reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

witam się i ja po porannym ogarnianiu ;)

czekamy na położną ciekawe kiedy nas zaskoczy... jak nie przyjdzie do 13 to się zdziwi ;)

Moorella
10 marca już tuż tuż :) no i super znać datę porodu część rzeczy można zaplanować :) np nie jeść dużego śniadania tak jak ja ;)

o jej pluszaczek, marttini tylko nie open finace !! przez nich z kredytem męczyłam się prawie 2 miesiące... koszmar, ludzie nie kompetentni, mało pomocni i nigdy nie odbierają telefonów jak mają coś załatwić... nigdy w życiu nie korzystajcie z usług tych oszustów!!

Madzioszkaa no niestety pod koniec ciąży źle się śpi... ale pomyśl sobie, że już niedługo wcale się nie wyśpisz ;)

Grześkowi się dzisiaj śniło, że w szpitalu zamienili nam dziecko, a jak on chciał odmienić to powiedziałam, że po co przecież dziecko to dziecko ;) a to nie nasze było brzydkie ;) to chyba przez wycieczkę do focus'a... tatuś pękał z dumy, bo ludzie nas zaczepiali, że mała wygląda jak lalka z pocztówki ;)

a na weekend planujemy pierwsza podróż z Hania, 60 km do teściów...

o Kordek wyprzedziłaś mnie z postem ;) kto wie może zdążysz przed moorella w końcu ciąża już donoszona :)

kurczę trochę Wam zazdroszczę tego czekania na dzidziusia ;)

miłego dnia Babole :)

reklama
Juhu,
No i mnie dopada choróbsko chyba :( gardzioł drapie ciągle i nochal kapie...obym tylko małego nie okichała :/ dzisiaj daruję sobie spacer. Wystawię małego na balkon niech się wietrzy. Mam nadzieję, że będzie spał bez wstrząsów wózkowych...
Nocka u nas zimna - instalacja w bloku nawala i przykręcili kurek przez co nasz kaloryfer ledwo ledwo letni. Nawet nawilżacza nie włączałam bo mi zimnem wiało ;P
Zapisałam nas na pon na wizytę błagalną o skierowanie do pediatry. Zobaczymy... najwyżej postraszę jak pisze Madzioszka ;P

Izuniek
- i jak był tel do gina? A do kogo chodzisz?
Dobrze, że przygotowałaś ubranka w foteliku bo chłop pewnie by nie umiał znaleźć ;)

vii - skoro 8h leżysz do góry brzuchem to to zawsze możesz uszyć albo wydziergać jakąś mini dla Haneczki ;)

miłego i zdrowego dnia życzę :)

aaa... i jeszcze się pochwalę, że mężuś przyniósł mi dzisiaj chałkę z rodzynkami :) nareszcie jestem kontent :)

Ostatnia edycja:
Kordek - nie miałam w planie Cie wyprzedzać ;-) Chociaż jeszcze różnie może być. Może się na porodówce spotkamy, czy Ty w soli rodzisz?

pluszaczek - chodzisz do gina na NFZ, że masz obawy czy dostaniesz l4? Ja chodze prywatnie i od poczatku nie było najmniejszego problemu, wrecz sami wyganiali.

Mysza- duuuużo zdrówka. Kurujcie się!

Madzioszka - mam nadzieję, że mała nas nie zaskoczy. Myslę, że dobrze jej w brzuszku. Niech poczeka na cieplejszą pogodę bo nie mam zimowego kombinezonu ;-)
Mąż mi załatwił muzyczkę relaksacyjną joga dla kobiet w ciąży - zasypiam ze słuchawkami w uszach ;-) Troszkę pomaga na natłok myśli i zagłusza chrapanie męża :-)

Dzień dobry wszystkim,

i ja też zgłaszam, że nie wyspałam się w nocy. Bolą mnie plecy i kark!! No ale to już końcówka 37 tygodnia.

Co do sukieneczek to mi mąż przywiózł z Norwegii, można tam kupić za małe pieniądze a śliczne są że hoho. Ja bym nie zapłaciła 100 zł w Tobim, bo takie widziałam. U nas ciuchy są bardzo drogie.

Co do expandera czy Openfinanse to powiem jedno to pic na wode.... Ich praca polega na tym, że zbierają dokumenty i dostarczają bankowi, temu u którego dostają najwyższą prowizję. Nie ma co się łudzić, że oferta jest indywidualnie dobrana pod klienta. Olewają klienta a załatwienie kredytu zrzucają na barki pracownika banku. Wiem co mówię, bo tak jak pisałam wcześniej sama pracowałam w banku przed ciążą.

A co do brzuszka, to bank nie może w symulacji kredytowej liczyć osoby która jeszcze się nie narodziła.

Izuniek brałaś kosmetyki dla maleństwa, grzebień, ubranka tylko na wyjscie czy na caly pobyt?

Zastanawia mnie, lepiej skorzystać w czasie porodu ze szpitalnej koszuli czy swoją przeznaczyć na straty??

Pozdrawiam wszystkie i zdrowiejcie. Ja też się przeziębiłam, mocz fiksuje i urosept muszę brać.

