Witajcie laseczki,
Wczoraj nie zaglądałam, bo nasz mały tak świruje, że bania mała... Od wczorajszej nocy do teraz jest taki marudny, że już nie wiem co z nim zrobić. Je co 1-2h, między jedzeniem nie śpi tylko kima na kilka minut, zaraz się wierci strasznie ryczy. Cały czas chciałby przy cycu siedzieć, no ale ile można? Zaraz mu się ulewa jak za długo je... Jakiś bardziej strachliwy się zrobił (nie wiedziałam, że można jeszcze bardziej), wcześniej jakieś nagłe dźwięki mu zwisały a teraz od razu się wzdryga (albo ryczy). Nie wiem czy mu się ten skok 5 tyg. zaczął czy jak... Ja jestem tak niewyspana, że chodzę po ścianach. Nie mogę nawet odespać, bo co przymknę oko to on za 3 min zaczyna wydawać jakieś dźwięki i muszę wstawać, więc w dup* z takim spaniem.
Wczoraj byliśmy na spacerze i to pamietnym... wracalismy na sygnale alarmowym :/ ciekawa jestem jak ja dzisiaj z nim wyjdę - pierwszy raz sama bo tatusiek już do pracy wrócił :/
kordek - herbatkę dajemy małemu na rozluźnienie jelitek i uwolnienie powietrza. Drętwienia miałam też chwilowe ale to normalne, nie przejmuj się tym.
zawalka - ja nie mialam kontroli z ZUSu (przepracowalam 10mies przed zwolnieniem). Koszule szpitalne nie są brudne - zawsze są wyprane. Mogą mieć ewentualnie takie ślady, plamy. Ja nie korzystałam w ogóle ze swojej w szpitalu - szkoda jej.
Madzioszka - w szpitalu nie trzeba podawac nazwisk położnej i pediatry (tego wybiera sie dopiero po urodzeniu dziecka).
Hehe, ostatnio z vii sprawdzałyśmy w jakim dniu się rodziliśmy z naszymi tatuśkami i wszyscy oprócz mnie byli z czwartku
nie polecam poniedziałku - poniedziałkowy Bolcio nie jest spokojnym dzieckiem :|
apmg - Ja szukam tez teraz pizamy do karmienia z dlugim rekawem i jakos znalezc nie moge :/ wszedzie sa koszule a jak juz sa pizamy to z krotkim rekawem... wklej mi proszę, która konkretnie kupilas, bo cala masa tam pizam a nie mam kiedy przejrzec wszystkiego
zobaczę jeszcze tam gdzie pisze Izuniek, tylko kiedy i jak? pojęcia nie mam - dlatego wolałabym zamówić z neta.
vii - no i moje przepowiednie się nie sprawdziły. To może inaczej - ja urodziłam 3 dni przed terminem to Tobie na kiedy wypada? 24-3=21
czy za moje przepowiednie już podziękujesz?
Beti - ja sobie rozwarcia nie sprawdzała ale czytałam gdzieś, że laska sobie zbadała i wiedziała ile ma. No ale nie wiem czy bym była w stanie sobie sama zbadać
Jeśli chcecie się umówić na spacerowanie to ja też się piszę, bo knajpa odpada :/