe poświątecznie gotowe. Tylko Bolowi muszę coś wymyślić...
Laski - chcę złożyć podanie do żłobka. Myślicie, że mamy jakieś szanse ze mną bezrobotną?

Hej ho czwartkowo!

Katoryba - wieści z Gdańska przyszły przed świętami, od wtorku podajemy znów tabletkę 3x na dobę, a za miesiąc wyjeżdzamy nad morze, niestety na krótko, bo z kasą krucho i jeszcze auto wymaga wkładu finansowego akurat do wyjazdu... Ech... Dodam, że po podaniu pierwszych dawek widać poprawę, naczyniak zmniejsza się :) Teraz nie pozwolę na tak szybkie odstawienie leku!!! O dziwo (jak napisał pan dr) lek jest już w Polsce zarejestrowany do leczenia tych sparaw u dzieci! Ufff!
Wciągacz z naszej Leny owszem, ale wybredny!!! Obiady są cieżkie do przejedzenia :p A z racji powracających objawów uczulenia na białko (nadal się tego domyślam) nie wiem co jej podawać, więc ciągle je to samo :(
Podanie zawsze warto złożyć!!! Nikt nie może być pewny, że miejsce czeka na jedo dziecko, trzeba składać i czekać!
Vii - ja już się zastanawiam nad kawą :p Tylko L. teraz już śpi, a potem pewnie Hania ma drzemkę :p I ten deszcz... Jeszcze nie sprawdziłam, czy folia p-deszcz od Roana nada się do spacerówki...
Nnita - gratulacje zębuszkowe! I wymiarowe ;) Kłótliwe te małe babeczki, oj baaardzo ;)
Oleczka - hej hej :)
Madzioszka - gdyby ona takiego konia faktycznie zjadła - podsunęła bym jej!!! Może by się zapchała w końcu... ;)
Outstanding - WoW! Maja dogoniła prawie L. w wadze!!!

Miłego - mimo wszystko! Niech uśmiechy dzieci pomogą przetrwać dzień!!! :)

katoryba tak się składa że wczoraj w żłobie byłam. Szans to się nie ma nawet jeśli pracujesz na pół etatu, takie realia są. wynika to z tego że tyle chętnych jest i biorąc pod uwagę zatrudnienie rodziców to pierwszeństwo mają ci co pracują 20h/d :/ byłam oczywiście w jednym żłobie, ale standardy odgórne są takie same

pytanie do mam starszaczków-roczniaczków: czy dziecko wyrośnie mi z wiercenia i kręcenia się przy ubieraniu? czy juuz powinnam zacząć szlifować ten nieobrobiony diament? :-p

reklama
Do góry