Dzieńdoberek :-) :-) :-)

A my, pomimo poobiedniej drzemki, nockę miałyśmy baaardzo udaną :) To chyba zasługa męża, który porządnie wywietrzył pokój :)

Vii - wspaniale, że zakupy się udały :-) Każdej kobietce coś sie należy od czasu do czasu!
Ja się tylko obawiam, że nawet nie zdążę przed porodem zrobić tego badania, a o poznaniu wyniku nie wspomnę. Będę więc "w ciemno" skazana na antybiotyk w szpitalu...
Moorella - zazdroszczę, że znasz termin :) Taki inny rodzaj czekania na Dziecko u Ciebie :-)
Katoryba - jeszcze nie dzwoniłam do gin., wstępnie postanowiłam poczekać do przyszłego piątku z decyzją :-) zawsze mogę się w ostatniej chwili zarejestrować i go nawiedzić!
Narazie wyłożyłam body, pajaca, skarpetki, łapki, czapki i pieluchę tetrową. Nadal nie wiem w co ubierzemy Małą na wierzch - ta pogoda tak się zmienia... Jakieś propozycje od bardziej doświadczonych chętnie przyjmuję :-) :-) :-) I kocyk musimy kupić. Mam dwa grube jeszcze po mnie :D, ale wydają mi się za duże....

Bez problemu wszystko weszło do jednej torby. Albo mam dużą torbę, albo (za) mało spakowane.. (????) To mnie teraz zagięłyście...

anulka - ubranka dla dziecka przyszykowałam tylko na wyjście; z racji, że nastawiam się na minimum kosmetyków dla dziecka, wrzuciłam do mojej kosmetyczki mini pojemnik z oliwką dla dziecka (tak zamiast parafinki, która i tak w domu czeka).
Za radą Vii - proponuję Ci korzystać ze szpitalnych koszul, na jednej swojej się z pewnością nie skończy, chyba że masz duuuży zapas koszul do wyrzucenia :-)

koszulkę do porodu i na rooming polecam szpitalne, nic się nie przejmujesz i mozesz przebierać kiedy chcesz - bo swoje to tylko problem, na straty na bank spisać trzeba :)

co do open-finanse to ja polecałam w celu zebrania informacji, w jednym miejscu wiele ofert, nie oznacza to ze trzeba korzystac z ich usług albo wybrać to co oni oferują, informacja jest bezpłatna a warta skorzystania, my trafilismy na fajna babeczkę, bardzo zaangażowaną :)

a tak z innej baczki, nie znacie kogoś, kto potrafi postawić altankę na działce? już myślę o wiośnie i lecie, gdzie z maluszkiem będę śmigać, a altanki nie ma

moorella - tak chodzę na NFZ, byłam prywatnie na początku, w sumie nie ma różnicy w samej wizycie, i jakoś szkoda mi płacić za coś co i tak mi się należy, w końcu składki pobierają :) jak nie będzie chcial dać l4 coś wymyślę :)

Ostatnia edycja:
Izuniek dzięki, zrobię tak jak podpowiadacie skorzystam z tych szpitalnych koszulek :)

Zabieram się za pieczenie ciasta, dziś mam ochotę na pleśniaka z owocami :)

Moorella polecam 10 marca ;) sama mam wtedy urodziny, nie dość, że okrągła cyfra i łatwo zapamiętać to zawsze wszyscy kojarzą, że 2 dni po dniu kobiet ;)

Kurcza fajnie się was czyta tylko szkoda, że ja taka cofnięta w porównaniu z wami ;) Ten lipiec wydaje się tak daleko... Wasze szkraby już będą po pół roku miały a Majka dopiero się będzie ze światem oswajać. Mam nadzieję tylko, że nie zapomnicie jak to jest opiekować się noworodkiem i będę mogła uderzać po rady ;)

Kordek czekaj czekaj bo i ja się mogę wcisnąć przed Ciebie:-p W środę mam lekarza i się wszystko okaże:D Jakbyś Ty delikatnie przenosiła to już nie ma bata szkoda tylko że nie w ZG:p

Izuniek zdecydowanie masz za dużą torbę. Pewnie sie pakowałaś do tego plecaka górskiego:-) Przyznaj się lepiej:D

Pluszaczek mogę wiedzieć do kogo chodzisz na NFZ? ja w sumie gdybym miała jeszcze raz wybierać to też bym chyba poszła na NFZ.

Anulka to jak to robisz ciasto chwialisz sie nim i nie zapraszasz :laugh2: ładnie to tak?

Marzena nasze już będą duże i będziemy się kłócić która bierze maleństwo:p albo będziemy żyć już wspomnieniami:D

reklama
Mam do sprzedania wózek 3-funkcyjny (gondola, spacerówka, fotelik, folia przeciwdeszczowa i torba) w bdb. stanie z gwarancja do pażdziernika 2011, kolor czerwono-stalowy. Leżaczek-bujaczek Bright Starts ( wibracje i melodyjki ), oraz ciuszki na 0-3m

Do góry